BP חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ההמבורגר של דן, הקרוי על שם השף של המסעדה, היא מנה המשדרגת את ההמבורגר הקלאסי, ובה הקציצה מכוסה בפלחי אבוקדו, ריבת בצל וביצת עין..." BP שבמפרץ חיפה כובשת את האזור ומציעה את ההמבורגרים הכי טעימים שיש, ועוד שפע הפתעות מפנקות. קרין אביב יצאה לבחון מקרוב מה מתבשל במטבח של BP. נרשמה התלהבות רבה!

כבר מעל לעשור שמסעדת BP היא חלק מהנוף של מפרץ חיפה. בתחילת הדרך התפריט כלל רק ארבע מנות על טהרת ההמבורגרים וכיום הוא כולל עולם שלם של טעמים, ומתחדש אחת למספר חודשים. ב-BP יש את הכל ובגדול: שתי קומות ישיבה בתוך חלל פתוח הנישא לגובה רב המאפשר הצצה מקומה אחת לשנייה, שנדלייר גדול ממדים המוסיף מוטיב שיקי למקום, מסכי טלוויזיה ענקיים בהם מוצגים ברצף קליפים קצביים, וגם לא מעט סועדים הפוקדים את המקום, סתם ככה באמצע השבוע.

המטבח בעל החלונות השקופים מאפשר הצצה לפעילות השוקקת המתרחשת בתוכו. בנוסף, תמצאו במקום חדר VIP המאובזר במיטב מוצרי הטכנולוגיה והסאונד, מתוך רצון לאפשר אירוח עסקי או אירוע פרטי ברמה הגבוהה ביותר. בר הקוקטיילים המרשים מאגד בתוכו יינות בוטיק ישראליים לצד מותגי אלכוהול יוקרתיים מחו"ל. וכדאי שתדעו, שבכל ימות השבוע, ניתן להנות ממבצע 2+1 על השתייה המוצעת בבר.

רגע לפני שנכנסים לקיץ


האביב כבר כאן, מה שאומר שזו בהחלט הזדמנות אחרונה להתענג ממנות חורפיות כמו קדירות ומרקים מיוחדים לפני שהתפריט ישנה את פניו ויעבור להיות קליל יותר לקראת עונת הקיץ. התפריט מכיל גם מנות אסייתיות, בשרים מעונשים במקום, המבורגרים, סלטים, קינוחי פרווה מרשימים, וכמובן את גולת הכותרת של המקום - ההמבורגרים בסגנון דיינר אמריקאי. מנות הדגל של המסעדה, עליהן תקראו בהמשך, נשארים כעוגן בשני התפריטים, ככה שגם אם גשם זלעפות בחוץ או חמסין, ב-BP תמיד תוכלו להתמוגג מטעמי הבית המוכרים והאהובים.

אזהרת מסע קלה לפני ההגעה ל-BP. לדעתי, צריך לבוא עם כיוון לסוג האוכל, לחשקים ולמאוויים עוד טרם ההגעה למסעדה, כי השפע עלול קצת לבלבל. אבל אם לא כך קרה, כדאי שתדעו שצוות המלצרים האדיב והמקצועי עומד שם לשירותכם וישמח לכוון ולהמליץ. חוויית השירות הנעימה והמקצועית במסעדה הורגשה לאורך כל הערב אצלנו בשולחן ובקרב השולחנות הסמוכים.

חגיגה של צבעים וטעמים


את ארוחת הטעימות התחלנו עם שני קוקטיילים מבוססי פירות, האחד נסמך על טעמי תפוח בעוד השני מיזג בין ענבים ופרי היער, אסאי. בהחלט ממליצה גם לכם, לפתוח את הארוחה עם קוקטיילים. הם צבעוניים, מעניינים ומשאירים טעם של עוד. בקרב המנות הראשונות טעמנו פטריית פורטובלו ענקית מטוגנת עם פירורי לחם מזוגגת ברוטב טחינה ושומשום. מנה קראנצ'ית וטעימה מאוד. הנוזלים התמזגו בהרמוניה עם טעמי האדמה הכל כך מודגשים של הפטרייה. לצד הפטרייה הגיעה כרובית מטוגנת ברוטב צ'ילי וטחינה. מנה מקסימה ועדינה. וכשיש כבד עוף בסביבה בשבילי זאת המנה המנצחת. פטה כבד עשוי להפליא הגיע בליווי ריבת בצל וטוסטונים. מנה קלאסית שהיתה פשוט טעימה. הצלחת עוטרה בקרם חצילים וקרם בטטה כשהבסיס הוא צלחת אבן שחורה ומרשימה - אחד הצילחותים היפים והמרשימים שראיתי בין שלל ביקוריי במסעדות.

לגימה נוספת מהקוקטייל, ואנחנו ישר עוברים לעיקריות. כאן גילינו שמינימליזם אינו שחקן מוכר ב-BP. כל המנות היו גדולות, מרשימות, נעימות לעין וטעימות לחיך. מנת שיפודי השף מורכבת מפילה בקר, שיפודי אנטרקוט, חזה אווז ופרגית על מצע פירה. לצד הבשר הגיע צ'יפס פטרוזיליה, קרם חצילים ועדשים שחורות. מנה המאגדת בתוכה שלל טעמים ורבדים המתגלים בכל ביס. הבשר היה עשוי במדוייק והצ'יפס המתובל היה ממכר. ההמבורגר של דן, הקרוי על שם השף של המסעדה, היא מנה המשדרגת את ההמבורגר הקלאסי, ובה הקציצה מכוסה בפלחי אבוקדו, ריבת בצל וביצת עין. המנה נוצרה מרעיונות של הצוות בבואם לאכול בסוף המשמרת ובעקבות ההצלחה נכנסה כלאחר כבוד לתפריט המסעדה.

אין אין אין ארוחה, בלי בלי בלי סופלה שוקולד קטן


האם מותר להרוס הפתעות ולגלות לכם שבסופלה החמים מחכה פרלין שוקולד לבן ?!?! אופס. שלישיית סורבה בכוסיות קטנות (מנגו, פסיפלורה וקוקוס בעיטור קרם פירות יער) הן מנת קינוח נוספת מומלצת למי שז'אנר השוקולד פחות מדבר אליו ודווקא מעדיף לסיים את הארוחה בחמיצות קלילה. ואם גם שוקולד וגם חמוץ לא מדברים אליכם, אז מומלץ שתבחרו באפשרות המעודנת של שנטי שוקולד וחלבה, קינוח המשלב קרמבל שקדים מקורמלים בתחתית ומעל קצפת שוקולד קפוא סמיפרדו.

מסעדת BP היקרה, השארת אותנו נפעמים חוויה מפנקת ועם טעם של לחזור אליך שוב, בקרוב מאוד.