Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> קיוטו הרצליה פיתוח

קיוטו הרצליה פיתוח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אנחנו מתחילות עם סלט וולקנו פרוס דק-דק, שהשתדך עם נבטים המעטרים אותו מלמעלה, ואת הכל עוטף רוטב אסיאתי מתקתק בשילוב פירורי בוטנים פריכים - כמה פשוט ככה טעים..." עדן בן ארי מתמסרת בהנאה רבה לנפלאות המטבח היפני האיכותי בקיוטו שבהרצליה פיתוח

אני אוהבת להתחיל את היום בלי לדעת היכן אני הולכת לאכול את ארוחת הערב שלי, אבל בתקופה האחרונה הפכתי לגברת עסוקה במיוחד, המבלה עד שעות הערב המאוחרות במשרד. כשסימה, חברתי הטובה, שזכתה לכינוי "סופר וומן" בשל יכולותיה לנהל מחלקה שלמה וגם לגדל ולטפח שני ילדים, הבינה שעוד רגע אני קורסת, היא דאגה שאפנה קצת זמן בשביל לנשום. אז רגע לפני סוף השבוע היא הזמינה בייביסיטר ולקחה אותי לקיוטו בהרצליה פיתוח.

קיוטו - מאיפה להתחיל?


שעת ערב מוקדמת, והמקום מלא ושוקק חיים. משפחות וקבוצות של חברים ממלאות את השולחנות ועל הבר יושבים חבר'ה צעירים. כבר מעל לעשור וחצי שקיוטו ממגנטת אליה סועדים, אז מהו סוד ההצלחה? תפריט עשיר ועתיר כל טוב, צוות מלצרים אדיב וחייכני בעל שליטה מלאה בכל הפרטים הקטנים שבתפריט, חלל פנימי המשלב מוטיבים יפניים יחד עם חומרים טבעיים כמו אבן, עץ ובמבוק, והנה לכם נוסחה להצלחה.

התמקמנו מול המטבח הפתוח, ולא יכולנו להסיר את מבטנו מצוות העובדים שטיפל במיומנות, בזריזות ובאהבה רבה בחומרי הגלם שעוד רגע יגיעו אלינו לשולחן. ואז נזכרנו, שבאנו גם בשביל לאכול. התפריט המגוון מציג בפני הסועדים דילמות לא קטנות: להתחיל עם מיקס פירות ים חריף או קוביות לוקוס ברוטב קארי, לעיקרית לדגום מדליוני פילה בקר או פילה סלמון ברוטב טריאקי, או שבכלל עדיף ללכת על קומבינציית סושי. המלצה שלי, תקשיבו לצוות במקום, תגידו להם מה העדפות שלכם, ותסמכו שהם כבר ידאגו להביא אליכם את המנה הקולעת ביותר לטעמכם.

לפנק, לפנק ועוד לפנק


הנה זה קורה. אנחנו מתחילות עם סלט וולקנו פרוס דק-דק, שהשתדך עם נבטים המעטרים אותו מלמעלה, ואת הכל עוטף רוטב אסיאתי מתקתק בשילוב פירורי בוטנים פריכים - כמה פשוט ככה טעים. דגמנו גם ספרינג רול גבינה, מנה מנחמת וטעימה בטיגון עמוק על מצע של כרוב לבן וגזר כשבצד יש רוטב צ'ילי מתוק.

ממנות הפתיחה המעולות אנחנו עוברות לעיקריות, וכיאה למסעדה יפנית, כשהתיאבון מתעורר חייב להגיע הסושי. מחלקת הסושי כוללת עשרות סוגים, שלל טעמים, ומיני שילובים. הסופר וומן שלצידי מתמסרת בקלות לקטרפילר רול - צלופח ומלפפון עטופים באבוקדו לצד רוטב טריאקי, מנה מבריקה, טעמים מדויקים - פשוט מעולה. אני בחרתי בפילה סלמון טפניאקי וירקות צלויים. המנה שלי גרמה לי לחייך, אין לי דרך אחת לתאר את זה. טעמים לא מורכבים מידי שעושים שמח בפה, הנתח היה עשוי כהלכה, קריספי מבחוץ ורך מבפנים והירקות שמרו על הפריכות הטבעית שלהם. בשלב זה מתגלה היתרון הגדול של המטבח היפני. גם אחרי כל המנות האלה אין תחושת כובד, ואפשר לנשנש בשביל הכיף עוד בטטה מאקי הכוללת בטטה בטמפורה, אבוקדו ומלפפון. בכל מנה מרגישים את איכות חומרי הגלם, את הטריות והרעננות ואת ההקפדה על כל הפרטים.

ביני לבין עצמי קבעתי, שבפעם הבאה שאגיע לכאן, זה יהיה עם בן זוגי, כי מאז שהוא הפך לטבעוני מסעדה עם מבחר כל כך רחב של מנות טבעוניות הופכת לחגיגה של ממש עבורנו. בקיוטו כל אחד יכול למצוא את עצמו בתפריט, וזו גדולתה.

הפינה המתוקה להערב


אחרי כל הטוב הזה, לא היה צריך שום דבר נוסף, אבל הרי לקינוח יש כללים משלו, כך שמצאנו עצמנו חולקות את השוקולד בום - מוס שוקולד על עוגיית שוקולד ברוטב שוקולד עם שערות חלבה וטוויל שוקולד לבן. זה אולי נשמע קצת עמוס, אבל לא. קיוטו עשו זאת שוב גם בקינוח. שוקולד וחלבה מבחינתי זה שילוב מנצח לימים האחרונים של החורף הקצרצר שלנו ושילוב המרקמים באמת יצר מנה איכותית וטעימה.

לכל אורך הערב, רק משהו אחד הפריע לי - העובדה שאני לא גרה בהרצליה כי אין ספק שהייתי רוצה כל יום לאכול את ארוחת הערב במסעדה מפנקת כזו. טוב, אולי הגיע השלב לחשוב על מעבר דירה.