Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לה רפובליקה די רונימוטי תל אביב

לה רפובליקה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על בצק מושלם פוזר בנדיבות הרוטב הסודי של המקום ועליו גבינת מוצרלה בפאלו טרייה ופטריות שנתנו לכל התענוג הזה ארומה פונגית נהדרת. תענוג. נאלצנו לעצור עצמנו בכוח כדי שלא נתמלא..." גיל ח' עמית מגלה את סוד ההצלחה של לה רפובליקה די רונימוטי שבתל אביב: אווירה אורבנית, אוכל מקומי עונתי בהשראה איטלקית, שירות מוקפד וכמובן את ה-ג'רדינו

מסעדות איטלקיות יש בשפע, אבל כאלה המצליחות להפוך למוסד יש מעטות. לה רפובליקה די רונימוטי היא אחת הבודדות שמצליחות, אבל באמת, לשלב בין אווירה, אוכל, מוניטין ובעיקר יציבות לאורך שנים. מקום שאתם יודעים שלא משנה כמה זמן יעבור בין ביקור אחד למשנהו, המנות עדיין יהיו נהדרות, השירות יהיה מוקפד, והאווירה תישאר מאירת פנים, מקצועית ונעימה בלי לנסות להיות משהו שהיא לא, ותוך הקפדה יתרה להדגיש בדיוק מה שהיא כן; מסעדה ישראלית שמגישה אוכל איטלקי משובח.

נכנסנו ל-"לה רפובליקה" בערב קיצי, קצת לפני הופעה, במטרה לשבוע ולדבר קצת לפני שהבאסים והדיסטורשנים יתחילו. חשבתי שהעובדה שאני מגיע עם מישהי שמכירה את המסעדה עוד מגלגולה הראשון תהווה יתרון, אבל בהמלצתה הנחתי למלצרית הסופר מקצועית לעזור לי לבחור בדיוק את הדברים הנכונים.

ה-מקום לאוהבי הז'אנר האיטלקי


ההמלצה הראשונה שלה הייתה קרפצ'יו זוקיני. המלצרית סיפרה בגאווה שאת הזוקיני הזה הם מגדלים בעצמם, במו ידיהם ובזיעת אפם כפי שהגדירה את זה. מה אגיד לכם, מעולם לא חשבתי שאפשר להנות מזוקיני חי, אבל הדבר הנפלא שעלה על שולחננו היה תענוג צרוף. פרוסות זוקיני דקות, צהובות וירוקות, כשעליהן מפוזרים שקדים, גבינת פקורינו וכמובן עלים מסוגים שונים. הטעם חמצמץ ורענן עם העושר של הפקורינו והשקדים... ממכר.

יחד עם הקרפצ'יו הגיעה פיצה פונגי שלטענת המלצרית היא הטובה בעיר ללא מתחרים. על בצק מושלם פוזר בנדיבות הרוטב הסודי של המקום ועליו גבינת מוצרלה בפאלו טרייה ופטריות שנתנו לכל התענוג הזה ארומה פונגית נהדרת. תענוג. נאלצנו לעצור עצמנו בכוח כדי שלא נתמלא עוד לפני שנגיע לעיקריות.

עד שהגיעו העיקריות הציעה לנו המלצרית לטעום את הפפרדלה המקומית. אחרי שהבנו שגם כאן יש נגיעות של הזוקיני והפקורינו ההם, החלטנו לנסות. היא הגיעה, טובלת ברוטב על בסיס יין לבן, עם אותם זוקיני מדהימים שלא השתלטו על הטעם אבל נתנו ארומה מופלאה, פירורי לחם מטוגנים והכל טרי וכל כך טעים.

הג'רדינו של לה רפובליקה


עכשיו הגיעו שחקני הציר של הארוחה. מצד אחד טליאטה של אנטריקוט שיושן במשך שמונה ימים שרבץ לו מדושן בתוך רוטב ציר בקר ביין אדום. הוא היה נימוח ו"בשרי" והקונפי שום שפוזר עליו הצליח רק לשבח אותו. זו מנה שחולמים עליה עוד כמה ימים אחרי. מהצד השני הגיע דג לברק עם סלט שורשים, פטרוזיליה ויוגורט בפאלו. הקרב היה צמוד. מאוד צמוד. בעיני ניצח הבקר, השותפה שלי הלכה עם הלברק. הפמליה של השניים כללה תפוחי אדמה אפויים וצלחת נדיבה של אספרגוס עם מנגולד וזוקיני. בשבילי זה מושלם.

לפני שהגענו לקינוחים ביקשתי קצת יותר מידע על החומרים. איך משיגים כזו רמה של טעמים? מסתבר של-"לה רפובליקה" יש את ה-ג'רדינו - גינה אורגנית בכפר הירוק ובה הם מגדלים את רוב הירקות שלהם בעצמם. את הדגים והבקר הם בוחרים אישית מקצבים שאיתם הם עובדים ואלה גם משתפים אותם בתהליך היישון. אם הערב הזה גילה לי משהו, הרי שזו העובדה ש-"לה רפובליקה" היא מסעדת הבשרים האנינה שאף אחד לא מכיר. התדמית שלה כמסעדה איטלקית משכיחה או מעלימה את מנות הבשר הכל כך מושלמות שלה, ותסלחו לי, אבל זה עוול.

לחתום במתוק


אחרי שהבשר והדגים נגמרו, עברנו לקינוחים. הטירמיסו היה נהדר. הטעמים היו מודגשים ונתנו אחד לשני כיפים מאחורי הגב ומעל הראש מרוב שעבדו יפה יחד. אני אוהב טירמיסו כך שהעניין מכור מראש, אבל ברור היה שהקונדיטור של המקום (שמועסק שם במשרה מלאה כמו שסיפרה המלצרית בגאווה) יודע את העבודה. עם הטירמיסו הגיע טארט הנקטרינות. כזה עדיין לא טעמתי. הוא הגיע עם קרם שקדים וקרם אנגלז והטעם... פשוט לכו ותזמינו.

בקיצור, אם אתם מחפשים מסעדה איטלקית, אם אתם רוצים קינוחים טובים, אם אתם חובבי בשרים משובחים, אם אתם כולם יחד או כל אחד לחוד, לה רפובליקה די רונימוטי היא בדיוק המקום בשבילכם. באחריות.