Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ז'אז'ו בר יין תל אביב

ז'אז'ו בר יין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"משם המשכנו למנת "טורשון" כבד אווז עם אבקת פיסטוק, פטל מוחמץ ובריוש חמאתי. מנה נהדרת ומושחתת לגמרי. אבקת הפיסטוק הוסיפה טעם ומרקם מעניינים והפטל נתן טוויסט מתוק-חמצמץ..." יונתן שטרנברג ירד מתחת לפני האדמה כדי לבקר במקדש היין מקומי המציע אוכל ראוי מאוד ועטוף באווירה של נשפים מהמאה ה-19. ז'אז'ו בר ייו, מתחם שרונה, תל אביב

אני חייב להודות שבחודשים הראשונים מאז שנפתח, לא הייתי חסיד גדול של מתחם שרונה. החניה לא הייתה מוכנה, פתיחת שוק האוכל התעכבה משמעותית, חצי מהמבנים היו בשיפוצים או לא מאוכלסים ובאופן כללי, המתחם העביר תחושה של מקום לא מגובש שספק אם יצליח להתרומם. עברה כשנה וחצי מאז, והיום ניתן להגיד שמתחם שרונה, הוא אחד ממקומות הבילוי הכי חמים בעיר. מגוון רחב מאוד של מסעדות ובתי קפה, מותגי ביגוד והנעלה מקומיות ובינלאומיות מהשורה הראשונה, חנויות עם כלי בית ודברי עיצוב מגניבים, ברים, פארקים ומדשאות בהם ניתן לשבת עם הילדים ולעשות פיקניק ועוד.

איפה מסתתר ז'אז'ו?


אחד המקומות המרשימים ביותר במתחם שרונה ולדעתי אפילו בארץ, הוא הזאז'ו בר יין. הזאז'ו שוכן בקצה הדרומי של המתחם, בואכה רחוב הארבעה בתוך מבנה ששימש כיקב טמפלרי לפני כ-150 שנה. בעלי המקום, שני ועובד זיתוני, הם צמד ותיק בסצנת "ברי היין" המקומית ולאחר שהפעילו שני ברי יין בעלי שם דומה בנווה צדק, החליטו שהגיע הזמן למשהו חדש וכשמסתכלים על התוצאה, גם גרנדיוזי. בפעם הראשונה שנכנסתי לזאז'ו בר יין, התחושה הייתה "וואו". שום דבר לא מכין את המבקר למה שמצפה לו כשהוא יורד במדרגות מהמפלס העליון. נכנסים בדלת שנראית מעט סתמית במפלס הרחבה של שרונה ומובלים על ידי מארח או מארחת אל המתחם-מנהרה התת קרקעי שהוא בר היין. תאורה עמומה ומסתורית מעט, תקרה גבוה וקמורה, ריהוט עץ, בר מאורך ועיצוב מוקפד לכל אורך הדרך מציבים סטנדרט גבוה מאוד בו הצוות הקולינרי צריך לעמוד.

חלון לעולם היין


למרות שמו, זאז'ו הוא הרבה יותר מבר יין ומציע גם תפריט אוכל מעניין ומגוון. על המטבח מנצחת השפית עדי לוי שהתחילה את דרכה אצל מאיר אדוני ועברה התמחויות אצל כוכבי מטבח בינלאומיים דוגמת ז'ואל רובושון ודניאל בולי. התפריט הוא אקלקטי ולצד מנות עם טעמים ים תיכוניים, אפשר למצוא מנות בניחוח איטלקי, צרפתי קלאסי ואפילו אסייתי. נראה שלוי הושפעה מסגנון הבישול של אדוני עם מנות מורכבות, מעניינות עם שלל מרכיבים וטקסטורות ולרוב, זה גם עובד נהדר. תפריט היין של הז'אזו הוא אמנם לא זול (בלשון המעטה) אבל לא תמצאו עוד מקום שמציע מגוון רחב כל כך של יינות איכותיים, בדגש על יינות עולם ישן לפי כוס. הייתי מעדיף לראות יותר יינות ישראלים בתפריט אבל כששותים שאבלי טוב, קשה להתלונן.

ראו הוזהרתם - מנות ממכרות


לאחר טעימה של קוקטייל חמצמץ לגברת וכוס סנסר בשבילי, הגיעו שני אויסטרים טריים בליווי קלאסי של חומץ-שאלוט קצוץ. תמיד דרך טובה להתחיל ארוחה. למרות שאני מנסה לשמור על הגזרה, התפתיתי להזמין את לחם הבית ולא הצטערתי לרגע. הלחם מוגש עם חמאה חומה בעלת טעם אגוזי עמוק וממכר – ראו הוזהרתם. משם המשכנו למנת "טורשון" כבד אווז עם אבקת פיסטוק, פטל מוחמץ ובריוש חמאתי. מנה נהדרת ומושחתת לגמרי. אבקת הפיסטוק הוסיפה טעם ומרקם מעניינים והפטל נתן טוויסט מתוק-חמצמץ. הטורשון הוא שיטת בישול צרפתית קלאסית בה מבשלים נתח כבד אווז או בשר מתוך מגבת או פיסת בד – התוצאה מעולה.

קרפאצ'יו בלאדי מרי הוא טייק של השפית על המשקה הקלאסי ומציג רצועות סינטה המוגשות נא, עגבניות קצוצות, פרוסות דקיקות של סלרי וצ'ייסר וודקה. ניכר שחומרי הגלם היו טובים אך בעיני המנה הזו לא הצליחה להתרומם כמו האחרות שטעמנו. עוד מנה מושחתת היא מנת מח העצם הצלוי עם ציר בקר מועשן, צנימים וסלט קטן כדי להוסיף גוון מרענן ולהשקיט את רגשות האשמה. רגע לפני הקינוח עוד טעמנו את ה"פורק בלי" שמוגש על פולנטה טרייה, תירס חרוך ופרוסות דקיקות של בייקון. הבשר היה רך מאוד והטעמים המתוקים-מעושנים של המנה השתלבו יפה יחד. קינחנו באספרסו קצר וקינוח שוקולדי טעים שהגברת התענגה עליו במיוחד.

עבור רוב האנשים, הזאז'ו בר יין הוא אינו מקום ליום יום אבל אם רוצים להתפנק, לצאת לבילוי זוגי טעים ומושחת, לטעום יינות איכות בכוסות, או להרשים אורחים מחו"ל, אין ספק שביקור בזאז'ו בר יין יעשה את העבודה.