מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> טוק טוק רחובות

טוק טוק רחובות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מקלוני קריספי בטטה - משהו במקלונים הללו ממכר ממש, בלתי סביר לחדול מלאחוז בהם ופשוט לרוקן את הקערה. ניחשתם נכונה, שהרי כך התרחש בדיוק, היו מקלונים ונעלמו לאחר זמן קצר, והם היו סוג של חטיף נימוח וחם..." כרמית אופק מגיעה באמצע היום לטוק טוק ברחובות, המציעה שלל טעמים וניחוחות בהשראת המזרח הרחוק

זה היה עוד יום כזה מלא במשימות ואין אני מלינה על העומס כי יש בו משהו ממכר, כמו נוסחה כזו המאיצה את השעון, אך עדיין שום דבר לא נעלם, המשימות היו והמתינו על השולחן, הספרים, המחשב עם הטבלאות, ויחד עם זאת, כל אלו לא עצרו מבעדי לצאת מעט מוקדם ואף למשוך איתי את עמיתתי לעבודה וזו שמחה לנטוש הכל לצאת באמצע היום להרפתקאה קצרה.

והפעם שמתי פעמיי לעיר רחובות, ולה קסם מיוחד בעיני, יש בה מן השקט לצד אורבניות שוקקת. מצאנו עצמנו בעזרת חברתי בפארק המדע, ברחוב אופנהיימר 10, במסעדת טוק טוק שהינה מסעדה אסייתית הפועלת מזה כ-12 שנה ומצטיינת במטבח השואב השראה מהמזרח הרחוק.

משקאות וסימפוניה של טעמים


נקודת הפתיחה של הארוחה הגיעה די מהר בזכות השירות המופלא במקום, אני התרווחתי על הכיסא ולגמתי מהקוקטייל "קיל ביל" שטמן בחובו מרטיני ביאנקו, צ'ויה, קרם דה קסיס, פירות יער טריים וליים. משקה בעל ארומה מהממת, סוג של חמוץ-מתוק ולקראת סופו, נותר איך לא להתענג על פירות היער. חברתי הזמינה מוחיטו דובדבנים שכלל נענע, דובדבנים, רום קפטן, מורגן חום, צ'ויה ומי סוכר. אין עוררין שהדובדבנים הם בבחינת גולת הכותרת של המשקה ולצד המתיקות הזו מצטרפת הארומה המיוחדת של הנענע.

הצהרים המושלמים שלנו התחילו עם מנות פתיחה נסיכותיות: קרם ברולה פטה כבדים עם בצלים מקורמלים ופלפל שחור. כאשר טעמתי מהמנה הכה מיוחדת הזו, נזכרתי בביטוי מעניין שאמר לי אך לא מזמן איש אקדמיה חכם "סימפוניה של טעמים", ובכן, תיאור זה בהחלט תואם את הקרם ברולה אשר מתמזג היטב עם הפטה כבדים והבצלים נותנים טוויסט מעניין. לצד מנה זו נהננו ממנה מפתיעה לא פחות והיא מקלוני קריספי בטטה, משהו במקלונים הללו ממכר ממש, בלתי סביר לחדול מלאחוז בהם ופשוט לרוקן את הקערה. ניחשתם נכונה, שהרי כך התרחש בדיוק, היו מקלונים ונעלמו לאחר זמן קצר, והם היו סוג של חטיף נימוח וחם.

שלוש מנות יצאו לדרך


התפריט בטוק טוק הוא רב פעלים ממש, אחד החלקים האהובים בו מבחינתי הוא הספיישילים הטומנים בחובם שלל הפתעות וביניהן הסושי. בחרנו במאקי אין סייד אאוט של וג'טריאן רול שהורכב מטופו מטוגן, בטטה, גזר, מלפפון, אבוקדו, כאשר הוא עטוף בקריספי בטטה. אין להכביר במילים אלא רק לומר כי הוג'טריאן רול ראוי לכל מילה טובה ואפילו לנהר של מילים היעידו על טעמו המשובח. מבחינתי הסלמון נותן את הטון וזה טוב.

המשכנו עם "הטבעונית", מנה המהווה פתרון קלאסי למי מכם שהינו טבעוני, וכללה ירקות מוקפצים עם טופו בחלב סויה שחורה. המנה גדולה, מגוונת וצבעונית, ובעלת טריות ללא פשרות, ונותנת תחושה של הנאה צרופה. ובעודנו נהנות כמו שתי מלכות, בסמוך אלינו ישבה סועדת מרוצה אשר שיתפה אותי כי היא מגיעה בדרך קבע כבר מעל לעשור לכאן והצהירה כי אין שני לטוק טוק מבחינת הטריות, מרכיבי המנות ומבחינת היחס לסועדים.

ואכן, אין עוררין לגבי השירות הסופר מקצועי והאדיב שתמצאו במקום. שירות שעוטף את כל הארוחה בקסם מיוחד. את חוויית המזרח שלנו המשכנו עם מנת "תאי גריל" שחבקה בתוכה פילה פרגיות על האש במטבל סלרי, למון גראס ואורז בצ'ילי אדום ועגבניות שרי. המנה מדויקת, הפילה פרגיות עשוי היטב ומגרה עד מאוד והאורז חובר למנה באופן טיבעי. אין אני יודעת כיצד צלחנו את שלב הקינוח, אשר הגיע באלגנטיות אלינו והשלים את מאוויינו, כך שהסתערנו יחד על כדור קוקוס בציפוי פקאנים מסוכרים עם שערות חלווה ברוטב מייפל.

טוק טוק באהבה


בטוק טוק ממתינים לכם בימים ראשון עד שבת, החל מ-10:00 ועד לחצות. במקום עורכים בנוסף אירועים עד ל-80 איש. אין ספק, כי מסעדת טוק טוק הינה מסעדה מומלצת בעיר רחובות, המקום רחב ידיים ונושא אווירה ביתית ושלווה. השירות אדיב, המנות שונות ועשויות למשעי, ויכולה אני לומר גם בשם חברתי שניתן להרגיש כי הכל הוכן מתוך אהבה גדולה.