Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדת ברביס באילת

ברביס אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בשר בקר משובח שנקצץ בסכין ונצלה על להבה חשופה בטמפרטורה הנכונה. בתוך הקציצה נשזרו להם פתיתי גבינת צ'דר שנמסה בזמן הצלייה..." דן תורן לא מפספס את ההזדמנות לאכול בדיינר של אילת – ברביס. נרשמה התרגשות גם הפעם

בכל שנה אני נופש לי בעיר הדרומית, בדרך כלל קצת לפני עונת התיירות. כשמנמן לא קטן אני מכין מבעוד מועד רשימת "פייבוריט" של מסעדות באילת שבהן ארצה לבקר ועוד לפני הגעתי למסעדה אני דואג להכיר את התפריט בעל פה. מסעדה אילתית אחת היא מסעדה אליה אני חוזר תמיד ואת התפריט שלה אני כבר מפזם ברוורס, הלוא היא ברביס.

למי שלא מכיר, ברביס היא מזללת המבורגרים אמריקאית כמו שאפשר למצוא רק בארצות הברית. מגודל המנה, דרך המרכיבים ועד להגשה- הכל צורח בקולי-קולות: "אמריקה!!!".

לגלות שהפעם עוד יותר טעים


וגם הפעם, כשירדתי לעיר הדרומית עם חברי הטוב גל, לא פסחנו על חוויית ההמבורגרים המסחררת של ברביס. הופתענו לגלות שהחוויה המשגעת אליה אנו רגילים הפכה לטובה יותר ומעניינת יותר, עם תפריט משודרג וגם מנהלת חדשה שהכניסה רוח רעננה לדיינר האילתי המיתולוגי. החוויה במסעדה מורכבת ממספר אלמנטים מנצחים: שירות מסור ואדיב, עיצוב ייחודי ומאוד תוסס, צוות חם ומגובש שממלא את המסעדה בחיים ואיך לא - מנות מהטובות שבטובות!

במסעדת ברביס זללתי לא מעט פעמים אך הפעם זכיתי ללעוס בחברתה של גל, מנהלת המסעדה, שככל הנראה מחזיקה בתואר "פרופסור להמבורגר" מהמכללה הגבוהה לקציצות שבהמבורג. מעבר לבקיאות יוצאת דופן בכל הקשור לאוכל ושירות, גל מפזרת סיפורים מרשימים על הקולינריה באילת ועל הלקוח התיירותי שפוקד את המסעדה; "אנשים מגיעים לכאן מתל-אביב בשביל הרובן שלנו" מספרת בגאווה מדושנת עונג. זה לא פשוט להאכיל ישראלים. הם דורשים המון ומצפים לקבל אף יותר. האתגר הגדול הוא לשמור על רמת גבוהה בכל התחומים - ממנות חדשות ומסעירות ועד למלצרים שיודעים לרחף בין השולחנות ולדאוג שהסועדים נשארים באחד משני מצבים - לועסים או מחייכים.

ובכן גל יודעת מה היא עושה והצוות המסור במסעדה בהחלט ממלא את תפקידו נאמנה. מיד כשהבחינה המלצרית החביבה שלנו שאנחנו "רק" מדברים ולא "לועסים" או "מחייכים" היא החלה להזרים מנות לשולחן.

המצעד של ברביס...


בצלחת גדולה ומלאת צבעים של ירקות טריים הוגש לנו שרימפ-בורגר עסיסי שמילא את השולחן בניחוחות ים וטריות. הקציצה, שעשויה 100% שרימפס (ועוד 300% גאונות קולינרית), מונחת על לחמנייה טרייה וקלויה קלות על הגריל, לצידה מגוון ירקות טריים ורעננים והכל פרוס לראווה. המנה הייחודית מציגה יכולות מרחיקות לכת של המטבח בברביס. לא פשוט לבנות קציצה עסיסית שכולה שרימפס ועוד יותר מאתגר להפוך את השרימפס למנת המבורגר. השרימפ-בורגר של המקום הוא ללא ספק אחד מהחידושים המעניינים שזכיתי לטעום לאחרונה.

אבל בינינו- שרימפ-בורגר, טוב ככל שיהיה, הוא לא המבורגר קלאסי והרי לא ייתכן שאבקר בברביס מבלי לנעוץ שיניים בקציצת בקר עסיסית... ובכן, כשאין ברירה אז אין ברירה.
צליל פעמון המטבח נשמע מבעד להמיית הסועדים הרוחשת ומחלון ההגשה יצאה מנת הדגל של הברביס- הרובן. מדובר למעשה בהמבורגר קלאסי, 100% בשר בקר משובח שנקצץ בסכין ונצלה על להבה חשופה בטמפרטורה הנכונה. בתוך הקציצה נשזרו להם פתיתי גבינת צ'דר  שנמסה בזמן הצלייה והופכת את הרובן לאחד מההמבורגרים המיוחדים והטובים. אך בברביס ההמבורגר הוא רק בסיס להפתעות ולכן גל החליטה לפרגן לי במתכון האישי שלה לאושר צרוף והזמינה לי שתי תוספות מעל להמבורגר- בצל צלוי ופלפל ירוק חריף. חברות וחברים- יוריקה! מצאתי את ההמבורגר הטוב ביותר והוא מוגש בברביס באילת.

נעים להכיר: וויג-בורגר


אך זה לא הכל... גל החליטה להשוויץ גם במנות הטבעוניות (כן כן, טבעוניות!) של המסעדה ועוד לפני שהספקתי לסיים את הרובן האגדי כבר הוגש לשולחן הוויג-בורגר (וויג מלשון Vegan) של ברביס - המבורגר  טבעוני עשוי 100% ירק, נטול כל מוצר מן החי ומלא בטעמים משובחים של טריות. גם הלחמנייה עליה מוגש הוויג-בורגר היא טבעונית והיא מלאה בכל טוב בריאותי, מדגנים ועד לסובין ומחמצת- ללא שמרים וללא מתפיחים מלאכותיים. הכל טעים להפליא ומאה אחוז טבעוני.

יש דברים שפשוט אסור לוותר עליהם וארוחת שחיתות בברביס ללא ספק נכללת בין אותם הדברים. לא משנה כמה אוכל הצלחתם להעמיס לצלחת אחת בארוחת הבוקר במלון, לא משנה כמה ארוכה הנסיעה בחזרה הביתה ובאמת שלא משנה באיזו עונה החלטתם לרדת דרומה לנפוש בעיר. לא הייתם בברביס? לא הייתם באילת!