Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> שלו ביער קריית טבעון

שלו ביער קריית טבעון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתח הקצבים שהושרה יחד עם פיסטוקים ופטריות ברוטב בלסמי וסויה הונח על צלחת מאורכת וסביבו עמדו כבמסדר חיילים של תפוצ'יפס תוצרת הבית על קרם כרובית..." שלו ביער בקריית טבעון מציעה שילוב מושלם של מטבח שף עילי, אווירה בניחוח כפרי וקסם של מבנה היסטורי מרתק. קרין אביב בערב בלתי נשכח של טעמים וניחוחות מרתקים

"בואו לא נכנס להגדרות, הבישול הוא גם צרפתי, גם גלילי, גם ערבי, אבל בעיקר זה בישול מהבטן, מהפנטזיות שלי ולכן אני מנסה להתרחק מהגדרות" זהו ציטוט מדבריה של רוני, הבעלים והשף של מסעדת שלו ביער שבקריית טבעון.

ובכל זאת למי שמחפש הגדרות, המסעדה נופלת לקטגוריה של על זמנית. מסע בין עבר של בניין עתיק תחת חוקי השימור, בניין עם היסטוריה של לוחמים ואוהבים. הווה של יצירה, אירוח וקולינריה ברמה בולטת בנוף המקומי ועתיד מובטח אם כל התמהיל המוצלח ישמר.

ריהוט אירופאי קלאסי ואח במרכז החדר מהווים תפאורה נהדרת לארוחה רומנטית או חגיגות משפחתיות חשובות. המקום יכול לארח אירועים של עד 110 אנשים בחורף ואף יותר בקיץ. חלון גדול, המאפשר הצצה למטבח, חוצץ בין האלגנטיות של החלל המרכזי, הרגוע, לפעילות התוססת שבין הסירים והלהבות.

להתמכר כבר בהתחלה


הארוחה החלה בטעימה מלחם הבית בליווי חמאה ואיולי סלק. לחם חם ומתבל טעים וצבעוני נאכלו בשקיקה ומשם ישר המשכנו לשלוש ראשונות מפנקות: סמבוסק במילוי "שלו" ביער, המכיל לבבות, חזה עוף וכבד הונחו על סלט רוקט עטופים ברוטב יוגורט ומחית עדשים. את המנה עיטר זרזריף של שמן פפריקה אדמוני. הסמבוסק היה פריך ואך טבעי היה למרוח אותו ברוטב ובמחית העדשים ולהגיע לחגיגה של טעמים.

עוגת ריזוטו היא למעשה הגשה מעניינת ולא שגרתית של ריזוטו פטריות אשר הגיע עטוף בקמח תירס שהוסיף מימד של פריכות ופצפוץ בפה. לצד עוגת הריזוטו היתה משיכה ציורית של קרם סלק, שילוב יפה ויזואלית שגם השתלב נכון עם שאר הטעמים. מנת טרטר נתח הקצבים היא חגיגה לעיניים. נתח הקצבים שהושרה יחד עם פיסטוקים ופטריות ברוטב בלסמי וסויה הונח על צלחת מאורכת וסביבו עמדו כבמסדר חיילים של תפוצ'יפס תוצרת הבית על קרם כרובית. המנה מוגשת בצורה נפלאה ומפתיעה בשילוב המרקמים.

אתנחתא קלה, סורבה תפוגזר טעים ומפתיע לרענון החיך. ומיד ממשיכים הלאה בצעדים מהירים לגלות מה רקחה השפית לעיקריות.

ניוקי, דג ובקר קפצו לביקור


מנה של ניוקי סלק רך וטרי נעטף ברוטב שמנת הציג שילוב טעמים שורשיים שתובלו בעלי מנגולד, עגבניות שרי, מרווה ושום. מנה נדיבה מאוד ולא קלילה, המומלצת מאוד לצמחונים. דג הברמונדי הוא דג אוסטרלי, אצלנו הוא גדל בארץ בבריכות ולכן אינו בין הדגים המלוחים. למעשה, טעמו עדין מאוד. הדג הוגש על פירה קלאסי ברוטב קרם פרמזן גרמולטה של עשבי תבלין וטוויל פרמזן. הטעמים השתלבו בצורה מושלמת. מנה מאוד עדינה, קלילה ונדיבה, כזו שמתמכרים אליה בקלות רבה.

ומה עושים כשלא יודעים איזה נתח בקר לבחור מכל האפשרויות? מזמינים מנה של שלישיית בקר המשלבת בין מספר נתחים עסיסיים המגיעים במידת עשייה מדיום. הבשר עטוף ברוטב שמנת וציר בקר ומומלץ מאוד לחובבי נתחים רכים לאחר בישול ארוך.

הפינוק המתוק של שלו ביער


לקינוח טעמנו מנה אחת, מאחר ולא כל כך נותר מקום בקיבה. מוס שוקולד עם נגיעות תפוז הגיע בצורת פירמידה ומעל הכל זיגוג של רוטב וניל. מנה מתוקה לסיום של ערב מוצלח.

הופתענו ושמחנו לראות כי המסעדה היתה מלאה באמצע השבוע (יום רביעי) וזאת כנראה הודות לעסקית המפתה של המוצעת בימים שני-חמישי וכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב- 155 ₪ לסועד. המסעדה מציעה יינות ישראלים ומקדמת יקבים מהסביבה הקרובה של המסעדה.

אז, אם חשקה נפשכם בארוחה רומנטית או במפגש משפחתי מקרב (ילדים מוזמנים בכיף, הכינו עבורם תפריט מיוחד) - מסעדת שלו ביער היא מקום לבילוי מהנה, טעים המשאיר טעם של עוד.