''מאמא'' קוקה ביד חרוצים פוגשת מזרח ומערב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  את הארוחה התחלנו באגרול פירות-ים ברוטב ''אסייתי'' מנה מדויקת – פריכה במידה ומעניינת לחיך. במרק הבצל – מנה קלאסית שלא קל להכינה כראוי – השחקן הראשי כבר התחיל להפוך לקרמל ונתן גוון חום כהה וטעם עשיר ומתקתק למרק. הטונה בג'ינג'ר היתה נהדרת: בשרו הרך והנימוח של הדג הוגש לצד אספרגוס מאודה וסלט.

כשחושבים על מסעדה משפחתית, שהאמא היא ''השף'' והבן ''המנהל'' עולה תמונה של מסעדת פועלים, בירכתיה מדף נמוך עליו מתחממים סירים על גבי פתיליות... אז זהו, שלא.

בקוקה אמנם יש ארוחות עסקיות, האמא, קוקה היא אכן השף- היתה השפית של צ'ימיצ'נגה ואחרי שגרה שנים ארוכות בניו-יורק, הגשימה חלום ופתחה מסעדה משלה. הבן הוא אכן המנהל. הוא פרש מעמדה בכירה בהיי-טק על מנת לקדם אהבה גדולה לאוכל וליין (וכנראה גם לאמא). השילוב הוליד את קוקה, מסעדה ובר יין המציעה מנות איטלקיות בעיקר עם נגיעות מצרפת ומהמזרח הרחוק. קוקה עצמה במקור מבארי שבאיטליה אך נראה שהמטבח האסייתי מעניין אותה לא פחות.


המסעדה הממוקמת במתחם האופנתי של יד חרוצים, אינה גדולה וניכר בעיצובה שהושקעה בו הרבה מחשבה וגם לא מעט כסף. מנורות הלוגן קטנטנות מעל הבאר, קירות וריפוד בגוונים כהים לא תובעים תשומת לב אך משרים אווירה ניו-יורקית. כשליש ממקומות הישיבה ממוקמים במרפסת סגורה.

לחימום מקבלים פוקצ'ה פריכה ולצידה ארבע רטבים: סלסה מקסיקנית, טפנד זיתים שחורים, חמאת עגבניות מעולה וסלט חצילים שמימי.

רשימת היינות (הרי זהו גם בר-יין) מצומצמת יחסית, מוגבלת למחוזות גאוגרפים שאינם רחוקים מאוד, אך איכותית. יינות איטלקיים מטוסקנה, ופיימונטה; יינות צרפתיים וכן מבחר יינות בוטיק ישראליים. אנחנו שתינו קברנה סוביניון מיקב נטוף שהיה מצוין.

את הארוחה התחלנו באגרול פירות-ים ברוטב ''אסייתי'' מנה מדויקת – פריכה במידה ומעניינת לחיך. במרק הבצל – מנה קלאסית שלא קל להכינה כראוי – השחקן הראשי כבר התחיל להפוך לקרמל ונתן גוון חום כהה וטעם עשיר ומתקתק למרק. הטונה בג'ינג'ר היתה נהדרת: בשרו הרך והנימוח של הדג הוגש לצד אספרגוס מאודה וסלט.

לעיקריות בחרנו את האנטריקוט פאפאיה ע''פ המלצת המלצר. מנה משובחת מבשר מעולה שנמסה על הלשון. הרביולי דל נונה (של הסבתא) מצויינים גם אם שוחים ביותר מדי שמן זית. פרובנסל- דג לברק במרינדת שום ושמן זית עם עגבניות טריות וזיתים היה טעים מאוד, אם כי גם הוא יכול היה לסבול פחות שמן. לפני המנות האחרונות הוגש גם לימונצ'לו תוצרת הבית.

קינחנו בלבה- פונדנט שוקולד, גלידת קינמון ושקדים ובדום בזיליקום- מוס שוקולד חלב וקרם ברולה על ביסקויט שוקולד. שתיהן מנות של אסף ארטיזנל, שרק בשבילן כדאי היה לבוא. מעולם לא חשבנו שחסר משהו במוס השוקולד הרגיל עד שטעמנו את המוס עם רמז בזיליקום. היה לנו נעים וטעים.

קוקה
יד חרוצים 15, תל אביב
טלפון: 03-6392292
פקס: 03-6391191