Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> אויאמה פתח תקווה

אויאמה פתח תקווה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הבקר הנימוח התמוסס לנו בפה והבישול הארוך עשה לו רק טוב. החיבור בין קארי ירוק לחלב קוקוס תמיד מוכיח את עצמו, וכאן הוא השתדרג עם הבקר...". ליאור פנחסי התמוגג מהעיצוב המינימליסטי והתמכר לטעמים האוריינטליים המרגשים של אויאמה פתח תקווה. ועכשיו - לרגל חגיגות העשור, השיקו תפריט אסייתי חדש. לחיי העשור הבא!

כשקראתי שאויאמה, אחת המסעדות האסייתיות האהובות ביותר בפתח תקווה, חוגגת עשר שנים ותפריט חדש, ידעתי ישר עם מי כדאי לבוא לשם. תמרה, חברתי הטובה, בדיוק חגגה לפני שבועיים עשור של נישואים עם בעלה ונראה שהם מאוהבים אחד בשנייה עוד יותר מהשבוע הראשון. "זה לא פשוט, זו עבודה לא קלה", ענתה לפליאתי, "אנחנו לא לוקחים אחד את השנייה כמובן מאליו ותמיד מנסים לחדש ולהיות יצירתיים. תאמין לי, זה בהחלט שווה את המאמץ".

אמנות המטבח האסייתי


כיף לראות נישואים מאושרים גם לאחר שנים, כמו גם מסעדות מצליחות בתחילת העשור השני שלהן. נכנסנו לאויאמה. הסלוגן של המסעדה הוא "The art of asian kitchen", והאמנות בולטת כבר מהכניסה. הקירות עטופים בציורים יפנים יפיפיים שנותנים וייב צעיר. העיצוב הנקי, מסודר ובקווים מינימליסטיים, כולל מנורת במבוקים והאווירה נעימה וידידותית.

מבעד למטבח הפתוח ראינו את הצוות האסייתי מקפיץ במיומנות ומכין את המנות על המקום בעבודת יד מוקפדת ומלוטשת מול עינינו המורעבות. כן, בהחלט היינו מוכנים לתפריט. התפריט המעודכן כולל מנות המתאימות לטבעונים ולרגישים לגלוטן, וכן מנות חדשות לפי בקשות של לקוחות קבועים. "רואה?", אמרה לי תמרה, "לדעת להקשיב. זה מרכיב חשוב במערכת יחסים".

מבחינתנו באווירה כזאת, קוקטיילים היו דבר מתבקש. תמרה הזמינה קוקטייל "שנגחאי קוסמו" עם צ'ויה, וודקה, חמוציות ומיץ אננס. מתקתק, מרענן וקליל, כמו שהיא אוהבת. אני הלכתי על מרטיני סן ז'רמן עם סאקה, ליקר סן ז'רמן, ג'ין ומי ורדים. קוקטייל עשיר וחזק, מאוד בולט בנוכחות שלו ובטעם המיוחד.

טיול מענג למזרח הרחוק


החלטנו לחלוק כמה מנות לפתיחה. סלט העוף הקוריאני היה הפתעה נהדרת, עם נתחי עוף שכיף לנגוס בהן, אטריות אורז קריספיות, עשבי תיבול ופלחי תפוז שנתנו חמצמצות מרעננת והשאירו עקיצה פיקנטית בטעם של עוד. תפריט הסושי העשיר חייך אלינו, אז חייכנו אליו בחזרה ובחרנו בטאקה פיקנטי, עם ספייסי טונה אדומה, מלפפון, אבוקדו, מעטפת טונה אדומה וטוביקו – ביצי דגים של פליינג פיש. חיסלנו את שמונה היחידות במהירות מסחררת, טריות המרכיבים הייתה מורגשת והכול התחבר נהדר.

