Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מינה טומיי חיפה

מינה טומיי חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כופתאות תפוח אדמה במילוי גבינת פניר, צ'ילי וגראם מסאלה, והכל עטוף ברוטב עגבניות חמצמץ. הכופתאות נראות תמימות למראה, אך ברגע שבוצעים אותן מתגלה המילוי המיוחד במלוא תפארתו..." רוני חזן יצא למסע מרתק בחמש מדינות במזרח הרחוק והכל בין כותלי מסעדת מינה טומיי שבמרכז קסטרא בחיפה. נרשמה התחייבות לביקור נוסף

במרכז קסטרא בחיפה, יש מסעדה עם קסם מופלא, מסעדה מלאת מסתורין וטעם כובש, מסעדה בה דרים בכפיפה אחת חמישה מטבחים מהמזרח הרחוק: יפן, קוריאה, תאילנד ויאטנם והודו. חמישה מטבחים המציגים את תמצית התרבות האסייתית, המנגנים יחד סימפוניה מושלמת של טעמים, ניחוחות, צבעים, צלילים וסקרנות.

על המסעדה מנצח השף משה בדישי שטייל ברחבי העולם, שאב השראה מהמדינות השונות, לקח את הטוב שבכל מטבח ואיגד לתפריט מנצח. המסעדה בחיפה כבר בת שבע, והיא כבר מזמן שם דבר בחיפה ובצפון. בכל שעה משעות היום המסעדה עמוסה, וכדאי לזכור להזמין מקום מראש. המטבח הוא מטבח שקוף ושוקק חיים המאפשר הצצה לכל הנעשה בו ומהווה חלק בלתי נפרד מהמסעדה ומהחוויה עצמה. אם זכיתם לשבת על הבר תזכו לא רק ליחס אישי וצמוד מהברמן שיענה לכל בקשותיכם, אלא תזכו גם לצפות מקרוב בתהליך הכנת האוכל, חוויה השקולה כמעט לבישול בעצמך.

תפריט שזורם איתך


במינה טומיי המנות מוגשות לשולחן בסגנון חלוקה – שיירינג. ולכן כל מנה יוצאת בזמן שלה. אין מנות ראשונות קטנות ועיקריות גדולות. כל המנות הן בדיוק בגודל המושלם, ככל שתזמינו יותר, תחוו יותר ותהנו יותר. כל המנות טריות ומוכנות במקום.

להיכנס למסעדה אסייאתית כמו מינה טומיי ולהכריז "אני לא אוכלת חריף!!" זה בהחלט אתגר. הגדלתי לעשות והבהרתי שגם פיקנטי לא יעבור, ואפילו עודף פלפל חריף עלול להיתקל בהתנגדות. אך האתגר לא הרתיע את צוות המטבח, והם נענו לו, ואגדיל ואומר - שגם עמדו בו בהצלחה מרובה.

פתחנו תפריט, הכל כל כך קורץ, סקרנים לטעום מהכל, ובסוף מחליטים על מדגם מייצג מכל מדינה. אין ספק כי מי שמעוניין להנות מכל המכלול שנקרא "מינה טומיי" - כדאי שיאמץ את שיטתנו, לגוון מנות מהמטבחים השונים ולצאת למסע למזרח הרחוק - והכל בארוחה אחת.

הטיסה למזרח יוצאת ממינה טומיי


ראשונה להגיע היתה מנת טרטר סלמון מהמטבח היפני. הסלמון הקריר הוגש על בסיס אורז חם ופריך בליווי רוטב שמעורר את כל החושים. מנה המשלבת בצורה נכונה בין מרקמים וטעמים, והניגודיות הקיימת בתוך המנה, קר-חם, נותנת טאץ' מנצח. ביחד איתה הגיעה גם מנת סאנשיין רול שכללה מגוון ממנות הסושי המוגשות במסעדה. כחובבת סושי מושבעת יצא לי לאכול בלא מעט סושיות, אך הפעם הרול היה שונה ומיוחד במינו. הרול חיבק דג חי עם דג מטוגן בתוספת ציפוי - חגיגה מרתקת של טעמים שלא תמצאו ברול הסושי הרגיל והשיגרתי.

קפיצה קצרה למטבח הקוריאני עם מנת הבולוגוגי - מנה המתפעלת מעט את הסועד אך שווה כל רגע. נתחוני אנטרקוט דקיקים במרינדת אגסים ותפוחים מגיעים לסועד כשהם חיים, בליווי מחבת רותחת עליה צולים את הנתחים. המלצרים הערניים דאגו להחליף את המחבת כל אימת שהתקררה, והתוצאה היא נתחי אנטרקוט עשויים בשלמות, בדיוק במידת העשייה האהובה עלינו. הרוטב המתקתק והמושלם גרם לנו לרצות עוד ועוד מהמנה הזו, אך הארוחה רק החלה.

מהמטבח הויאטנמי דגמנו את האגרול הקלאסי המגיע במילוי עוף, עגבניות, עשבי תיבול, שרי, אטריות שעועית ובצל עם חסה בליווי רוטב צ’ילי פייסט מדוייק להפליא. המנה הבאה שהגיעה, באנז, החזירה אותנו שוב למטבח הקוריאני. על הצלחת נחו שתי לחמניות מאודות הנעשות במקום בטכניקה מיוחדת, במילוי בשר, קימצ’י (ירקות כבושים), צ’ילי קוריאני, משחת שומשום וחסה. לחמניות שהן חלום. אין מסע למזרח הרחוק בלי טעמים הודיים, אז דגמנו את המלאיי כופתא פקורה - כופתאות תפוח אדמה במילוי גבינת פניר, צ'ילי וגראם מסאלה, והכל עטוף ברוטב עגבניות חמצמץ. הכופתאות נראות תמימות למראה, אך ברגע שבוצעים אותן מתגלה המילוי המיוחד במלוא תפארתו. ביחד איתן הגיעה גם מנת הבומביי באטר צ'יקן - שיפודי פרגיות ביוגורט וקשיו, מוגשים על פיתה מיוחדת וקריספית הקרויה נאן. רק לסחוט את הלימון על המנה, לגלגל ולהתענג מכל ביס.

המטבח היפני היה הראשון שהוגש לשולחן, וכעת, רגע לפני קינוח, חזרנו לטעום ממנו את הסביצ'ה בס המוגש על מצע אבטיח. מדובר בשילוב שלא הייתי חולמת עליו, אך התברר מהר מאוד כי גם כאן מינה טומיי אינה מאכזבת. מנה שהיא פשוט בגדר חובה. אל תפספסו!

נשיקה אחרונה


את המסע למזרח הרחוק נעלנו עם קינוח קלאסי - נשיקה אסייתית - שכבות של מרנג אגוזי לוז, קציפת מסקרפונה וסלט פירות אסייתי. הקינוח הנכון ביותר שיכולנו לבחור לאחר מסע כזה מרתק ועשיר בטעמים. קינוח קר, נמס בפה עם נגיעות קריספיות - פשוט לסיים ארוחה מושלמת באקורד מנצח.

וואו. זאת היתה ארוחה של תענוג, תענוג לעין, תענוג ללב ותענוג לבטן - בדיוק כמו שארוחה במינה טומיי צריכה להיראות. לטעום מעט מהכל, לדגום מהכל, ובכל זאת - לצאת עם חשק לעוד ועוד. זהו אינו הביקור הראשון שלנו במינה טומיי, וברור גם שלא האחרון. יש עוד מנות רבות כל כך שלא טעמנו, ונשארנו עם טעם עז לנסות ולטעום מהכל.