מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

להסתדר בשורה ארוכה, עולים למכה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  אני יודעת משהו שאתם לא: איך תראה ה''מכה'' בעוד חודש מהיום. אני יודעת כי גילו לי, אבל אמרו לי לא לגלות. אני יכולה רק לרמוז שהמקום עומד בפני מהפך. אם עד עכשיו הוא היה רק מושקע ומגניב, הוא עומד להפוך למושקע ומגניב ביותר. סמכו עלי.


אני יודעת משהו שאתם לא: איך תראה ה''מכה'' בעוד חודש מהיום. אני יודעת כי גילו לי, אבל אמרו לי לא לגלות. אני יכולה רק לרמוז שהמקום עומד בפני מהפך. אם עד עכשיו הוא היה רק מושקע ומגניב, הוא עומד להפוך למושקע ומגניב ביותר. סמכו עלי.

איכשהו, מסיבה מאד לא ברורה, נהייתי כזו שאנשים מתקשרים אליה לפעמים ושואלים לעצתה לאן כדאי לצאת. דבר ראשון אני מתעניינת באיזה סוג של יציאה מדובר- שכן לכל ז'אנר המקומות המתאימים לו. אם זו פגישה ראשונה המצב שונה מפגישה חמישית, ואם זו מסיבת יומולדת עם ההורים זה שונה מהרמת כוסית ליומולדת עם החבר'ה. בקיצור, קטלגתי לי בראש מקומות שווים לכל קטגוריה, כך שכאשר מבקשי העצה יבואו, יהיה לי מלאי.


מכה הוא מקום כזה שיעלה לי בקלות לראש כשתשאלו אותי לאן כדאי ללכת. זה אחד המקומות המושקעים בעיר מבחינת עיצוב- בר מסעדה מרווח הבנוי בשני מפלסים, כשהקומה הראשונה יותר ''מסעדתית'' ובקומה העליונה אווירה אפלולית-סקסית-משהו. אבל כל מה שאספר ממילא לא רלוונטי, כי המכה עומדת להשתנות. למעשה, המהפך כבר התחיל.

קודם היה למכה תפריט של בר- עכשיו מוצע שם מטבח שף. השף שמוליק בן בסט (''מוזס'', ''סטולי'') מגיש תפריט מחודש הכולל סלטים, מנות לאונג', עיקריות וקינוחים. אני התנסתי על בשרי בשתי ראשונות ובקינוח, בעזרת חברתי הנאמנה ליהי המזנקת כל אימת שאני קוראת אותה למשימה מסוג זה. ביקשנו ''שיפתיעו אותנו'', וקיבלנו את זה: ''קסדיה פטריות''- טורטיות תירס פריכות ממולאות בפטריות שיטאקי, יער ופורטבלו בניחוח כוסברה עם פלפל צ'ילי וגבינת גאודה בליווי שמנת חמוצה ברוטב פטריות פיקנטי. האמת שהשם של המנה הזו כל כך ארוך, שהתעצלתי לקרוא מה יש בה ופשוט טעמתי. מדובר בקסדיה פרוסה לארבע עם מיני מטעמים בפנים ופיקנטיות עדינה. זאת אחלה מנה לקצת-רעבים על הבר, ומבחינת המימדים שלה היא בהחלט מתאימה לשתי בנות או לבן אחד.

המנה השנייה שקיבלנו היתה ''פלאפל כרישה''- כדורי כרישה ופרמזן בציפוי פריך בליווי יוגורט טבעי. הפלאפלים מהכרישה היו ממש טעימים, והם הגיעו עם מין יוגורט כזה טעים שטובלים בו לפני כל ביס. אני וליהי חיסלנו את הדבר הזה וגם את היוגורט המצורף שהיה טוב במיוחד, והתפננו לטעום מהקינוחים של שמוליק.

מבין שלושת הקינוחים המוצעים בתפריט, נראה לי שקיבלנו את המעניין ביותר: מלבי וניל עם קדאיף. שמוליק טוען שזהו אחד המלבים היחידיים בעיר העשויים ממקל וניל אמיתי, והוא מוגש עם קוקוס, פיסטוקים וגרנדין. לטעמי זהו קינוח קליל, שבא טוב עם איזה דרינק על הבר ולא מפיל אותך.

עכשיו, אחרי שטעמתי מתפריט השף החדש אני יכולה להחליט באילו נסיבות הייתי שולחת אתכם למכה. אז ככה: אם חשקה נפשכם בארוחת ערב עם החברים או המשפחה לרגל ציון אירוע, זה מתאים. יש שולחנות מרווחים ובשעות היותר מוקדמות זאת ממש מסעדה. ארוחת ערב רומנטית? מתאים ביותר. האווירה במכה תמיד אדמדמה ואינטימית ומקדמת בברכה זוגיות.

מלבד אלו, המכה היא פשוט מקום לצאת אליו. זה בר לכל דבר עם ברמנים שווים, מבחר אלכוהול וקומה עליונה תוססת שבכל יום מימי סוף השבוע יש בה מסיבה. מעתה בימי ראשון גם הופעות חיות של להקות, כך שבכלל הולך להיות שמח. כמו שכבר ציינתי, זה בר שמאפשר לכם גם לנשנש בצורה איכותית, ואם אתם ממש רעבים אז אפשר גם ממש לאכול. כל הפונקציות מתמלאות במכה. יש אוכל טוב, יש בחורות יפות, יש מוסיקה טובה ויש מה לשתות. עוד משהו?


מכה
נחלת בנימין 52, תל אביב
טלפון: 03-5175070
פקס: 03-5175777