Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> צ'יז בר אוכל חיפה

צ'יז בר אוכל חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שרימפס מוקפץ בחמאת עגבניות שרי ויין, יחד עם חרדל ד'יזון ואגוזי מלך. טעמים דומיננטיים שהצליחו להשתלב יחד בצורה מאוזנת למנה עדינה מאוד..." קרין אביב יצאה להכיר מקרוב את צ'יז בר אוכל, התוספת המרעננת החדשה לעיר התחתית של חיפה, המעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי עם פרשנות ישראלית

אין ספק שמשהו טוב קורה מבחינה קולינרית בעיר התחתית של חיפה, כך ששמחתי להיות בין האורחים והכתבים הראשונים, שזוכים לסקר את צ'יז בר אוכל, שחקן החיזוק החדש שהגיע לרחוב הנמל השוקק חיים. ואיך מתחיל הסיפור של המסעדה? ישב יונה יהב, ראש עיריית חיפה, בסניף הצפוני והראשון של צ'יז בבית הלל, ראה כי טוב וטעים, והזמין את החבר'ה לפתוח סניף נוסף בבירת הצפון.

באווירת סטארט-אפ משפחתית, עם המון תשוקה ורצון עז להצליח, צ'יז בר אוכל מתפקדת כשילוב בין בר למסעדה אורבנית המציעה תפריט איטלקי-ים תיכוני. התפריט, שדומה רק בחלקו למוצע באחות הגדולה בבית הלל שבגליל, מקבל כאן התאמות לחיך המקומי כאשר לצד מנות הדגל, תמצאו ארוחות עסקיות משתלמות וספיישלים שפשוט אסור לפספס. ניתן לבחור בין ישיבה על הבר עם תצפית ישירה לנעשה במטבח לבין ישיבה בשולחנות בתוך חלל המסעדה או בכלל לשבת ברחבה הקדמית תחת כיפת השמיים. המסעדה אינה כשרה, עובדה המאפשרת לשף לעוף עם שילובים של נקניקים וגבינות איכותיות יחד עם פסטות, פיצות ופירות ים, לחובבי הז'אנר.

איטלקי עם פרשנות ישראלית


את הטעימות התחלנו, האיש והאגדה ואני, בטעימה שלי של בירת הבית, ויינשטפן, בירה בהירה עם דגש פירותי, קלילה ונעימה לשעות הצהריים, ובטעימה, שלו, את יין הבית, בלנד מיוחד המורכב משלושה זנים, מיקב הרי גליל שנמזג מהחבית. היין מתאים לטעמי יותר למנות הבשריות שבתפריט.

את הארוחה פתחנו עם פולנטה העשויה מגרעיני תירס טחונים בינוני (ולא מקמח תירס), דבר שהורגש במרקם. הפולנטה בושלה עם שמנת, גבינת פרמזן מגורדת ונעטפה בנגיעות של ממרח כמהין. מנה טעימה עם ניחוחות כפריים. לצדה הגיעה מנה של שרימפס מוקפץ בחמאת עגבניות שרי ויין, יחד עם חרדל ד'יזון ואגוזי מלך. טעמים דומיננטיים שהצליחו להשתלב יחד בצורה מאוזנת למנה עדינה מאוד.

מקרב המיוחדים של המקום קפצה לעיני מאגף הפיצות מנה שרק מלקרוא את מרכיביה - התאהבתי בה, כך שהיה טבעי שנבחר בה. על בסיס של בצק דקיק וריחני הונח רוטב שמנת מוסקט ושום, גבינה כחולה, אננס שרימפס ורצועות בייקון. הבצק הדק והמתפצח ספג לתוכו את הנוזלים והתעטף בעלי רוקט ושמן כמהין. נותרנו ללא מילים, ובעצם לא כל כך יכולנו לדבר עד שסיימנו לחסל את המגש כולו. מנה "תותחית" החל משלב המחשבה על השילובים וכלה בביצוע המדויק.

שינסנו את קיבתנו והמשכנו עם מנת ניוקי סינטה שאף היא היתה עשויה בצורה מדויקת להפליא ונדיבה מבחינת הכמות. על ענני הניוקי הונחו נתחי סינטה פרוסים, ערמונים, קרם פורצ'יני, שעועית ירוקה, בצל סגול, יין אדום בציר בקר ושמנת. המנה עשירה וכבדה ובקלות יכולה, לחלק מהאנשים, להספיק כמנה עיקרית ומשביעה.
ככלל, המנות בצ'יז בר אוכל נדיבות ומאוד משביעות. היד הרחבה מורגשת בהגשה ואיתה מגיעה גם ההבנה שיש אהבה גדולה בעשייה שמגיעה על הצלחת. במסעדה נותנים המון כבוד לחומרי הגלם, וביד מדויקת מצליחים לייצר שילובים מנצחים.

מתוק או לא להיות


ואז הגיע שלב הקינוחים. בחרנו בקרם ברולה ובעוגת טופיקולד. את שולי הקרם ברולה שהגיע סמיפרדו (חצי קפוא), עיטרו גרגירי וניל, ואת הטעם איזנו פירות יער חמצמצים ועוגיית נוגטין לוז. המנה הזאת כונתה בפי שותפי לחוויה לא פחות ממאסטר פיס!. עוגת הטופיקולד – עוגת פאדג' שוקולד, הטומנת בתוכה מיקס אגוזים, נחה בשלווה על רוטב קרמל מלוח וקרם פרש. המנה שיחקה בין טעמי מתוק-מלוח וזזה על הסקאלה בין קלילות הקרם פרש ודחיסות השוקולד.

לסיכום, צ'יז בר אוכל הוא למעשה הרבה יותר מרק צ'יז, אל תתנו לשם להטעות אתכם. צי'ז הוא אמנם מרכיב חשוב בתפריט אך לא רק. בשרים, פירות ים, פסטות ופיצות באים לידי ביטוי במנות באיכות עשייה מעולה, דיוק בטעמים וצוות שמלווה את המסעדה בהרמוניה ובהמון אהבה. הברק בעיניים שראינו אצל הצוות של המקום, מבטיח הצלחה והתברגות ברשימת המסעדות המובילות של חיפה והצפון.