Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מאמא מיה קריית חיים

מאמא מיה קריית חייים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פטה הכבד בליווי ריבת בצל וצנימים הוכתרה ברוב קולות כמנה אצילית ואלגנטית, כזו שתכבוש כל אחד. הפטה היה רך, נימוח ובעל מרקם ענוג. פשוט ביצוע מושלם!..." מאמא מיה בקריית חיים היא כבר שנים המלכה האיטלקייה הבלתי מעוררת של אזור הצפון. קרין אביב יצאה לגלות מהו סוד קסמה

מתבקש, פשוט מתבקש להתחיל את הכתבה על מסעדת מאמה מיה עם השיר של להקת אבבא. המילים הולכות ככה:
Mamma mia, here I go again
?My my, how can I resist you
?Mamma mia, does it show again
My my, just how much I've missed you

ובתור אחת שחוזרת למסעדה פעם אחר פעם במהלך העשרים שנים האחרונות זה באמת מה שיש לי להגיד, מסעדה שאי אפשר שלא לעמוד בפניה ואי אפשר שלא להתגעגע אליה.

הסוד של המלכה האיטלקייה


את מאמה מיה אני זוכרת עוד משנות התשעים וכבר אז היא היתה מוכרת, אהובה וידועה באזור הצפון. מעטות הן המסעדות המצליחות לשרוד לאורך תקופה כה ארוכה וזאת תוך שמירה על איכות בלתי מתפשרת, אז יצאתי לגלות מהו סוד קסמה של מאמא מיה. המסעדה מציעה שילוב של מספר מנות בשריות וסלטים יחד עם תפריט איטלקי עשיר. את מגוון סוגי הפסטה (ספגטי, פטוצ'יני, ריגטוני, ניוקי, רביולי ודפי לזניה) מכינים מדי יום במסעדה בעבודת יד, ואת הטריות מרגישים בכל מנה ומנה. לאחרונה, השיקו את מנת הפוזילי מקמח מלא וללא ביצים המתאימה לשוחרי הבריאות.

מאמא מיה מעוצבת בסגנון כפרי בשילוב ריהוט עץ צנוע, תאורה עמומה מעט, מוזיקה שקטה מלטפת את באי המקום, והמקום כאילו מזמין אותך לשבת בקרבו ולהנות מאווירה ביתית-נינוחה ומחוויה איטלקית אותנטית ממש כמו בכפר איטלקי קטן. ואיך מתחילים ארוחה טובה באיטליה? עם פוקצ'ת הבית המפיצה ניחוחות לכל עבר. הפוקצ'ה, שהיתה שונה בצורתה וטעמה, הזכירה דווקא מאפה בריוש, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, הוגשה לצד מטבל סלסה עגבניות, ונעלמה במהרה כלא הייתה.

אל תפספסו את פטה הכבד


גלילת חצילים במילוי גבינת עיזים, בזיליקום וצנובר ברוטב עגבניות כשמעל גבינת פרמזן מוקרמת היתה מנה גדולה, נעימה לעין וטעימה עד מאוד לחיך. החצילים השתלבו נהדר עם טעם הגבינה המודגש, והרוטב הוסיף עוד נדבך מעניין ומסקרן. המנה נכללת בתפריט הראשונות, אך בקלות יכולה להתאים גם כעיקרית. פטה הכבד בליווי ריבת בצל וצנימים הוכתרה ברוב קולות כמנה אצילית ואלגנטית, כזו שתכבוש כל אחד. הפטה היה רך, נימוח ובעל מרקם ענוג וריבת הבצל הקפיצה את המנה לגבהים חדשים. פשוט ביצוע מושלם!

ואי אפשר בלי מרק, אז לאחר לבטים רבים הזמנו מרק עגבניות, שהגיע על בסיס שמנת אך היה מספיק מאוזן ולא החביא את טעמה החמצמץ של העגבנייה.

מאמא מיה למתקדמים בלבד


עם כאלו ראשונות מוצלחות, חיכינו בקוצר רוח לגלות מה מחכה לנו בשלב הבא. והנה זה הגיע: פילטו ביאנקו - פסטה פטוצ'יני בשילוב נתחי פילה בקר ברוטב שמנת, יין לבן ועשבי תיבול. לצד המנה הוגש סלט איטלקי עם עגבניות שרי, רוטב פסטו, צנוברים וגבינה בולגרית. מנה המאגדת בתוכה מרקמים וטעמים מנוגדים בצורה נכונה שיצרו שילוב טעים עד מאוד - הפסטה היתה "כבדה", ובעלת נוכחות בעוד הסלט היה קליל ומרענן.

את הערב בחרנו לסיים עם שני קינוחים: טירמיסו - העוגה האיטלקית הקלאסית שאי אפשר לסיים ארוחה איטלקית בלעדיה. עוגת שכבות עשירה של גבינת מסקרפונה מוקצפת, שהוגשה עם אינטרפטציה מקומית של עיטור אגוזים טחונים ורוטב שוקולד. העוגה קרובה מאוד למקור, כל ביס ממנה הציג הרמוניה מושלמת של טעמים, כזו שלא רצינו לסיים. עוגת הפאדג' שוקולד החמה, שוב קלאסיקה משובחת, מלווה ברגעי עונג, עת חותכת הכפית את העוגה ונוזל שוקולדי נשפך ממנה. העוגה מוגשת בליווי גלידה וקצפת כמובן, שחיתות קלה!

לרקע שירי אהבה איטלקיים של ארוס רמזוטי ניתן להתענג ממגוון יינות ישראלים המככבים בתפריט עם ייצוג קל ליינות מאיטליה וצרפת. אז תדעו שמתחת לאף אפשר לארגן קפיצה קלה לאיטליה הכל כלול למשך שעתיים: יין טוב, מוזיקה איטלקית ואוכל משובח.