Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> רפאלו קריון קרית ביאליק

רפאלו קרית ביאליק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ריזוטו מלווה בשני סוגי פטריות, פורטובלו ושמגאי, המבושלות בשלמות עם חמאה, יין לבן ומעט פרמז'ן, ומעל הכל נחות להן בשלווה פרוסות פילה דניס עסיסיות שנצרבו בטאבון..." רוני חזן מגיעה לרפאלו בקריון ונשאבת בקלות לחוויה איטלקית איכותית, כשרה ובלתי מתפשרת

רפאלו. אני לא חושבת שיש תושב קריות אחד שלא מכיר את המסעדה. ולפי כמות האנשים שניסו את מזלם במציאת שולחן בזמן שישבנו שם, נראה כי גם אין תושב קריות אחד שלא ביקר בה.

קפיצה מהירה לאיטליה


מיקום המסעדה עושה לה חיים קלים, אין ספק. אתם מטיילים בקריון, נהנים, קונים, מבזבזים ו... מתעייפים. מה יותר טוב מלשבת עכשיו באיזו מסעדה טובה, לאכול ארוחה טובה, ולחזור הביתה עייפים אך מרוצים? אבל מיקום המסעדה הוא רק תחילת הסיפור. אין ספק ששותפי מותג רפאלו לא נחים ולא עושים לעצמם הקלות. כבר בשיחת הטלפון הראשונה שלי הבנתי שנשלחתי למקום טוב. ביקשתי שימליצו לי על מנות טובות, ביקשתי שיספרו לי על מנות הדגל, אך נעניתי בשלילה. "מנה שאינה ברמה של מנת דגל לא תיכנס לתפריט שלנו" הסביר לי סהר, מבעלי המסעדה. מאותו רגע הבנתי שצפויה לי חוויה מדהימה.

המסעדה חרטה על דגלה את ערך המצוינות. מטרתם היא להעביר לסועד את החוויה האיטלקית האותנטית והם עושים זאת בהצלחה רבה. כל חומרי הגלם מקורם בחו"ל, והכל נעשה כאן בעבודת יד: הרטבים, הפסטות, הבצקים, הפוקצ'ות וכמובן הפיצות. אפילו הקינוחים מקבלים ברפאלו מקום של כבוד, ומיוצרים במיני קונדיטוריה השוכנת במטבח הראשי.

ראשונות מהשורה הראשונה


חציל בטחינה, מכירים? לא ברפאלו. ברפאלו תזכו להנות ממנת קרפצ'יו חציל שרוף, מלווה בטפנד זיתים, עגבניות ועם נגיעה ממזרית של בלסמי מצומצם - תענוג לחיך ושונה מכל מה שהכרתם עד היום. סלט הפרטיטו הוא מסוג המנות שהן ממש, אבל ממש לא אני. תרד, סלק, אשכוליות, תפוז, אגוזים ו... גבינה. הכל ביחד. שאני אטעם מנה כזאת?! אז כן. טעמתי. וגיליתי דבר אחד. גיליתי שכדאי לצאת מהקופסא מידי פעם, ואם כבר לצאת מהקופסא – אז לעשות את זה ברפאלו! זו מנה המדגימה איך גבינה וירקות יכולים להיות חגיגה צבעונית של מרקמים וטעמים. מנה שכולה אושר צרוף, עונג מושלם - הדבר הנוסף שיש לי להגיד על הסלט הזה זה לכו, לכו עכשיו לרפאלו ותטעמו ממנו. וכדאי שתזמינו שניים, אחד לכל אחד. חבל על המריבה.

ושכנו יחד דניס וריזוטו


הסלט נגמר ממש מהר, אז עברנו לעיקריות. לאחר התלבטות לא קלה, החלטנו להתחיל עם פיצה, בכל זאת – מסעדה איטלקית. פיצה? רוטב עגבניות? גבינה צהובה? כבר הבנתם ששגרתי זה לא כאן, נכון? בצק דקיק ופריך, מעליו רוטב פסטו מושלם, שומני בדיוק במידה הנכונה והנעימה, נטול שמץ של תעשייתיות, ומעל הכל – מינון מדויק של שלוש גבינות – מוצרלה, גבינת עיזים ופטה. הפיצה היתה פשוט ההמשך המושלם למנות הראשונות.

כחובבת פטריות מושבעת, ודגים, לא יכולתי לוותר גם על טעימה ממנה שנשמעה כאילו הומצאה במיוחד רק עבורי – דניס על ריזוטו פורצ'יני. ריזוטו מלווה בשני סוגי פטריות, פורטובלו ושמגאי, המבושלות בשלמות עם חמאה, יין לבן ומעט פרמז'ן, ומעל הכל נחות להן בשלווה פרוסות פילה דניס עסיסיות שנצרבו בטאבון והשתדכו עם טעמי הריזוטו בהרמוניה מופלאה.

הקינוחים של רפאלו


אי אפשר לחתום את הערב בלי משהו מתוק. לצד כל הקינוחים השגרתיים שכולם אוהבים כמו עוגת גבינה וטירמיסו, לרפאלו יש כמובן את המנות המיוחדות השמורות רק לה, המציגות משחק של שילובים: גביע ובו אוסף נהדר של פירות טריים, גלידת וניל איטלקית, שקדים קלויים ומעל תמצית שמפניה, שמשחק על הניגודים של מתוק-חמצמץ-חלקלק. ואיך אפשר בלי קצת שוקולד?! אז טעמנו מגלידת הנוטלה שמכינים במקום שהוגשה על שכבות חלווה, ומעל שברי אגוזי לוז מכוסים במרבלינג בוטנים בליווי רוטב נוטלה חם ... באמת צריך להרחיב על זה? עונג צרוף לאוהבי השוקולד.

תעשו לעצמכם טובה. בביקור הבא שלכם בקריון, אל תשכחו להיכנס לרפאלו. מבטיחה לכם שתודו לי.ו...לא לשכוח להזמין מקום מראש. מוצאי שבת, יום חול, ארוחת בוקר צהריים או ערב. המסעדה תמיד עמוסה עד אפס מקום. אני כבר הבנתי למה, עכשיו תורכם ללכת לגלות.