יאסו תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עגבניות שרי לצד עגבניות שטח חרוכות על מחבת פלדה, מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו וקריספי בזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת במיוחד..." כרמית אופק מגיעה ליאסו תל אביב ומגלה שילוב של מסעדה-בר-טברנה יוונית מודרנית כשעל הכל מנצח השף אביב משה. אל תפספסו את החגיגה היוונית הסוחפת של יאסו!

שעת בין ערביים הגיחה בטבעיות אל העיר הלבנה אשר אינה יודעת הפסקה, הצטרפנו לאנרגיה הזו בשמחה ושמנו פעמינו אל רחוב הירקון 105 בואכה מסעדת יאסו היוונית, המציינת בתקופה זו ארבע שנים להיווסדה. יאסו שייכת לקבוצת "אוטו" וקבוצת "מסה" של אחד השפים האהובים עליי בזירה הקולינרית הלא הוא אביב משה. המקום מעוצב בטוב טעם ובו שני חללי ישיבה, אנו בחרנו לשבת במרפסת הגדולה והרחבה המשקיפה אל חוף הים ואם תקפידו להגיע בזמן, אזי תזכו לראות גם את השקיעה המרהיבה ביופייה. החלל הפנימי גדול ובמרכזו בר רחב ידיים המלא בסועדים ובליינים מרוצים. ובכלל, הבר המדליק הזה הופך לטברנה יוונית מלאת שמחה כאשר בימי ראשון בערב ובשישי בצהרים, תוכלו גם ליהנות מנוכחותו של זמר שינעים את שהותכם ביאסו.

הרומנים של יאסו


את הערב התחלנו עם יין לבן יבש, לה שאטו סנסר 2014, עבור שותפתי לארוחה, ואני הזמנתי יין אדום של יקב צרעה, הרי יהודה, 2012. המנות הראשונות הגיעו לשולחננו אחת אחרי השנייה, וכל מנה היתה יותר מפתה מקודמתה, היו ביניהן, פרנה ומטבלים כאשר הפרנה של יאסו כוללת עגבניות טריות טחונות בשמן שום אפוי עם ממרח זיתי קלמטה. לחם הפרנה, הלא הוא לחם מרוקאי, הדיף נינוח כל כך מענג וטרם שנגסתי בו יכולתי לשבוע מהמחשבה עליו. זיתים מהאיים של יוון גם עשו דרכם אלינו (קלמטה, ווליס, סנטה, טאטוס בשום, עשבי בר, לימונים כבושים וצ'ילי). הזיתים כבשו אותי הואיל והם פשוט התאימו כל כך לכל מנה שהתמזל מזלנו ליהנות ממנה. מבחינתי, הזיתים הם הנישנוש האולטימטיבי בכל ארוחה. דולמה, מנה אצילית במיוחד המצויה גם במנות הראשונות, שידכה בין עלי גפן, ציזיקי של לינדוס ובייבי קישואים פריכים. עלי הגפן היו פינוק ערב לחיך ממש והזכירו לי כמובן את המטעמים מבית, ובכלל יש לי יחס מיוחד לעלי גפן הואיל ובביתי המקורי הם גדלים בגינה.

עוד ראשונה שהקפיצה לנו את החוויה היתה הסלט היווני שכלל ארבעה סוגים של עגבניות שירי, בייבי מלפפון, פלפל שושקה, עלי רוקט צעירים, בצל סגול ופטה חמוצה של מחלבת "המאירי". לאחר שנים שבהם אני מזדמנת למסעדות שונות, הגעתי להבנה, כי סלט יווני, בכל עונה ובכל עת מתקבל תמיד בברכה, אני אוהבת את הרעננות שלו כמו גם הפשטות. מחבת העגבניות של יאסו אף היא זרמה אלינו וחיבקה בקרבה עגבניות שרי לצד עגבניות שטח חרוכות על מחבת פלדה, מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו וקריספי בזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת במיוחד. אחרונה חביבה ברשימת הראשונות היתה פולנטה פטריות יער - פולנטה של תירס טרי, לקט פטריות יער, בלסמי מיושן ודפי פרמזן. הפטריות הן תמיד הזדמנות טובה וערבה לחיך ובכלל מצאתי שהמנות הראשונות איכשהו מקיימות ביניהן שפה משותפת של טעמים מרעננים.

לפנק, לפנק, ולפנק


הערב המשיך לו ושעתם היפה של המנות העיקריות הגיעה גם הגיעה, התרווחנו על כיסאותינו ואכלנו ריזוטו פטריות יער - תערובת פטריות וכמהין, יין לבן, שום חמאה, פרמזן, עגבניות שרי לחות וקרוטונים. זו בהחלט שעתם היפה של הפטריות המוצאות את מקומן הראוי במנה והופכות אותה למיוחדת ממש. עוד בחרנו מהעיקריות פילה דג ים לצד קרם תפוח אדמה ולבנה, עלי גפן, חמאת מרווה וסלסת פלפלים שרופים באש. הדג היה ממכר משהו ובכל טעימה ממנו הרגשנו שהוא נעשה בהקפדה ובאהבה רבה.

ביאסו יודעים לפנק כמו שצריך, והמארחים האדיבים לא ויתרו לנו על קינוח אחרון. אנחנו שינסנו את קיבתנו והתמודדנו יפה עם קינוח תות שהורכב משטרוייזל קולי תות, תותים טריים, קצפת מתוקה, קרם מסקרפונה טוויל שקדים ושברי מרנג. קינוח התות וכל מה שכרוך בו נטף מתיקות מאין כמותה.

היוונית שכבשה אותי


יאסו זמינה עבורכם גם לאירועים עד 150 איש, כך שכל מאורע שתרצו לחגוג יכול לקבל את הנופך המיוחד שיש ביאסו, על כל המשתמע, החל מהשירות האדיב, האווירה הקסומה, חוף הים הניצב ממול וכמובן באוכל העשוי באהבה ומרטיט את הנשמה.

יאסו היוונית שבתה אותי בקסמה, היא נותנת לסועדיה את המענה הקולינרי הטוב ביותר שיש, ההקפדה על חומרי הגלם במקום ניכרת עד מאוד, ובכלל, האווירה המשוחררת תורמת רבות לאווירה המיוחדת של יאסו, ומשום כך, תוך דקותיים הרגשנו כמו בבית ואין זו קלישאה, שכן, יש דברים שמחלחלים אל הנשמה והכל מתחבר אחד לאחד, ובמבחן המציאות, ההשקעה במטבח האותנטי של יאסו מוצאת דרכה בחינניות אל ליבו של הסועד המרוצה.