מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> נוף הוואדי עין חוד

נוף הוואדי עין חוד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בשר עוף הוגש על מצע של אורז מבושל עם בטטה, כרובית, תפוחי אדמה וקצת תירס שקושטו מעל בצנוברים ובאגוזי קשיו - חגיגה של ממש, עושר של טעמים המשתלבים בצורה הרמונית ומושלמת בתוך הפה..." קרין אביב במפגש מרתק עם המטבח הערבי האותנטי המוצע בנוף הוואדי שבעין חוד. שווה נסיעה מיוחדת לאזור

מסעדת נוף הוואדי נמצאת בכפר עין חוד הנמצא על רכס הכרמל בסמוך לכפר האמנים עין הוד. אל המסעדה מגיעים לאחר נסיעה בדרך פתלתלה של שבעה קילומטרים מזרחית לכביש תל אביב-חיפה הישן. הכביש מביא את האורחים אל לב רכס הכרמל ובין וואדי לנוף ההררי אפשר לראות גם פרות רועות באחו ואת המלון היוקרתי המפורסם הצופה של יערות הכרמל.

אז הנה שבע סיבות טובות, אחת לכל קילומטר, למה כדאי להשקיע ולהגיע למקור של אוכל טוב המשלב בין שלווה עולמית, רוגע ונוף מדהים.

תכירו את המשפחה של נוף הוואדי


עת תגיעו למסעדה תתקבלו בקבלת פנים חמה ולבבית על ידי אחד מבני המשפחה המנהלים את המקום: זיאד הבעלים, אישתו או אחד מארבעת ילדיהם שעובדים במסעדה, הדלת תמיד תפתח עם חיוך לבבי ומזמין.

רגע אחרי הכניסה תבחרו, קרוב לוודאי, לשבת ליד החלון הענק ממנו תשקיפו אל עבר הכרמל הפורח, המערות המיוחדות, הוואדי הקסום וים התיכון. ואז תקבלו את התפריט ותתכוננו להפתעה. אני, אישית, הופתעתי מהמחירים הסבירים שיגרמו לכם להנות מאוכל טעים, בנדיבות רבה, וכזה שניתן להזמין ממנו עוד ועוד מנות כדי להתרשם משלל הטעמים והניחוחות, מבלי להשאיר חור בכיס.

הסיפורים על עין חוד לא יאחרו לבוא. אם כבר נסעתם והגעתם יספרו לכם על מורשת משפחת אבו אל היג'א ועל הסבא אבו חילמי ש-350 מצאצאיו הם למעשה תושבי הכפר עין חוד. הכפר הוכר על ידי הרשויות בשנת 2004 ורק בשנת 2010 מערכת החשמל הגיעה אל הכפר.

תפריט ססגוני לפי עונות השנה


קבלת הפנים כוללת מגוון סלטי הבית לשולחן יחד עם פיתות טריות שנאפו זה עתה. אנחנו זכינו לדגום מחומוס עם גרגירים מעולה וחמים, טחינה משובחת, עגבניות שרי בשומשום שחוסלו בזריזות, כרוב לבן מעולה, כרוב אדום עם מיונז ופלפלים בשמיר. אני אהבתי מאוד את הלפת המוחמץ שהצליח לתעתע בי עם צבעו הסגול וטעמו החמוץ.

התפריט של נוף הוואדי תלוי בעונה בה אנו נמצאים ובהיצע הגידולים שבסביבה. אנחנו זכינו לטעום עוד מתבשיל הפרפאחינה המבוסס על צמח בר שגדל בסביבה ומבושל יחד עם בצל ועגבניות. התבשיל היה פשוט תענוג לעין ולחיך. מומלץ ביותר. אם תגיעו בימי החורף הגשומים יהיו אלה העולש והחוביזה שיככבו במטבח העונתי.

הצדעה למטבח הערבי


לתפארת המטבח הערבי לא יכולנו שלא לטעום מהמקלובה, בשר עוף שהוגש על מצע של אורז מבושל עם בטטה, כרובית, תפוחי אדמה וקצת תירס שקושטו מעל בצנוברים ובאגוזי קשיו - חגיגה של ממש, עושר של טעמים המשתלבים בצורה הרמונית ומושלמת בתוך הפה. נותרנו חסרי מילים.

המשכנו עם פרגית ממולאת באורז וצנובר שנחה לה לצד מג'דרה, עדשים ובורגול, עוד מנה שלא תשאיר אף אחד אדיש לנוכח הטעמים העזים. שתי המנות היו מעולות, גדולות ונדיבות ומלאות כל טוב. את הארוחה אי אפשר שלא לסיים עם קפה שחור חזק ובקלאוות שנעשו בעבודת יד - בדיוק מה שצריך הגוף אחרי ארוחת שחיתות שכזו. אז סיכמנו כבר שבנוף הוואדי תמצאו את השילוב בין אוכל טעים, אירוח מזמין ונוף מרשים.

מלבד השילוט המעולה שמכוון בצורה מדויקת למסעדה, תוכלו לדעת שהגעתם למקום הנכון אם תראו את הוואדי ואת המערות המיוחדות של הכרמל. המסעדה נמצאת בסמוך לוואדי ולא בתוך היישוב עצמו. החניה ללא תשלום ולאורך הכביש של הוואדי.

במקום ניתן ערוך אירועים משפחתיים ועסקיים, ויש חדר פרטי שיכול להכיל עד 95 סועדים בנוסף ל-80 המקומות המוצעים בתוך המסעדה עצמה. לאחרונה, הרחיבו את מתחם המקום, וקיימת אפשרות לסעוד גם תחת כיפת השמיים, בטרסות הטבעיות השוכנות במרפסת החיצונית. שם תוכלו להנות מהבריזה של ההר והים גם יחד.