Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לחם בשר תל אביב

לחם בשר תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בצק ששומר על רכותו וחובק בתוכו כמות נדיבה של תבשיל כבש וירקות שורש בבישול ארוך, עם זיתי קלמטה ופלפל קלוי, וכל אלו משתלבים למילוי עשיר ורב-טעמים..." שפרה צח מגלה את הקסם של לחם בשר תל אביב: מנות בשר משובחות, תצפית לים הכחול וכשרות מהודרת

נניח שמגיעים אליכם אורחים מהתפוצות, ואתם מסתובבים איתם ברחבי תל אביב כדי להראות להם את כל המקומות השווים. בסוף בטח תגיעו לנמל תל-אביב, שהוא המקום המושלם לחתום בו את היום, לעת ערב כשהשמש מתחילה לשקוע אל הים. האורחים שלכם יהיו כבר רעבים לארוחה של ממש, אבל ירצו מקום כשר. אתם לא תיבהלו, אלא תשימו את פניכם בצעד קל אל "לחם בשר", שהיא לא סתם הבשרית הכשרה היחידה בנמל, אלא בעלת כשרות מהודרת של בד"צ מחפוד, כולל התאמות מיוחדות לחגים כמו הקמת סוכה בסוכות, משתה אלכוהול בפורים והכשרת כל המסעדה לפסח.

ממולאים בשמחה


מזג האוויר בעונה הזאת עדיין הפכפך, ואולי יהיה קריר מכדי לשבת במרפסת החיצונית שמשקיפה ממש על הים. במקרה כזה תוכלו ליהנות מהחלל הפנימי הנעים, בו פזורים שולחנות שמתאימים לזוגות, משפחות וקבוצות גדולות. ברגע שתתיישבו תוגש לכם פוקצ'ה חמימה עם מטבלים, והמלצרית תסביר לכם בסבלנות על כל פרטי התפריט, כולל הספיישלים היומיים, תספר על טאבון האבן שמנפק לחמים טריים ובשר מעושן, ותדגיש שלצד ההתמחות של המסעדה בבשרים, מוגשים בה גם דגים שלמים אפויים בתנור ביין לבן וירקות.

אמנם אתם והאורחים שלכם חובבי בשר, אבל תשמעו בכל זאת להמלצת המלצרית ותזמינו גם סלט קינואה, והוא יפתיע אתכם בעסיסיות ובשפע הטעמים שבו: קינואה אדומה אורגנית ספוגה ברכז רימונים חמצמץ-מתוק, עדשים מונבטות, אגוזי לוז, חמוציות, בצל סגול ועשבי תיבול – מנה טבעונית מעולה. ואז תתפנו לראשונות שלכם, שתיהן על בסיס של בשר טחון ושתיהן מצויינות. האחת היא "קישוא טלה" – שני קישואי בייבי עגלגלים ששמרו על מוצקותם, במילוי של ראגו טלה עם צנוברים ואורז שמורגש בו שמץ תיבול בקינמון ובהרט, והם טובלים ברוטב דמי-גלאס עדין. השניה, לחמעג'ון, היא מנת "לחם בשר" פשוטו כמשמעו. אלא שבמקום להגיש אותה, כמקובל, על מצע בצק פתוח שנוטה להתייבש בקצוות, כאן מכינים את המנה בצורת כיסוני בצק סגורים. התוצאה היא בצק ששומר על רכותו וחובק בתוכו כמות נדיבה של תבשיל כבש וירקות שורש בבישול ארוך, עם זיתי קלמטה ופלפל קלוי, וכל אלו משתלבים למילוי עשיר ורב-טעמים.

וגר סטייק עם כבש


בשלב הזה מן הסתם תחליטו להסתפק בעיקרית אחת בלבד, אבל המלצרית שוב תתעקש שחבל, כי מצד אחד הספיישל של היום זה תבשיל כתף טלה, ומצד שני המסעדה מתמחה בסטייקים ולא כדאי לוותר עליהם. ואתם שוב תשמעו לה ותרוויחו בגדול, כי האנטרקוט יגיע עסיסי מאוד, מדיום-רייר כבקשתכם, בהגשה מינימליסטית עם בצל ועגבניה צלויים, מלח-פלפל לבזיקה וצלוחית של רוטב צ'ימיצ'ורי בצד, וזה כל מה שצריך. ולצד השני של השולחן יגיע כלי טאג'ין ובו נתח של כתף טלה על העצם, והבשר יהיה רך ונמס בפה, וטעמו יפתיע בגוונים לא מוכרים שיסתבר שהם שילוב של שום, פרוסות שורש זנגוויל ורוטב סצ'ואן, שיוסיפו נופך אסייאתי מעניין לתבשיל המסורתי. לבשר יתלוו ירקות מוקפצים – גזר, זוקיני, פלפלים ופטריות שלמות, שכל אחד מהם שומר על מירקמו וטעמיו וכולם יחד נותנים טאצ' מרענן לטעמי הבשר העמוקים.

נותנים בקינוחים


"קינוח?" תשאלו זה את זה, ותחליטו שכן, למרות הארוחה הגדולה, וגם תתקשו לבחור בין "קן" קדאיף למלבי או קרמבל תפוחים אז תחליטו לחלוק את שלושתם, ותגלו שכל אחד מהם הולך לכיוון מפנק אחר – הקדאיף משלב מצע פריך עם קרם חלבה-וניל ושיערות חלבה, המלבי מעוטר בסירופ דובדבני אמרנה, פיסטוקים ועלה פילו, והקרמבל משדך בין תפוחים מקורמלים מתובלים בקינמון, לציפוי פריך של שברי פאי, וכל אחד מהם טעים ואיכותי.

ומה אם לא צפויים לכם אורחים מחו"ל בזמן הקרוב? זאת ממש לא סיבה לוותר על ארוחה כזאת. תפרגנו לעצמכם.