Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדות מומלצות בצפון

מסעדות מומלצות בצפון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מתכננים נסיעה לצפון? בין אם אתם בוחרים לטייל באזור הכנרת, העמקים והגלבוע או להגיע עד לגליל העליון, מומלץ שתכירו אלו מסעדות ישמחו לארח אתכם לארוחה כפרית מפנקת או כזו בטעם גלילי סוחף, מי שוכנת בין שבילי קיבוצים ומי בלב הטבע הירוק. במיוחד בשבילכם ריכזנו רשימה של מסעדות מומלצות בצפון שיעניקו לטיול שלכם טעם טוב

מיטבלים, ראש פינה


מסעדת השף, מטבלים, השוכנת בליבה של המושבה הציורית ראש פינה, מהווה אבן שואבת למטיילים באזור ולנופשים בצימרים הסמוכים. המטבח של מיטבלים מחבר בין מנות חדשניות ויצירתיות לבין טעמים נוסטלגיים מבית אמא. בתפריט תמצאו מנות בשר ודגים, מנות צמחוניות יחד עם שלל מיטבלים מיוחדים הנעשים במקום. הצצה קטנה לתפריט: כבד אווז בחלבה, 300 גרם פרגיות ברוטב סילאן-תמרים, צלעות טלה ברוטב נענע דבש, חזה אווז, פילה בקר בציר יין ופטריות.

אומה, צומת גומא


בתחילת הדרך, לפני כעשור שנים, אומה, היתה מסעדת המבורגרים ובשר בסגנון אמריקאי. כיום, המטבח התפתח והפך ליצירתי ועכשווי. בתפריט ניתן למצוא אוסף צבעוני של מנות ממגוון חומרי הגלם הטובים והטריים ביותר. התפריט מציע מנות בשר משובחות, בדגש על המבורגר איכותי, לצד תפריט אסייתי ממכר עם מנות אותנטיות מהמזרח הרחוק וכמובן תפריט סושי עשיר. הצצה לתפריט: ספייסי סלמון עם שבבי טמפורה, ריינבו רול, סלט קלמרי צרוב, לינגוויני בסלסת עגבניות, ארבורגר טלה ועוד.

עמבורגר, ראש פינה


למרגלות הר כנען והעיר צפת, שוכנת המושבה ראש פינה, ובה תמצאו את עמבורגר, מסעדת בשרים ופירות ים. המטבח החצי פתוח מאפשר הצצה לעבודתו המיומנת של השף וצוותו. המקום מעוצב בטוב טעם ומשרה אווירה ביתית נינוחה ואישית. בין המנות: סינטה צרובה על מצע של נבטי מיקרו, אבוקדו, ארטישוק וצ'ילי
ניוקי בחמאת ערמונים עם קוביות בטטה ושמן כמהין ופפרדלה שרימפס עם פטריות שיטאקי ברוטב חמאת כמהין. אז בין סיום אטרקציה באזור ומעבר לאטרקציה הבאה, תכנסו לעמבורגר, ותתמכרו לטעם.

אדומה, מג'דל שמס


בקניון פריד מול שבמג'דל שמס, תמצאו את השף אמיר גוטני מנצח על המטבח של אדומה, מסעדה על טהרת הבשר ששמה יצא למרחקים. את הניחוחות המשגעים המגיעים הישר מהגריל הלוהט לא תוכלו לפספס, וזהו רמז למה עתיד להגיע אליכם לצלחת. לצד הבשרים תגלו מגוון עשיר של סלטים מעולים בסגנונות שונים. מה רקח השף? חתיכות טלה מעורבבות עם עשבי תיבול על מצע בורגול, פטריות ממולאות גבינה, פריים ריב קינג, צלעות טלה, שרימפס מוקפץ ועוד הרשימה ארוכה וטעימה.

צ'יז, בית הלל


ממש על קצה אפו של החרמון, אתם מוזמנים להנות מארוחה איטלקית באווירה פסטורלית שובה גוף ונפש. המטבח של צ'יז שבפאתי בית הלל, אחד מהמושבים הקסומים בצפון, משלב בין טעמים איטלקיים קלאסיים יחד עם נגיעות מודרניות, תוך שימוש בחומרי גלם מובחרים, כך שבסוף מוגשות מנות צבעוניות ומקוריות. הצצה קטנה לתפריט: מול ניוזילנדי אפוי בטאבון עם גבינה כחולה, מח עצם על פולנטה כמהין, שרימפס בחמאת שרי, רביולי גבינה ואגוזים, פיצה ביאנקה ופילה סלמון על רביולי ביתי במילוי קרם ארטישוק.

