Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על הצוק מסעדת שף בראש הנקרה

הצוק מסעדת שף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת כבד האווז בקונפיטורת שרי על טוסט מקורמל היתה מקורית וטעימה מאוד והשכילה לשלב בין טעמי בשר עדינים יחד עם מתיקות קריספית של הטוסט..." קרין אביב התמכרה לאוכל הים תיכוני המשובח, לנוף עוצר הנשימה ולשירות המפנק של הצוק מסעדת שף בראש הנקרה. היתה חוויה מרוממת גוף ונפש

כשמסעדה חדשה מושקת בגליל המערבי, אין אחד שיפספס את הבשורה, כי סצנת המסעדות בגליל המערבי תמיד משוועת לחידוש מרענן ואטרקציה חדשה. ואז נפתחה הצוק מסעדת שף .

במקום הכי יפה בארץ, בקצה הצוק של ראש הנקרה, בגובה של עשרות מטרים מעל פני הים, פתחו יחד צמד השפים הצעירים והמבטיחים, מאור ואריק, מסעדת שף כשרה למהדרין. עוד בשיחת הטלפון לתיאום ההגעה המליצו לנו מכל הלב להגיע לעת שקיעה ועל אף המאמץ המשפחתי שבקשה זו דרשה מהאיש שלי וממני, התאמצנו וזה בהחלט היה שווה. בהגיענו התרשמנו מהעיצוב המודרני שהעניקו למסעדה ומקבלת הפנים הלבבית. כמובן שבחרנו לשבת באחד השולחנות הצמודים לחלון ולהנות מהנוף עד שהשמש החליטה לנשק את המים בקו האופק הרחוק.

הצוק - יופי וטעם מתמזגים


כששאלתי את מאור מה מייחד אותו משאר מסעדות בגליל המערבי הוא ציין כי זוהי מסעדת שף גורמה עם נגיעות ים תיכוניות. אני מאוד מסכימה להגדרה זו ואף רוצה להוסיף כי לאורך הארוחה התרשמנו כי גם הרקע הביתי ממנו מגיע השף משפיע מאוד על הארוחות.

לחם הבית החמים הגיע בליווי סלטים קטנים ומתבלים ביניהם בלטו קרם החצילים וטחינה סלק. הצבעוניות על השולחן, כבר בתחילת הארוחה, היתה מרשימה בזכות השילוב של סלט פלפל שושקה מעושן, סלט סלק ופסטו כוסברה.

בין המנות הראשונות טעמנו סביצ'ה סלמון בליווי פרוסות בצל מעוטר במיקרו עלים, שמן זית ולימון. מנה טעימה ומרעננת, המומלצת מאוד להתחלה של ארוחה. מנת כבד האווז בקונפיטורת שרי על טוסט מקורמל היתה מקורית וטעימה מאוד והשכילה לשלב בין טעמי בשר עדינים יחד עם מתיקות קריספית של הטוסט. טעמנו גם מניוקי עשוי בעבודת יד בליווי רוטב ערמונים ופטריות. למנה נטייה לטעמים שורשיים מעושנים. הניוקי היה עשוי להפליא עד לרמה שביקשנו מהשף שיגלה לנו את הסוד שלו לניוקי רך ונימוח. המשכנו עם פטריות שמפניון, פורטבלה וכבד אווז מוקפצים בניחוח יין אדום. מנה עשירה בטעמים שיכולה בהחלט להיות מוזמנת גם כמנה עיקרית.

לא מעט מסעדות בגליל המערבי מציעות מנה של קבבוני טלה. אך מסתבר שיש קבבונים ויש קבבונים. במסעדת הצוק הבשר נטחן במקום ובעודי טועמת מהמנה חשתי את הלישה, התיבול ומה שנקרא את "היד של השף" לאורך כל המנה. המנה מגיעה על מצע של טחינה ירוקה.

המלך הבלתי מעורר - טורנדו רוסיני


בקרב המנות העיקריות יש לציין את מנת הדגל של המסעדה - טורנדו רוסיני – הבנוי ממגדל פטריות פורטבלו, מדליוני פילה וכבד אווז ברוטב יין. המנה מומלצת על ידי השף ולא בכדי. המנה מאפשרת להנות מכמה עולמות בבת אחת כשהטעמים משתלבים נהדר אחד עם השני בשילוב רמת עשייה מדוייקת. פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, חיבקה בחום ובאהבה את נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידת העשייה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. עונג.

מנת הטג'ין היא כל כך עשירה ומנחמת כמו שרק אוכל מבית אמא יכול להיות. קדירת עגל שבושלה לרמת רכות אין סופית יחד עם ירקות שורש בתיבול עדין של זעפרן היתה טעימה ומומלצת לחלוקה בין שני סועדים.

בלאגן בגזרת המתוקים


את האמביציה של השפים והשאיפות לגדול ולפרוץ ניתן היה לראות במנת הקינוח ההיסטרית שקיבלנו. למנה קוראים "בלאגן של מתוקים" וכשמה כן היא. ראשית, ההגשה עוצרת נשימה. הטעמים והמרקמים מקפיצים את הסועד ממנה למנה. שילוב של מוס שוקולד עם קראנץ' פקאן סיני ושערות חלווה מצד אחד, הונחו ליד פרפה לוטוס חלומי מצד השני וביניהם מוס חלווה. בצדדים הונחו כדורי גלידת וניל וסורבה פסיפלורה. כדורי טארפלס ביתי ואצבעות באונטי קוקוס שהוכנו בעבודת יד הציצו בערמומיות בין שאר מרכיבי המנה. לא יכולנו לסיים את המנה בשל גודלה העצום, אך היא מומלצת מאוד שכן היא למעשה מציגה כמעט את כל הרפרטואר של מנות הקינוח שיש למסעדה להציע.

במסעדת הצוק יוכל כל אחד למצוא את עצמו הן בתפריט העשיר והן מבחינת המחירים - מנות ראשונות נעות בממוצע סביב החמישים שקלים, מנות עיקריות סביב המאה שקלים. כאמור, הייחוד של המסעדה, בנוסף לאוכל, הוא מיקומה ולכן קהל היעד לא בהכרח מתבסס על מבקרי האתר. המקום מאפשר לערוך אירועי בוטיק, כבר נערכה שם חתונה בצהרי יום שישי עם חופה הצופה לנוף העוצמתי. חברות מחו"ל מביאות לשם אורחים ומומלץ גם למשפחות ולזוגות החוגגים אירועים מיוחדים.