Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אל דנטה ירושלים

אל דנטה ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על פרוסות הסלק הדקיקות נבזקו נטיפי גבינת רוקפור, פצפוצי פיסטוק קלוי ושמן בלסמי מצומצם. הניגודיות בין מתיקות הסלק למליחות הגבינה, והקראנץ' של הפיסטוק השתלבו יחד לכדי משחק טעמים מעניין..." במיקום מושלם ברחוב ציורי בשכונת רחביה, מצויה אחת המסעדות הוותיקות בירושלים - אל דנטה. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. יובל בלנקובסקי חזר עם טעם של עוד

כל אוהבי הפסטה לבטח יודעים שאל דנטה הוא מושג יסוד במטבח האיטלקי שפירושו המילולי 'על השן', כלומר דרגת הבישול הרצויה לפסטה וריזוטו - הנקודה בה היא מבושלת אבל לא רכה מידי, וכאשר מדייקים טעמי הפסטה והריזוטו עשירים, מגוונים וארוכים - בדיוק כך גם החוויה במסעדת אל דנטה.

טוסקנה באמצע ירושלים


אל דנטה שוכנת בפינה קסומה באחד מרחובותיה הציוריים של שכונת רחביה הסמוכה למרכז העיר ירושלים. זהו מקום קטן ואינטימי השוכן בתוך מבנה אבן עתיק, ומתאים לארוחות רומנטיות של ערב, למפגש עם חברים או לעסקית נחמדה של צהריים.

אל דנטה היא אחת המסעדות האיטלקיות הוותיקות בירושלים, ובתור שכזו היא ידעה תקופות טובות יותר ופחות במהלך השנים. היציבות של המסעדה וההקפדה שלה על חומרי גלם טריים מאפשרים לה לפעול לאורך השנים ולשמור על קהל לקוחות יציב ונאמן. אומנם עסקינן במסעדה קטנה אך העיצוב במקום מוקפד ומלא חן ואווירה אסתטית. חלל המסעדה הקטן המשובץ בתערוכות אומנים מתחלפות, בשידות ומדפי עץ בשילוב עם הטרסה הירוקה והיפה שבחוץ, בוזקים תחושה כפרית נינוחה.

המטבח של אל דנטה הוא חצי פתוח, דבר המאפשר לבאי המקום לראות את שלבי ההכנה של המנות במטבח, מטבח שחרט על דגלו שימוש בדגים טריים המגיעים יום יום למסעדה לצד הכנת פסטה טרייה בעבודת יד במקום. לאורך הארוחה ליוותה אותנו מלצרית אדיבה ואינטליגנטית שידעה להופיע כשצריך, ומצד שני היא נתנה לארוחה ולשיחה לקלוח. לצד התפריט הרגיל והקבוע תוכל להתענג בכל יום גם ממספר מנות מיוחדות פרי יצירתו הרגעית של השף.

משחקי החך של אל דנטה


למנת פתיחה הזמנו קפרצ'יו סלק, אנטי פסטי בעשבי תיבול וסביצ'ה דג ים, שבמטבח החליטו ביום בו בקרנו להכינו מדניס. הקרפצ'יו סלק היה מנה מרהיבה לעין ועוד יותר לחך - על פרוסות הסלק הדקיקות נבזקו נטיפי גבינת רוקפור, פצפוצי פיסטוק קלוי ושמן בלסמי מצומצם. הניגודיות בין מתיקות הסלק למליחות הגבינה, והקראנצ'יות של הפיסטוק השתלבו יחד לכדי משחק טעמים מעניין. האנטיפסטי הייתה מנה נדיבה מאוד של ירקות העונה. הטריות של הירקות טרם הוכנסו לתנור הייתה מורגשת, והשילוב יחד עם עשבי התיבול וגבינת העזים הקפיץ אותה מעלה. האנטיפסטי הוגש לצד ברוסקטה לוהטת ונימוחה, איזה אושר. האיכות של דג הדניס הטרי שהיה רך ועסיסי השתדך עם בצל ירוק ובצלצלי שאלוט וכוסברה מה שיצר מנת סביצ'ה מרשימה ומוצלחת.

ניכר שהושקעה מחשבה רבה בתפריט היין של אל דנטה. התפריט מציע מבחר טוב של יינות, שרבים מהם מהרי ירושלים ואת מרביתם ניתן להזמינם בכוסות. את הארוחה ליווינו עם הרוזה הרענן של יקבי עמק האלה - הפירותיות והחמיצות הקלה של הרוזה החמיאו למנות הראשונות ואיזנו את טעמי הגבינה.

לעיקריות: דגה טרייה וכמהין


עם כזו פתיחה מוצלחת מה הפלא שהיינו מלאי ציפייה להמשך. ראשונה לשולחן הגיעה מנת ריזוטו ארטישוק עם תרד ומחית כמהין. מי שמכור כמוני לארומה המשכרת של הכמהין ימצא את מבוקשו במנה המענגת הזו. בקערה חרס יפהפיה הוגש לנו ריזוטו מהביל שהוכן מיד עם ההזמנה (ולא בושל קודם לכן). גרגרי האורז ספגו את עושר הטעמים של התרד והארטישוק, ויחד עם ארומת הכמהין זו הייתה מנה שהיא כולה חגיגה של ריחות וטעמים.

מנת פילה הדניס שוב הדגישה את המחויבות של אל דנטה לשימוש בחומרי גלם טריים באיכות גבוהה. הדניס נעשה בחמאת ערמונים וכרישה שהוסיפה לו גוון נעים של מתיקות עדינה. המנה הוגשה לצד פירה שגם הוא נעשה בחמאה והיה עשיר בטעמיו. המנות כולם היו נדיבות ומשביעות, אל דנטה היא מסוג המסעדות שלא תצאו מהן רעבים.

היכן מסתתרת הפיצה הטובה בירושלים


בשלב הזה של הארוחה היינו כבר ממש שבעים אבל אי אפשר בלי איזה קינוח איטלקי משובח. בחרנו בעוגת גבינה מסקרפונה שהייתה בדיוק כל מה שהבטיחו לנו - מתוקה במידה, לא מכבידה ובהחלט נהדרת לצד כוס אספרסו איטלקי משובח - והשילוב ביניהם השאיר טעם של עוד. ואם מדברים על "טעם של עוד" אז קצת התבאסתי שלא הצלחנו לטעום מהפיצות של המקום (גם לקיבה של מבקר מסעדות יש גבולות), כי למיטב זיכרוני באל דנטה מגישים את אחת הפיצות הכי טובות בירושלים אם לא הטובה שבהן. כך שאם אתם במרכז ירושלים וחשקה נפשכם בפיצה מעולה עשו לעצמכם טובה ותגיעו לאל דנטה.

אל דנטה הוא מקום קלאסי ואינטימי המגיש אוכל משובח באווירה נעימה, חמימה וקלילה. המקוריות וההקפדה מורגשת גם בכלי החרס הצבעוניים והיפהפיים שנראה שנעשו בעבודת יד. כל מנה נראית יפה, מוקפדת ומושקעת בהמון מחשבה במסעדה הנהדרת הזו. קבלו ממני טיפ - בביקור הבא שלכם בירושלים, תקפצו לאל דנטה - מובטחת לכם חוויה ססגונית בנוסח טוסקנה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה