Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> אוליב ליף תל אביב

אוליב ליף תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ניוקי תפוחי אדמה בעבודת יד המוגש עם חתיכות דלעת וקרם תרד שכל כך נמס בפה שקשה להאמין שהוא לא חלבי. הקרם מעניק את המליחות הדרושה למאזן הטעמים של המנה בצורה מושלמת..." עדי רם ובן זוגה סועדים באוליב ליף תל אביב. מנות ראשונות עם טוויסט, נתחי בשר משובחים, מנות מעולות לטבעוניים וקינוחים העומדים בכבוד באתגר הכשרות

הכניסה למסעדה עוברת דרך הלובי של מלון שרתון, מה שיעניק לכם אווירה חוצלארצית עוד לפני שבכלל התחלתם לאכול. גם בליל השפות הזרות ששומעים בדרך למסעדה, ובמסעדה עצמה, תורמים לאווירה האלגנטית-יוקרתית-מכובדת. הלקוחות הפוקדים את המקום נעים בין תיירי המלון המזדמנים, לקוחות מקומיים קבועים, שומרי כשרות המבקשים להנות מאוכל גורמה כשר, ואלו הבאים להנות פעם בשבוע מהופעות ג'אז או קאברים המתקיימים במלון.

אוליב ליף מעוצבת בשיק אירופי ומתהדרת במלצרים רשמיים ומקצועיים. הטיפ הכי טוב לבאים בשערי המקום הוא לשבת בשולחן הממוקם בצדה המערבי של המסעדה, כמה שיותר קרוב לחלון הענק המשקיף על חוף פרישמן, גורדון והטיילת. תענוג גדול לסעוד מנפלאות המטבח הים תיכוני ובמקביל להשקיף על הים התיכון עצמו.

למי שמגיע בערב חובה לצאת לבדוק את הטרסה החדשה, ולו רק בשביל לעשות סלפי בבר הכי מגניב בעיר. הטרסה נפתחה מחדש ממש לאחרונה בעיצוב טרנדי וחדש עם בר, כסאות ושולחנות לבנים המוארים מבפנים בצבעים סגול וכחול. אין דבר מושלם יותר מאשר לשבת בטרסה, עם קוקטייל קיצי ביד ולהרגיש את הבריזה המגיעה מן הים. למי שלא מסתפק רק בקוקטייל, כדאי שידע, כי לטרסה ניתן להזמין כל אחת מהמנות המוגשות במסעדה עצמה.

מי מכיר את הלזניה הפרועה?


את מטבחה של מסעדת אוליב ליף מובילים השף הישראלי שמעון ממן והשף האיטלקי מיקלה בוזטו, אשר יחד יוצרים פרשנות משותפת למטבח ים-תיכוני כשר, תוך שימוש בטכניקות בישול שונות ובחומרי גלם טריים ומקומיים: שמן זית כתית מעולה, מגוון רחב של עשבי תיבול רעננים, ירקות ופירות עונתיים וכן תבלינים אשר מגדירים את טעמי וניחוחות האזור. הכל בסוף משתלב יחד לכדי מנות יפיפיות לעין וטעימות לחיך.

השקנו כוסות עם יין אדום "לה טור" של יקב נטופה שהומלץ בחום על ידי הצוות האדיב שהשתלב מעולה עם הפוקצ'ה החמה שהגיעה יחד עם שלושה מטבלים: פסטו כוסברה וצנוברים, זיתים סוריים במרינאדה ושמן זית עם חומץ בלסמי ומלח ים. בעוד אנו מתמכרים לפוקצ'ה, "קפצה" לה פתאום לביקור "לזניה פרועה", דפי פסטה העוטפים בחום תבשיל ראגו טלה מעולה לצד ירקות שורש ברוטב עגבניות ובקציפת פלפלים קטיפתית ונעימה - פתיח מכובד לכל הדעות. כל זה לא הפריע לנו להתפנק גם עם קרפצ'יו בקר עם מלח גס, מלפפון חתוך בסלילים מגניבים ומרעננים, צלפים, אורוגולה, חומץ בלסמי ושאר פינוקים.

גם טבעוני, גם בשר וגם דגים


כאן התחילה התלבטות. כל דבר קורץ לך מן התפריט, יש מנות בשר, דגים וגם פסטות. שוב סמכנו על הצוות המיומן, והתחלנו דווקא עם מנה טבעונית, ניוקי תפוחי אדמה בעבודת יד המוגש עם חתיכות דלעת וקרם תרד שכל כך נמס בפה שקשה להאמין שהוא לא חלבי. הקרם מעניק את המליחות הדרושה למאזן הטעמים של המנה בצורה מושלמת. לכל חבריי הטבעוניים, מכאן אני קוראת לכם, רוצו והזמינו את המנה הזו, הניוקי עשוי בצורה מדוייקת. גם לחבריי הלא-טבעוניים, אני קוראת לא לפספס את הניוקי של המקום.

התרווחנו על הכיסאות שמול חלון הזכוכית הגדול שצופה אל הים, לגמנו מהיין האדום, וחיכינו לבאות. מצעד העיקריות המשיך עם פילה סלמון צרוב במחבת העשוי בדיוק בצורה הנכונה שהגיע יחד עם פרוסות דקיקות של תפוח אדמה וארטישוק מטוגן בציפוי חרדל, דבש ופנקו. יאמי-יאמי. עברנו מהים אל היבשה - צלעות טלה על מצע של אספרגוס ועדשים שחורות. על הצלחת נחות בשלווה שלוש צלעות טלה עסיסיות שירדו זה הרגע מהגריל (מידת עשייה מומלצת - מדיום), וכל ביס, פשוט תענוג.

אוליב ליף - פינת המתוק להערב


קינוחים, כידוע, הם אחד המבחנים המאתגרים במסעדות כשרות. באוליב-ליף עומדים בו בכבוד. נעצנו מזלגות בטארט שקדים ושוקולד חם - בצק שקדים פריך ממולא בשוקולד ופקאן סיני ששודך לגלידת וניל בצד. חובבי השוקולד יוכלו להנות מסופלה שוקולד חם קלאסי והטבעוניים שבחבורה ייהנו מסורבה פסיפלורה, לימון ותות. איזה קינוח שלא תבחרו, הוא לבטח יהיה סיום מוצלח לערב שכולו חגיגה של טעמים!