דלאל תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה צמחונית של ניוקי סלק לצד כרישה וקרם גבינת קממבר. אומנות הניוקי התגלתה כאן בשיא תפארתה לצד שילובים של טעמים עדינים של הכרישה ודומיננטיים של הגבינה..." קרין אביב מגיעה לדלאל בתל אביב, המסעדה שהפכה למוקד עלייה לרגל בזכות הקולינריה המשובחת, הקונדיטוריה הצמודה והאלכוהול הסוחף

שתי המלצות לי אליכם בבואכם למסעדת דלאל: הראשונה, לכו בעקבות ההמלצות של המלצריות, הן מנוסות וקולטות את האורח, כך לפחות היה במקרה שלי, ומכל המלצה נהנינו עד מאוד. השנייה, הזמינו מקום בפטיו, או על הבר. את האווירה שיש בפטיו לא ניתן להשוות עם פנים המסעדה והשוני יוצר שני עולמות קרובים אך רחוקים. במסעדה מוסיקה שקטה יותר, תאי אירוח או שולחנות רחבים המתאימים למספר סועדים. בפטיו, לעומת זאת, חצר מלאת ירק, בר ארוך מעומעם עם ישיבה גבוהה שדורשת להחזיק קוקטייל ביד. הבר שופע ביינות מרחבי העולם וסמכו על הברמנים שיקלעו לטעמכם.

לגלות את הארטישוקים


דלאל הוא מוסד ותיק וידוע בין שלל מסעדות בתל אביב ומזה שנים מנצח עליו ביד רמה השף גולן גורפינקל, כשאליו חובר בתחום המתוקים הקונידטור ענר צלאל, והרי לפניכם צוות מנצח. לאחרונה השיקו תפריט קוקטיילים יצירתי במיוחד. התפריט, מלבד היותו מעוצב מקסים, הוא מגרה מאוד ומאחד בתוכו חשיבה שנותנת מענה לכל חיך. פתחנו את הערב עם קוקטייל ליצ'י וודקה וניל, בהחלט ניתן להגדירו כקוקטייל "נשי" וסנגריה לבנה מומלצת לאוהבי הג'ינג'ר.

באווירה פאבית, צעירה וקולית התחלנו את הטעימות: מנות הדגל שרצות לאורך כל ימות השנה הן טורטליני פטריות יער ומסקרפונה ומנת הארטישוקים הצלויים על ויניגרט עגבניות, קרם פרמזן וצ'ימיצ'ורי. שתי המנות מצוינות, כאשר על הארטישוקים, אני חייבת לציין, כי לרגע מצאתי את עצמי על חוף הים בדרום איטליה עם שלל טעמים וריחות מארץ המגף. לחם הבית נטבל ברוטב ועזר לי לאסוף אותו ולהשאיר את הצלחת נקייה ומבריקה.

אשת הנסיך האירי ואני המשכנו עם עוד שתי מנות מרתקות: סביצ'ה דלאל שמורכב מדג ים נא יחד עם ירקות קיץ, זיתי טאזוס וקרעי חלה על רוטב יוגורט צאן. מדובר במנה המשלבת מרקמים שונים והרגשה של פצפוץ בפה עליו אחראי הטוביקו.
מנת השרימפס בורגול היא מנה יפה מאוד בהגשה שלה, הדורשת שיתוף פעולה ותכנון של הסועד איך לאכול אותה נכון. מצד אחד של הצלחת סלט הבורגול עם עשבי תיבול, גבינת פטה, שקדים וחמוציות, עליו מונחים השרימפסים בסדר מופתי. מצד שני, רוטב גספצ'ו מדהים. ואז הגיע שלב התהיות: לערבב אותם ביחד או לטעום בנפרד ולהרוס את השלמות הזאת של ההגשה? אני ממליצה לערבב ולתת לסלט הבורגול לספוג מהרוטב - המנה מדהימה בכל דרך שתבחרו לאכול אותה.

מי המלך של דלאל?


את שלב העיקריות התחלנו עם מנה צמחונית של ניוקי סלק לצד כרישה וקרם גבינת קממבר. אומנות הניוקי התגלתה כאן בשיא תפארתה לצד שילובים של טעמים עדינים של הכרישה ודומיננטיים של הגבינה. את מלך מלכי המנות העיקריות קיבלנו ונפעמנו משלוש צלעות הטלה שהונחו על ירקות צלויים לצד פירה שעועית לבנה. את הצלעות כיסה ענן לבן וקליל של קציפת כרובית. המנה הייתה עשויה באופן מדהים, הבשר טעים בטירוף והפירה שעועית, שלראשונה טעמתי, ייזכר כאחד השיאים של הערב.

הקינוח שלצד הקפה


אין עוד הרבה מסעדות בתל אביב שיכולות להתהדר בקונדיטוריה מתמחה הצמודה למסעדה, אך דלאל היא אחת שכזאת. את קינוחי המסעדה מכין צוות הקונדיטוריה ואנו זכינו לשתי טעימות של מנות עשויות להפליא, טעימות שהשאירו רצון עז לטעום עוד מנה או שתיים אבל אז התעורר המצפון שהצלחנו להשתיק לאורך כל הארוחה.

מנת קינוח הנקראת "פירות היער של ינאי" היא מנה שמשלבת סבלה ברטון, קרם ברולה, גנאש פיסטוק – שוקולד לבן, ארלט, קרם וניל וסורבה פירות יער. מנה נוספת הנקראת "חמש גוונים של שוקולד" היא מנה המשלבת מוס שוקולד עם פרלינים הנעים בטווח שבין שוקולד מריר למוקה. במנה הזאת מתעוררים כל החושים והיא דרך מומלצת לסיים את הארוחה לצד קפה מצוין.

דלאל, מסעדה שהיא חוויה מתחילתה ועד סופה. שירות ללא תחרות, אווירה מקסימה. מתאימה לבילוי לאורך כל שעות היום ונותנת מענה לגיחה לבר או לארוחה שלמה ומהנה, רק תבחרו!