Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> ג'פניקה בנמל תל אביב

ג'פניקה בנמל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עוף פריך בטמפורה מוקפץ ברוטב סיני חמוץ מתוק עם ירקות, אננס ובוטנים, מוגש עם אורז לבן. המנה נדיבה עד מאוד עם סועדיה, האורז עשוי לעילא ולעילא. הבוטנים מוסיפים טוויסט מגרה למנה וטעמי החמוץ מתוק הם בכלל חגיגה מגרה..." כרמית אופק בערב אסייתי ממכר בג'פניקה בנמל תל אביב

זמן איכות עם האח הקטן הוא עבורי זמן יקר מפז וכך בהתראה קצרה הוא היה נכון ומזומן להתייצב בעת ובשעה הנתונה. שמחתי על כך מאוד ובכלל הוא פרטנר נהדר לבילוי ובמיוחד אם יש לי ההזדמנות להזמינו לארוחת מלכים, אזי שאני את שלי עשיתי.

נפגשנו במתחם נמל תל אביב בסניף הדגל של רשת ג'פניקה. המקום רחב ידיים ובו אפשרויות ישיבה מגוונות, החלל בו נעים ובמרכזו בר מזמין. בכל החלל ישנם אלמנטים מיפן, תאורה חמה וגם עיצוב מיוחד של קיר מעץ. למעלה תמצאו קומה שנייה לאונץ' מדליק לאירועים עד שישים איש בישיבה ועד מאה איש בעמידה. עוד בדרך למקום תיהנו ממשב רוח מרענן ובכלל אין כמו אוכל אסיאתי לסיים את היום והשבוע.

אחי הזמין ספרייט מרענן ואני הזמנתי מתפריט הקוקטייל את בריזה - ואן גוך אננס, ליקר אננס, ליקר קוקס, אשכולית אדומה, סאוור מיקס (וודקה ורטאן סיגלית). לא רציתי לסיים את המשקה בחיפזון הואיל וטעמו כבש אותי, רציתי עוד ועוד.

מתעוררים לחיים עם מנות הפתיח


התחלנו להתעורר לחיים באמצעות כמה מנות פתיח המשובבות את הנפש אך מובן שגם את החיך. ראשונה היתה מנת הפינג פונג, שלושה כדורי אורז במילוי חזה עוף מתובל, מוגש עם רוטב ספייסי מיונז. המנה טמנה בחובה הפתעה, שכן מבעד לכדור מגלים סוג של יצירתיות קולינרית, האורז והעוף הם שילוב מנצח בתוך כדור הפינג פונג, טבלנו את הכדורים ברוטב אשר לדעתי גורם לביס להיות עוד יותר מאתגר.

פתיח לא פחות מענג מחברו הפינג פונג הינו סאטה עוף, שלושה שיפודוני חזה עוף על הגריל ברוטב על בסיס חמאת בוטנים וחלב קוקוס, מוגש עם אורז לבן. השיפודונים היו פיקנטיים עד מאוד, מתובלים היטב ועשויים טוב. לא ניתן להתעלם מאופן האכילה של מנה זו שהינו כייפי ביותר. מה גם שהייתי אחות מאוד טובה, על ידי כך שהתעליתי על עצמי ואפשרתי לאחי להשתלט כמעט על כל השיפודונים.

תפריט ספיישל – לא דבר של מה בכך


המקום מתהדר בתפריטים רגילים ובנוסף ישנו תפריט ספיישל, אחד כזה שמשתנה מעת לעת, ולשמחתנו מנה מתפריט זה הונחה על שולחננו. סלט יאם גאי הכולל כרוב, נבטים, פלפלים סלרי, עגבניות שרי, בצל אדום ואטריות שעועית, עוף צרוב, בוטנים, בצל ירוק, נענע, בזיליקום וכוסברה, ברוטב תאילנדי מרענן על בסיס נאם פלה לימון וצ'ילי. הסלט היה קליל ובקלילותו הפשוטה העיר את החיך לקראת ערב קולינרי משובח. אי אפשר אפילו להותיר אפילו לא פרט אחד בסלט, כי ככה זה שמרגישים את הטריות של הירקות, העגבניות שרי החצויות לחצי היו בעיני כנסיכות הסלט. המנה עשירה ונדיבה. לדעתי, מהווה פתרון אולטימטיבי לטבעונים אך לא רק כיוון שיש מנות רבות בתפריט של ג'פניקה הנותנות מענה לקהל זה.

