מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה2016

אוכל כפרי במטה יהודה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 20.5 – 11.6? נוף הררי עוצר נשימה, בשלניות הפותחות את ביתן לקהל הרחב, מבשלות בירה מקומיות לצד יקבים מוכרים, סיורי פריחה, פעילויות לילדים ועוד שלל אירועים. פיתחו יומנים ושריינו תאריך לבילוי עם המשפחה והחברים

מי שתהה לאן נעלם פסטיבל האוכל המסורתי שהתקיים כל שנה בין החורף לאביב יכול להירגע. הפסטיבל איתנו כאן, זו השנה ה-16. מה שהשתנה הוא רק המועד שזז חודשיים קדימה, לטובת מזג אוויר יציב יותר. כל השאר נשאר כשהיה: ארבעה סופי שבוע של קולינריה כפרית במיטבה - מאכלים אתניים מכל תפוצות ישראל, מסעדות ובתי קפה, מחלבות ומעשנות בשר, מאפיות וקונדיטוריות, יקבי בוטיק ומבשלות בירה, ולצידם הופעות, טיולים, סדנאות ואירועים מיוחדים לכל המשפחה. כל זה על רקע הנופים המוריקים של אזור יהודה.

לב הפסטיבל – בישול מהלב


כמו תמיד, לב לבו של הפסטיבל הוא הבשלניות הוותיקות של מושבי האזור, הפותחות את ביתן ביד רחבה ומפנקות את הבאים בתבשילים מסורתיים של מטבחי העדות השונות: קוסקוס מרוקאי, ממולאים כורדיים, דגים טריפוליטאיים, מסאלה דוסה קוצ'ינית, מקלובה ערבית ועוד. מאחורי כל מבשלת עומד סיפור חיים עסיסי ורב-טעמים לא פחות מהאוכל. כזה, למשל, הוא סיפורה של "דודה לאה" מצור הדסה, שאחרי עשרות שנות בישול הצטרפה השנה לפסטיבל: "עליתי בגיל שלוש ממרוקו. הייתי טום-בוי כזאת, כל היום הסתובבתי בחוץ ועזרתי לאבא שלי בלולים ובגינות. כשהתחתנתי, בקושי ידעתי לעשות חביתה. בעלי אמר: מה זה, כל יום נאכל חביתה וסלט? אז התחלתי ללמוד – קצת מאמא, קצת מחמותי, קצת מהשכנות". ה'קצת' הזה צמח לסירי ענק של ממולאים, קוסקוס וקציצות ביתיות, המוצעים לאורחי הפסטיבל לאכילה במקום וגם לקחת הביתה.

מממ.... מאפים!


בתי הקפה, המאפיות והמעדניות פורשים בפניכם מבחר אפשרויות של מאפים מלוחים ומתוקים, לארוחת בוקר, כארוחת ביניים או לקחת הביתה. אחד מהם הוא הסניף של בורקס אמא בצור הדסה, עם מבחר מאפים בייצור עצמי, ובראשם ה"קאדה" המסורתי – כיסון ממולא גבינה צרוב על הפלאנצ'ה, שיש המגיעים במיוחד בשבילו. בנוסף תמצאו כאן בורקס קטנים ונימוחים, מאפי שמרים מגוונים, לחמי בריאות, עוגות, וגם ארוחות בוקר, פסטות וכריכים. מקומות נוספים לטעימה ורכישה של מאפי בוטיק תמצאו במושב שריגים לי-און – היישוב המתהדר במספר הרב ביותר של מוקדי אירוח!

ויש גם מה לשתות


כארבעים יקבים פועלים במטה יהודה, ומשרטטים את התוואי של "דרך היין" הישראלית החדשה, הצועדת בעקבות היסטוריה מקומית בת למעלה מ-3,000 שנה. במהלך הפסטיבל יהיו היקבים פתוחים לסיורים, טעימות וקניה של יינות שלא תמצאו בשום מקום אחר. כמו למשל אלו של יקב קדמא, של הייננית לינה סלוצקין, המתהדרים בטכניקת ההכנה שלהם – תסיסה ראשונית בכדי חרס ענקיים המיובאים מגיאורגיה, ורק אחר-כך יישון בחביות עץ. התהליך הביולוגי של התסיסה בכדי החימר איטי יותר, מה שמעניק ליין את מלוא הארומה של הענב. יקב מעניין נוסף הוא "סוסון ים" של איש הקולנוע זאב דוניה, שלפני 16 שנה החליט לצאת לדרך חדשה ולהפוך ליינן ("למה סוסון ים? ככה"). דוניה גאה במיוחד בזנים המיוחדים שהוא מייצר, ובהם הזינפנדל הקליפורני עז הטעמים ("זה יין שאו שאוהבים או שלא") והשנין-בלאן, מהראשונים בארץ.
בנוסף, הולך האזור ומבסס את עצמו כמרכז של מבשלות בירה איכותיות, אשר מציעות במהלך הפסטיבל טעימות בירה, יחד עם אוכל טוב שהולך איתן.

חוויות מיוחדות


לצד הבשלנים הותיקים, הפסטיבל הוא גם חממה למיזמים משפחתיים מקוריים. כזה הוא למשל "עיזה פזיזה" במושב טל שחר, בו גדל עדר עיזים קטן בתנאים מפנקים. חלב העיזים משמש לייצור גבינות מפנקות לא פחות, ובהן מנצ'גו, קממבר ועוד. כאן תוכלו להיות חקלאים ליום אחד: הילדים יאכילו את העיזים, בזמן שהמבוגרים יטעמו גבינות ויכינו במו ידיהם גבינת עזים ביתית, שאותה ייקחו הביתה כמזכרת טעימה. חוויה מסוג אחר מוצעת לכם ב"יוגה במטע". בבית הצופה אל הנוף המרהיב מספקים נורית ואיתי אפרת שילוב של מרגוע לגוף ולנפש – ארוחת גורמה הודית-צמחונית, צ'אי על המרפסת וסדנאות יוגה.

המקומות שפורטו כאן הם רק על קצה המזלג. פירוט מלא של המקומות, הפעילויות, האטרקציות ואפשרויות הלינה באזור ניתן למצוא באתר הפסטיבל, שבו גם מפה אינטראקטיבית לתכנון נוח ויעיל של המסלול. בנוסף, מרכז מידע טלפוני פועל לאורך כל ימי הפסטיבל (כולל בשבת) ומאפשר לקבל מידע מעודכן בזמן אמת.

מועד הפסטיבל: 20 במאי – 11 ביוני 2016.

חשוב לזכור: חלק מהמקומות פועלים במושבים מסורתיים ופתוחים ביום שישי בלבד – יש לברר את ימי הפתיחה באתר הפסטיבל. בנוסף, היות ומדובר על אירוח ביתי, יש להזמין מקום טלפונית ולהצטייד באמצעי תשלום שאיננו כרטיס אשראי.