Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> הצדף ראשון לציון

הצדף ראשון לציון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפילה היה רך אך בשרני כראוי, קוביות הגבינה שצפו להן בשלווה על הרוטב הוסיפו עניין, והשרימפס חוסלו במהירות. המנה מאוד נדיבה ועשירה, ומשאירה טעם של עוד..." גיא סופר-זמרני צלל אל מעמקי הצדף, מסעדת שף בראשון לציון המתמחה בדגים ופירות ים, וגילה עולם קסום של אוצרות

אישתי לקחה על עצמה דיאטה מיוחדת, בה היא מוגבלת בסוגי המאכלים שהיא יכולה לאכול, והמגוון משתנה משבוע לשבוע. העניין אולי מוריד משקל, אבל מייצר בעיות קולינריות לא פשוטות לאוהבי מסעדות, כמונו. השבוע, שבוע דגים. החלטתי שנחזור למסעדה ותיקה מאוד, שכבר שנים לא יצא לנו לבקר בה. בחרתי בצדף כי זכרתי את איכות הדגים ופירות הים, את מגוון הסלטים המרשים, וידעתי ששם – יהיה קל יותר לאישתי להימנע ממה שאסור לה – בעיקר פחמימות... פשוט כי הכל טעים כל כך.

מסעדת הצדף קיימת כבר למעלה מעשור במערב ראשון לציון ומתמחה בנפלאות הים, היא מאפשרת לצלול על עולם קסום של דגים ופירות ים, עולם שכולו עשיר בטעמים ומרקמים. אם אתם שייכים לקבוצת אוהבי הבשר, אז כדאי שתדעו שבצדף דואגים גם לכם עם מבחר מנות מפנק שלא היו מביישות מסעדה בשרית מהשורה הראשונה.

מצעד המחותנים והמזטים


אל השולחן ניגש המלצר הכי טוב בעולם, טוב, אולי אני קצת מגזים אבל באמת התרשמנו ממנו. הוא ידע לפרט את מרכיבי המנות, הרחיב בדיוק במקומות הנכונים, וסיפר שלכל מנה יש את הסיפור שלה. כאן הבנו שיש מי שידאג להשיט את האונייה בבטחה לחוף. ההמלצות שלו התבררו כטובות והן קלעו בדיוק לטעם שלנו.

הארוחה מתחילה עם סלסלת לחמי שאור חמים תוצרת בית המוגשת לשולחן, ומיד אחריה מגיעים לא פחות מחמישה עשר סוגי מזטים: סלט ביצים, איקרה, צ'זיקי, מאטיאס, שום אפוי, סלסה עגבניות, אנטיפסטי חציל ופלפלים, חומוס, סלט שעועית לבנה וזיתים, טחינה, בטטה, טבולה, סלט סלק ותפוחים, כבד עוף מתובל בעגבניות, וסלט כרוב וגזר. המזטים הגיעו עם אזהרה מהמלצר החביב שלנו - המילוי חופשי, אבל תשאירו מקום למנות שלכם. התעלמנו מהאזהרות, וחיסלנו די הרבה צלוחיות, אני גם עם הלחם המעולה, ומיד קיבלנו עוד סלסלת לחמים והוחלפו הצלוחיות הריקות. הסלטים באמת מיוחדים וטעימים והרגשנו את טריות חומרי הגלם. כבר בשלב הזה של הארוחה, התרווחנו לאחור בכורסאות, מצפים לבאות.

וההמשך הגיע ממש מהר בדמות סרדינים מחותנים - שלושה נתחי סרדינים גדולים במילוי מרוקאי מסורתי (כוסברה, פטרוזיליה, שום, פלפל חריף) שהשתלבו נפלא ברוטב הדגים החריף עם ניחוחות ארומטיים מדליקים. הסרדינים היו רכים ובשרניים והתיבול פשוט מקפיץ מעלה את הטעמים. מנה המתאימה מאוד לחובבי הדגים החריפים.

ממעמקים קראתי לו


עוד בטרם התאוששנו מסלטי הפתיחה וממנת הסרדינים, התחילו לשוט לכיווננו העיקריות. אנחנו התמקדנו בדגים, מסיבות ברורות: ראשונה דגמנו את דניס הגליל – נתח יפה של פילה דניס עם חצי מנת שרימפס, המתחבא תחת רוטב עשיר של שמנת עם קוביות רוקפור, מוגש עם פירה רך ועשיר. הפילה היה רך אך בשרני כראוי, קוביות הגבינה שצפו להן בשלווה על הרוטב הוסיפו עניין, והשרימפס חוסלו במהירות. המנה מאוד נדיבה ועשירה, ומשאירה טעם של עוד.

המנה השנייה הייתה מגוונת לא פחות - פורל ממולא גבינות המגיע שלם על הצלחת "שוחה" בתוך רוטב עשיר של גבינות. נבחרה תוספת של סלט ירוק, רק שהאשה כבר לא הייתה מסוגלת לטעום ממנו אפילו...ככה זה כשלא שומעים לאזהרות של המלצר. שוב, הדג עשוי מושלם, הכמויות גדולות, והרוטב סופר עשיר, תענוג.

הצדף - משיטים אותך בבטחה בים


לקחנו חצי שעה "הפסקת נשימה" לדון בענייני היום, וכל הזמן הזה ראינו אנשים באים והולכים, זה ממש מרגיש שהמסעדה פתוחה 24/7 נון-סטופ. קצת התלבטנו לגבי קינוחים, אך בהמלצת המלצר, ששוב לא איכזב, בחרנו לבסוף בניו יורק צ'יז קייק עם פירות יער, וכוס אספרסו בשביל להצליח לנהוג הביתה באותו היום.

הצדף עושים גם אירועים, בשני חדרים פרטיים שאפשר לשלב לחדר גדול אחד, וזה נראה לי המקום המושלם לחגיגות משפחתיות, בהנחה שהמשפחה אוהבת דגים, כמובן, למרות שיש בתפריט גם מנות בשריות וגם מנות ילדים, הדגש הוא על הדגים ופירות הים, ולא במקרה. קצת בעצב הפלגנו הביתה, לשחרר את הבייביסיטר, ולחזור לשגרה.