גם על הדים סאם היה ברור לנו שלא נוותר. טעמנו שני סוגים. ספייסי צ'יקן ובקר. לא במקרה המשמעות של דים סאם בסינית היא "נגיעות קטנות בלב". הכיסונים, המוכנים כמובן במקום בעבודת יד ומקופלים אחד אחד, שבו אותנו. מרקם הבצק היה נעים וחלקלק, אך לא רך מדי, כך שהרגשנו כל ביס וביס. בשני הסוגים המילוי היה עשיר ומפנק וניכר שהוכנו ביד אוהבת. החריפות של הספייסי צ'יקן הייתה בול במידה, אבל אצלנו הבקר ניצח בגדול. תמרה הכריזה רשמית שזה בין הדים סאם הטובים שאכלה מימיה, ואני הנהנתי בפה מלא.

המשכנו עם מרק טום יאם, קלאסיקה תאילנדית. מנה מאוד נדיבה שכיף לחלוק יחד. מרק עשיר בטעמים ומלא בכל טוב. חריפות הקארי, המתיקות הדומיננטית של חלב הקוקוס, השפע המפנק של פירות הים (שרימפס, קלמרי ומולים) – זה מה שנקרא שילוב אידאלי. מרק עוקץ ונושך, חריף, מתוק וחמוץ, והכול במידה. תענוג.

הסגנון המוקפד ממשיך לעיקריות


התלבטנו מה לקחת כמנות עיקריות. כשהדר, מנהלת המשמרת המקסימה והמקצועית, סיפרה לנו שבאויאמה מכינים במקום גם את הנודלס, לא עמדנו בפיתוי ומהתפריט העשיר בחרנו בהמלצתה את הצ'יקן סאטה נודלס – מנה מאוד עשירה של אטריות ביצים עם נתחי עוף, סאטה בוטנים, חלב קוקוס, בצל ירוק, בוטנים קלויים וכוסברה. הבוטנים וחלב הקוקוס התגלו כצמד מנצח ובלטו בטעם הדומיננטי והמיוחד שלהם. מרקם הנודלס היה נגיס וכיפי, הרוטב עטף את כל המרכיבים, כל הטעמים השתלבו בהרמוניה מדויקת וכל ביס עשה לנו שמח בפה ובלב.

לצד הנודלס התענגנו על מנה מהמטבח האסייתי – גרין קארי ביף. קוביות בשר בקר בבישול ארוך עם ירקות שורש, קארי ירוק, חלב קוקוס, כוסברה ואורז מאודה בצד. הסגנון הנקי והמוקפד של המסעדה ניכר גם בהגשה, והמנה הגיעה לשולחננו בכלי ברזל שחורים ומרשימים. רואים שחשבו על כל פרט. הבקר הנימוח התמוסס לנו בפה והבישול הארוך עשה לו רק טוב. החיבור בין קארי ירוק לחלב קוקוס תמיד מוכיח את עצמו, וכאן הוא השתדרג עם הבקר. המנה הייתה חריפה במידה ומאוד טעימה.

מקנחים בסושוקולד עם פרח בצד


לקינוח, היה לנו ברור שניקח את ה"מאקי שוקולד" – קינוח הדגל שרץ שנים במסעדה ושלא חשבו לרגע לוותר עליו גם בתפריט החדש. ובצדק. איזו צורת הגשה מקורית ומרעננת, על מגש עץ עם מקלות סושי בצד, ממש כמו סושי. שישיית מיני קרפים מגולגלים. הקרפ היה כל כך רך, המילוי של עוגיות האוריאו היה נהדר ולא מתוק מדי. ונשאר לנו רק לטבול כל קרפ בים של הנאה – בקערית אחת קרם מסקרפונה ובשנייה רוטב שוקולד. חוויה לעין ולחך.

לצד המתוקים לגמנו תה פקעות בטעמים. באויאמה הכול בהשראת האמנות וגם כאן במקום קנקן תה סטנדרטי, קיבלנו קנקן יפה ובתוכו פקעת נענע שנפתחה אט-אט, כמו שושנה. הגשה נהדרת ותה נהדר.

"אתה מבין?", אמרה לי תמרה כשדידינו החוצה שבעים ומרוצים, "הדברים הקטנים שלא ציפית להם, היצירתיות שמפתיעה אותך פתאום, זה מה ששומר כל מערכת יחסים על אש גבוהה גם לאחר שנים. לכאן אני בטוח אחזור בקרוב. הפעם עם בעלי".