Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> קפה גרג נמל תל אביב

קפה גרג נמל תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פילה סלמון גדול עשוי היטב בתנור, עם עשבי תיבול, פטריות, זיתי קלמטה, גזר, אפונה ושעועית שכולם מוקפצים בשמן זית. הסלמון יחד עם רוטב הפסטו שמעליו היה פשוט מושלם..." בלב מתחם הבילוי של העיר הגדולה, עם נוף לים הכחול, גלריה לאירועים ולאחרונה גם תפריט כשר למהדרין, אין פלא שקפה גרג בנמל תל אביב הפך למקום מבוקש כל כך. רונן סולומון בביקור מחמם מאוד

בימי החורף הקרים זוגתי ואני נוטים להתכנס בביתנו מתחת לפוך. כדי לשבור את השגרה, החלטנו לצאת ולהתפנק בקפה גרג בנמל תל-אביב, שאך לפני שלושה חודשים הפך לכשר למהדרין.

בשל מזג האוויר הסוער ששרר בחוץ ויתרנו על טיול רגלי שלובי ידיים במזח, ונכנסנו ישר למסעדה, ובעיניי אין יותר רומנטי בחורף מאשר לאכול אל מול הים הגועש. המסעדה הייתה עמוסה עד מאוד, וחששנו שאין שולחן פנוי עבורנו, אך אז הבנו שבקומה העליונה של קפה גרג פתחו גלריה המתאימה לאירועים פרטיים, עסקיים והשקות, ומרבית האנשים שהסתובבו במסעדה עלו למעלה. חלק נוסף פנו לחנות הספרים הממוקמת במסעדה, כך שבכלל זה היה מראה שובה לב, מחד יושבים אנשים לאכול, ומאידך אחרים קונים ספרים, ויש שמשלבים גם וגם ונהנים מכל העולמות.

מתחילים להתחמם


יואל המלצר שלנו מצא לנו מקום אינטימי ושקט במסעדה וזוגתי ביקשה בדחיפות קפה הפוך אקסטרה רותח. בזמן שזוגתי מפשירה מהקור דפדפתי לי בתפריט, לקחתי יוזמה והזמנתי לנו את מנות הפתיחה.

התחלנו עם פלחי סלק גדולים ברוטב חמוץ-מתוק של שמנת, ומעל נחים בשלווה אגוזי מלך וטבעות בצל ירוק. המנה הייתה חמימה ומרעננת והיוותה פתיחה מצוינת. המשכנו עם רינג חצילים ופטה שהוגשה בצלחת גדולה ובעיצוב מושך את העין. את רינג החצילים שהיה מעורבב עם גבינת פטה הניחו על פרוסות של עגבניות ובתחתית טורטייה קריספית. את המנה עיטרו בסומק גרוס, ושילוב הטעמים היה מעדן לחיך.

בחוץ קר ובפנים חם


אנשים בחנות הספרים המשיכו להסתובב להם, ואמרתי ליואל, המלצר שלנו, שהגיע הזמן לעבור לעיקריות. זוגתי בחרה במנת נודלס מוקפץ עם רצועות בצל, כרוב, פטריות, גזר, נבטים, אפונה, שעועית, ומעליהם רוטב טריאקי ושברי בוטנים. גם הפעם הייתי חייב לטעום מהמנה שלה, ואם היא לא הייתה מאלצת אותי להפסיק, הייתי מסיים את כולה.

לעצמי הזמנתי פילה סלמון גדול עשוי היטב בתנור, עם עשבי תיבול, פטריות, זיתי קלמטה, גזר, אפונה ושעועית שכולם מוקפצים בשמן זית. הסלמון יחד עם רוטב הפסטו שמעליו היה פשוט מושלם. הסלמון היה עשוי כהלכה, בשרו היה רך וטרי, והלימון שהיה בעל טון דומיננטי רק העצים את חגיגת הטעמים. זוגתי שראתה אותי מתענג על הדג, העדיפה שלא להפריע לי והחלה לנשנש מהסלט האישי שהגיע לצד הסלמון.

סוף חם הכול חם


השעה כבר הייתה מאוחרת, ובחוץ הגשם פסק. לבינתיים האורחים שהיו באירוע בקומה העליונה, סיימו והחלו להתפזר. גם הקונים בחנות הספרים כבר פנו לביתם. יואל הציע שלפני שנעזוב גם אנחנו, שננסה את קינוח הדגל של קפה גרג - הוופל הבלגי. בשלב זה עיניה של זוגתי החלו לנצנץ, הרי אין סיכוי שהיא תסרב. ביקשנו מיואל שיביא לנו גם תה חם, כדי להתחמם עוד יותר.

תוך כמה דקות "נחתה" על השולחן מנה ענקית של וופל בלגי, שרק מהגודל נשימתנו כמעט נעתקה ממקומה. יתכן שהיינו צריכים להתחיל ישר ממנת הקינוח. יואל סיפר לנו שלפנינו מנה מוגדלת עם ארבע כדורי קצפת שעל כל אחד תוספות מפנקות: שברי שוקולד, אוכמניות ופירות יער, חתיכות פקאן מסוכר וקוביות שוקולד פררו רושה. במרכז המנה הונח וופל בלגי ומעליו כדור גלידה עם פצפוצי עוגיות וניל, עטוף בסירופ שוקולד, ריבת חלב, מייפל וממרח אגוזים.

היה חבל להרוס את היצירה, אבל לא יכולנו להתאפק, ותוך כמה דקות טרפנו את הקינוח כך שלא נשאר דבר בצלחת. כשיואל חזר אלינו הוא אמר שלפי מראה הצלחת הריקה הוא מבין שהקינוח מצא חן בעינינו, ואני וזוגתי לא יכולנו שלא להנהן בהסכמה, הרי הטעם המתוק בפה, יחד עם התה החם, היה סיום מוצלח לערב מהנה. שמחנו לגלות מסעדה כשרה למהדרין בנמל תל-אביב, שהצליחה להעביר לנו ערב חמים.