יוגורט בעד החיים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    חשוב להבין כי לכל מחלבה יש חיידק משלה שהוא פרי פיתוח שלה. כדי להינות מיתרונות של כל החיידקים מומלץ פשוט לצרוך את כל סוגי היוגורט, של כל היצרנים

חיידקים נתפסים , ולא תמיד בצדק כמזיקים וגורמי מחלות. מסתבר שיש גם חיידקים טובים- חיידקים פרוביוטיים הם חיידקי מעי המצויים באופן טבעי במעי האדם. פירוש המילה פרו – ביוטיקה - ''בעד החיים'' כלומר גיוס חיידקים ידידותיים לטובת האדם ובריאותו.

אחד המזונות שמכילים כמות גדולה של חיידקים ידידותיים הוא היוגורט הפרוביוטי, שאותו מכינים כבר מאות שנים באופן מסורתי. בעבר היווה, היוגורט פיתרון להחמצה של החלב בתקופות שלא היה קירור. את המחמצת של החיידקים היו מעבירים באופן מסורתי מיוגורט קיים לחלב לצורך הכנת יוגורט חדש. בעשורים האחרונים נערכו מחקרים רבים התומכים בהשערה כי היוגורט תורם רבות לבריאות.

בין יתרונותיו הבריאותיים של היוגורט
 תורם לחיזוק המערכת החיסונית, דרך השפעתו הברוכה על מערכת העיכול. יש אף מחקרים שמראים שצריכת יוגורט על ידי נשים הרות תורמת לחיזוק המערכת החיסונית של התינוק.

 החיידקים תורמים לחיזוק מערכת העיכול. אכילת יוגורט מועילה במקרים של חולשת מערכת עיכול כמו מעי עצבני, גזים, נפיחות . בדרך זו מגדיל היוגורט את הסיכוי לפתרון כל בעיות העיכול – שלשולים, עצירות, נפיחות גזים.


 חיידקי המעי הידידותיים מדכאים התפתחות פטריות וחיידקים מזיקים . לכן היוגורט יעיל לטיפול בקנדידה, דלקות דרכי השתן וכו'.
 החיידקים תורמים לשיפור ספיגת הסידן מהמזון שאנו אוכלים.

 במקביל לנטילת אנטיביוטיקה מומלץ להקפיד על אכילת יוגורט. הדבר מקטין את תופעות הלוואי הנגרמות בשל נטילת אנטיביוטיקה. כאשר נוטלים אנטיביוטיקה נפגעים החיידקים מחוללי המחלה אבל גם החיידקים הידידותיים במעי. לכן יש תופעות לוואי של שלשולים, כאבי בטן וכ'ו. חשוב לאכול יוגורט כל זמן נטילת האנטיביוטיקה.


 החיידקים הפרוביוטיים מפרקים את סוכר החלב ( לקטוז) לכן גם הרגישים ללקטוז מעכלים יוגורט ללא בעיה.

מה זה BIO?
לאחר שהחלב עובר פסטור מוסיפים לו את החיידקים הפרוביוטיים ומעבירים את היוגורט תהליך של החמצה.
חשוב להבין כי לכל מחלבה יש חיידק משלה שהוא פרי פיתוח שלה. כדי להינות מיתרונות של כל החיידקים מומלץ פשוט לצרוך את כל סוגי היוגורט, של כל היצרנים. היוגורט הוא כאמור המקור הטבעי של החיידקים. אבל היום נוהגים היצרנים להעשיר גם מוצרי חלב אחרים בחיידקים ומסמנים אותם בסימון BIO .

רוטב יוגורט מרענן
אחת הדרכים היותר טובות לשימוש ביוגורט ותוך כדי כך הקטנת כמות הקלוריות שנמצאת בדרך כלל ברוטב לסלט היא הכנת רוטב על בסיס יוגורט במקום על בסיס שמן או מיונז.

גביע יוגורט
שן שום כתושה
2 כפות עשבי תיבול לפי הטעם – בזיליקום, רוזמרין, טרגון, שמיר וכו'
מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מערבבים את כל חומרי הרוטב. שופכים על הסלט. ניתן לשמור מספר ימים בקירור.


הכותבת היא דיאטנית קלינית M.Sc ומטפלת בתזונה סינית וצמחי מרפא