יהודה ורוזה, אילניה


המסעדה שוכנת בבית שמור בשכונת המייסדים בסג'רה (אילניה), מוקפת גן ירק, גדושה בסיפורים ועוטפת את המבקר באווירת ארץ ישראל הישנה. המסעדה מציעה לאורחיה חוויית בשר איכותית בשילוב עם מנות פיוז'ן בניחוח גלילי. התוספות המגוונות והסלטים מוכנים מירקות טריים הגדלים בגן הירק הסמוך למסעדה. אז מה אוכלים? קרפצ'יו עם גבינת פיקורינו, סטייק עצם טלה, סינטה עגל, שרימפס בחמאה, נקניקיות ערביות צלויות, פילה סלמון צרוב ועוד הרשימה ארוכה.

קפה יודפת, משגב


במושב השיתופי, יודפת, שבגליל התחתון שוכן בית קפה קטן וקסם, שמושך אליו מבקרים וסועדים המגיעים אליו מכל קצוות הארץ. קפה יודפת מציע מבחר עשיר של ארוחות בוקר, סלטים טריים, מאפים מפיצי ניחוחות סוחפים, תבשילים חמים, עיקריות משביעות וכמובן קינוחים שיסגרו את הפינה המתוקה של הארוחה. התפריט ידידותי גם לטבעוניים ולצמחוניים והכל מוגש עם המון חום ואהבה. מומלץ לטעום מרק צזיקי, סלט עדשים שחורות, ג'בטה עם גבינת עיזים אורגנית, לזניית עגבניות ועוד שלל טעמים ממגנטים.

גני טמרה, טמרה


כבר מעל לשלושים שנה, שקשתות הבטון של מסעדת גני טמרה, מוכרות לכל מי שנוסע לכיוון צפון, ובעצם הן מהוות את שער הכניסה לגליל. גני טמרה מתמקצעת באוכל מזרחי: בשרים על הגריל, תבשילים בניחוחות ביתיים, דגים ופירות ים איכותיים וסלטים הכוללים ירקות טריים שנחתכים מדי בוקר, והכל מוגש כאן בנדיבות רבה. פיקוסים מרהיבים הינם חלק מהנוף הפנימי של המקום, וגזעיהם ניצבים בין השולחנות, ומעניקים למסעדה מראה כפרי-טבעי.

רוברג, לבנים


בלב לבו של מושב לבנים הפסטורלי, שוכנת מסעדת רוברג, מסעדת בשרים כפרית בניצוחו של השף אילן רוברג. את המסעדה עוטף נוף קסום של הכנרת, רמת הגולן ומצוק הארבל, וזה משתלב בהרמוניה עם העיצוב הפנימי המהודר של המקום ועם המטבח הפתוח לעיני הסועדים. השף מזמין אתכם להתענג ממנות כשרות כמו פרגית בסילאן, המבורגר עם ביצת שליו, כבד עוף במעטפת קדאיף, פילה מושט בצ'ילי, ניתחוני אנטרקוט, חזה עוף ממולא בפירות יבשים ועוד שלל טעמים שיעוררו את בלוטות הטעם שלכם.

טברנה דליה, מגדל


בכניסה למושבה הציורית מגדל, אל מול נוף עוצר נשימה של הרי הגולן והכנרת, שוכנת טברנה דליה, מסעדה המציעה תפריט עשיר ואווירה יוונית-ים תיכונית נפלאה וייחודית. המסעדה הוקמה על ידי משפחת דייגים, ועד היום, הניהול עובד מדור לדור, וכך גם כל סודות ורזי הבישול של המטעמים. צוות המטבח אחראי על מנות דגל כמו סנייה בשר עם טחינה, דגי כנרת, קבב הבית, שקשוקת הבית עם גבינה לבנה, דגים טריים ותבשילי קלמרי מובחרים. ניתן לסעוד בתוך האולם הפנימי המרווח או במרפסת המשקיפה אל עבר הנוף הפתוח.