מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שף בשקט עם רלי שולמן מאלגונקווין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  עבור רלי שולמן, השפית הצרפתיה של ''אלגונקווין'', פרופיטרול גלידה עם רוטב שוקולד צרפתי זו מנה שהיא הביאה מהבית שלה בצרפת ונכנסה לתפריט המסעדה מיד עם פתיחתה, לפני כשש שנים.


שם: רלי שולמן

מסעדה : אלגונקווין – מסעדה צרפתית רומנטית

לימודים: מורה לאנגלית בבי''ס יסודי. השתלמויות בבתי ספר לבישול בפירנצה פריס וברצלונה

סגנון: צרפתי, איטלקי

מנת הדגל: טורנדו רוסיני

לעולם לא אבשל: צפרדעים

השראה: הורים

חומרים אהובים: יין איכותי, חומץ בלסמי, טימין

הקהל הישראלי : מעריך ואוהב סטייקים ודגים. פחות יודע להעריך תבשילים.

חלום: להוציא לאור ספר סיפורי המסעדה, קוריוזים חיוביים ושליליים על הקהל, האוכל, המלצרים, ארועים וצחוקים. אני אוספת חומר לכך כבר 6 שנים.


אוכל בייתי זה עניין של גאוגרפיה ובעיקר תלוי את מי שואלים. עבור רלי שולמן, השפית הצרפתיה של ''אלגונקווין'', פרופיטרול גלידה עם רוטב שוקולד צרפתי זו מנה שהיא הביאה מהבית שלה בצרפת ונכנסה לתפריט המסעדה מיד עם פתיחתה, לפני כשש שנים. המסעדה הצרפתית שבביתה במושב בניה מנוהלת על ידי רלי בעלה, וצביקה, שמופקד על הניהול. ומכיוון שזו גם שוכנת בביתם, אפשר לראות שם גם את הילדים, לפעמים.


פרופיטרול גלידה עם רוטב שוקולד צרפתי

מצרכים

לפרופיטרול
2 כוסות מים
1 כפית מלח שטוחה
3 כפות סוכר
200 ג' חמאה
2 כוסות קמח רגיל
8 ביצים
גלידת וניל משובחת

לרוטב השוקולד
100 גר שוקולד מריר
1/4 כוס חלב.
50 ג' חמאה
מחממים בבן מארי עד שהשוקולד הופך נוזלי.


אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר את המים עם המלח, הסוכר והחמאה.
2. כשהתערובת רותחת והחמאה נמסה, שופכים את הקמח ומערבבים כשהסיר על האש בעזרת כף עץ, עד שהופך לכדור. מכבים את האש ומעבירים למערבל/מיקסר.
3. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה (בכל פעם מחכים שביצה אחת תבלע בבצק לפני שמוסיפים את השנייה).
4. מסדרים על תבנית נייר אפיה, ומורידים בכל פעם בעזרת כפית חלק מהבצק, עד שנוצרים מרווחים של ס''מ אחד בין חתיכה אחת לשניה.
5. אופים בתנור כ-1/4 שעה בחום גבוה (180 מעלות) עד לתפיחה, ולאחריהן 20 ד' בחום 125 מעלות.
6. לפני שמוציאים את הפרופיטרולים מן התנור, חורצים בכל אחד מהם חריץ קטן במרכזו, להוצאת האוויר.
7. ממלאים כל אחד בגלידת וניל משובחת.
8. זורים מעט מהשוקולד המומס על הפרופיטרולים ומגישים לשולחן.

אלגונקוין
משק 21, בניה
טלפון: 08-9421044
פקס: 08-9327259