המשכנו את הערב היפני שלנו עם אחת המנות המתהדרת לא רק באיכות שלה אלא ביכולת שלה להכניס אותנו לטראנס של אכילה. כוונתי למנת חמוץ מתוק מגזרת העיקריות - עוף פריך בטמפורה מוקפץ ברוטב סיני חמוץ מתוק עם ירקות, אננס ובוטנים, מוגש עם אורז לבן. המנה נדיבה עד מאוד עם סועדיה, האורז עשוי לעילא ולעילא. הבוטנים מוסיפים טוויסט מגרה למנה וטעמי החמוץ מתוק הם בכלל חגיגה מגרה.

סושי סושי ועוד סושי, כבר אמרתי שאין כמו סושי?


מקטגוריות הסושי הגיעו אל שולחננו שתי מנות, ולמותר לציין, אם הכרתם אותי עד כה, עד כמה אני אוהבת סושי וגם אחי מעריץ לא קטן של הפלא הזה. וכך מספיישל ג'פניקה סושי בתפריט הונחת מולנו הג'פנקו - רול הבית של ג'פניקה עם שלושה ירקות לבחירה בציפוי פנקו, מוגש חם עם רוטב טריאקי. הג'פנקו לא איכזה לשניה, הקלות הזו של הטעם המזמין, זה הכי מפנק שיש. תנו לי סושי סושי ועוד סושי. אני לגמרי שם. שני הגיע הסנסט רול - סלמון בטמפורה, אבוקדו, מלפפון ועירית בציפוי בטטה ורוטב טריאקי. הסושי הינו מדויק ועשוי למכביר, השכבה החיצונית של הסלמון היתה נראית לי כמו אריזה של מתנה.

עוד קצת ג'פניקה לגוף ולנפש


המשכנו לשאוב הנאה נוספת מהעיקריות ודגמנו גם את השאנגחי עוף המכיל אטריות אודן מוקפצות בחלב קוקוס וקארי אדום עם שלל ירקות בקישוט נבטים, כוסברה, בצל ירוק ובוטנים. המנה עסיסית בכל מובן. החריפות מחדדת את הטעם ובכלל הספייסיות הזו תמיד מתקבלת אצלי בברכה.

את המנות שלנו ליוו לאורך כל הערב חמוצים יפניים האהובים עליי במיוחד: כרוב, כרובית, קולורבי, גזר, מלפפון, פלפלים, ג'ינג'ר וצנון בתחמיץ אורז ושומשום קלוי. החמוצים מייצרים הפסקה נעימה לחיך בין המנות האיכותיות.

מארחי המקום האדיבים לא ויתרנו לנו על קינוח וקיבלנו אנרגיה מספירל לבן - קרם קוקוס, ציפוי של שוקולד לבן, רוטב פירות יער ואוכמניות מעליו. הקינוח מהוקצע ומזכיר לי את הילדות כמו קרבו כך שברגע שנותנים את הביס הראשון מקבלים חשק לעוד.

הסגנון של המקום הכניס אותנו לחוויה אותנטית, אפילו כלי האוכל המיוחדים מיוצרים בחו"ל במיוחד עבור הרשת. שעות פתיחה הן מהשעה 12:00 בצהרים עד חצות במהלך כל השבוע.

ג'פניקה בנמל, מהווה מבחינתי מקצועיות באוכל, אדיבות ללא פשרות, אווירה נינוחה ולוקיישן נהדר. כולם ביחד מכתירים את ג'פניקה בנמל ת"א כמלכה.