ימית יפו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"התענגנו על רביולי עם תרד וריקוטה - אהבתי את הרביולי שכן צידו האחד לבן והשני ירוק, אין כמו תרד לשמח את לבבי. הרביולי היה טרי וגבעות קטנות של פרזמן עטפו את המנה מה שהפך אותה למפנקת עוד..." כרמית אופק זכתה לצפות בחמה הנושקת לים לצד ארוחה מלאה בטעמים וטקסטורות במסעדת ימית שבכיכר קדומים, יפו העתיקה

אוויר הרים צלול בחלק האהוב עליי ביותר בעיר, הלא זוהי יפו, ועם יד על הלב, מובן וברור שאמנם מקומות יפים יש בעולם, אך עדיין, אין שני לה ליפו ולאנרגיות הקסומות בהם היא התברכה. חברתי משכבר הימים, רחלי, אחותי הקוסמית, הסכימה להצטרף אליי לחוויה קולינרית אשר בצידה נוף אל מול הים וכי יכולתי לבקש טוב יותר מזה?

יפו, ים ושקיעה


מסעדת ימית מצויה בכיכר קדומים, המהווה מבחינתי את אחד האזורים הציוריים של יפו - בתי האב העתיקים והישן לצד החדש יוצרים פסיפס מעניין אשר מעניק הרגשה של ביקור בחו"ל. ימית ממוקמת ממש אל מול הים, הנוף מרהיב ביותר, בכניסה למקום ישנו חלל ישיבה חיצוני גדול עם שימשיות אשר פונה לכיכר קדומים ופנימה יותר תוכלו לשבת וליהנות כאמור מפיסת הים הענקית אשר כשלעצמה עוצרת נשימה.

מומלץ מאוד להגיע טרם השקיעה, לחזות בחמה הנושקת לים, ואט אט נעלמת לתוכו, ובל נשכח את הבריזה הנעימה ממנה תוכלו גם ליהנות. עם כזה נוף היה מחייב שנתחיל את הארוחה עם יין טוב, אני עם יין אדום וחברתי עם אהבתה הישנה, יין לבן. לא זו בלבד, שיש במקום תצפית לנמל יפו אלא שבנוסף, באמצעות שביל צדדי הסמוך למסעדה ישנה תצפית מרתקת לא פחות לסלע אנדרומדה אשר לו סיפור מופלא במיתולוגיה היוונית.

אמרתם ימית? התכוונתם לדגים!


התחלנו עם מנות ראשונות המגיעות עם לחם הבית, חם ומפתה עד מאוד. ראשונה לשולחננו הגיעה הקפרזה שכללה מוצרלה באפלו, עגבנייה, זיתי קלמטה, אגוזי מלך ובזיליקום בתיבול שמן זית ובלסמי מזוגג. המנה מרעננת משהו והינה אופציה ראויה להתחיל עמה את הצפייה בשקיעה. שנייה בתור פיזזה בחינניות אל כיוונינו, הברוסקטה עם סלומון כבוש, גראבלקס, גבינת שמנת ובצל סגול. המנה ניחנה בדקורטיביות מפתיעה ובפריכות.

גולת הכותרת של ימית הינה גזרת הדגים שבתפריט, בחרנו בסי-באס, אשר היה עשוי למופת, המנה צבעונית וטעמו העדין של הדג נתן את הטון, הלימון שהגיע עמו השלים את הטעם. למנה חברו סלט קטן ותפוח אדמה, יש במנה קורטוב של קייציות וקלילות, דבר שהתאים כל כך למזג האוויר שעטף אותנו.

המשכנו לחלק מעניין לא פחות בתפריט, הסלטים, ואין כמו סלט טוב לצד מנות עיקריות. סלט הקיסר שבחרנו היה משובח ושידך בין חסה רומית, גבינת פרמזן, קרוטונים, ביצה ורוטב קיסר. החסה ממכרת והרוטב שנוצר בסלט זה יוצר טאץ' הגורם לסועד לא להותיר ולו פירור אחד בלבד. המשכנו לחזית הפסטות בתפריט אשר יש להדגיש, כי כל הפסטות מיוצרות בעבודת יד מקמח דורום. התענגנו על רביולי עם תרד וריקוטה - אהבתי את הרביולי שכן צידו האחד לבן והשני ירוק, אין כמו תרד לשמח את לבבי. הרביולי היה טרי וגבעות קטנות של פרזמן עטפו את המנה מה שהפך אותה למפנקת יותר. במסעדת ימית מקפידים מאוד על שימוש בחומרי גלם איכותיים ואת זה מרגישים בכל ביס.

כדאי לדעת ש...


במסעדת ימית, מקיימים אירועים עד 150 איש ולא רק שיש בה חללי ישיבה נוחים הפונים אל הים, אלא שגם ישנו חלל פנימי עתיק בעל מבנה אבן מיוחד ובו שתי קומות. אל תפספסו את החוויה היפואית שיש לימית להציע לכם. המקום פותח את שעריו בימים ראשון-חמישי החל מ-10:30 בבוקר ועד ל-22:30, כאשר בשישי-שבת המקום מוכן ומזומן לכבודכם החל מ-8:30 ועד ל-22:30. ימית היא בהחלט מסעדה מומלצת ביפו ובה פינה של רוגע אל מול הים. בין היתר המקום מציע תפריט מגוון ועשיר החל מארוחות הבוקר מפנקות, פסטות טריות, פינה מקסיקנית ופינה מיוחדת הנותנת מענה לסועדים הצמחוניים. ימית מציעה שילוב טוב במיוחד, מחד, האוכל המושקע והטריות של המנות ומאידך, האיזור החד פעמי, אל מול הים המרהיב, מחממים את הלב ובמיוחד את ליבו של הסועד.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש