מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פלימרקט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות" גיא סופר-זמרני יודע איפה הוא יאכל במפגש הבא עם החברים שלו – בלא אחרת מאשר פלימרקט, הסוחפת והמרתקת בין שלל מסעדות בשוק הפשפשים

שווקי הפשפשים הם תמיד חוויה בשבילי, בתור אספן חובב, וגם בתור אכלן ידוע. הריהוט, האוכל המגוון והאווירה המשוחררת של מסעדות השוק חביבים עלי במיוחד, וכבר הרבה זמן חיפשתי הזדמנות להגיע למסעדת פלימרקט, אחת מהחברות היותר שוות, כך דווח לי, במועדון האקסקלוסיבי של מסעדות בשוק הפשפשים. המסעדה ממוקמת בתוך רחוב קטן שקשה לאתר את שמו ממש בקצה השוק, מוקפת חנויות אספנות המתמחות בכל דבר, החל ברהיטים וכלה בסידקית.

מסעדות בשוק הפשפשים - עיצוב אקלקטי, אוכל אקלקטי

מסעדת פלימרקט, שאולי יהיה מדויק יותר להגדירה כביסטרו יפואי, פועלת מתוך השוק על שמו היא קרויה כבר שלוש שנים. לפני קצת יותר משנה מונה אורון אסקיו לשף של המקום, והתקין לו תפריט אקלקטי, עם נוכחות חזקה של מנות יפואיות וחומרי גלם מקומיים, כמו מלבי וארטישוק, לצד נגיעות איטלקיות ואסייתיות.

העיצוב אקלקטי בהתאם: המסעדה הבנויה בחלל ארוך, שמצידו האחד בר מצוייד היטב ומטבח פתוח, ומצידו השני שולחנות בר גבוהים, כאשר ניתן לשבת על כסאות גבוהים או על חמור קפיצות או ארגז התעמלות שעברו הסבה מקצועית, ובהמשך – במה מוגבהת לשולחנות קונבנציונליים יותר. הקירות הלבנים ועמודי הבטון החשוף מחד, והבר המעוצב והמראה הבוהקת התלויה על הקיר לאורך הגלריה מאידך, משלימים מראה טרנדי ולא מעונב, שמשתלב יפה עם ההפתעות הנעימות שמבטיח התפריט.

צנוניות או לא להיות

והתפריט אכן מבטיח. אבל לפני כן – הבר. התיישבנו בפינת הבר וזכינו לשירות אישי של ברמנית חייכנית בשם אלינור. אני פתחתי בכוס יין הבית, רוזה "מיקה" של דלתון. האישה, שמנועה מאלכוהול מטעמי הריון, שתתה רימונדה יפואית (לימונדה + מיץ רימונים), ושנינו פונקנו בהמון המון מים קרים עם קרח ולימון, שמולא תדיר בכוסות גם בלי שביקשנו (היה יום חם).

ובאגף האוכל, התחלנו קליל, עם שני סלטים: סלט שרימפס חריף, וסלט שרי וארטישוק. שניהם היו נהדרים, ומרעננים מאוד – אבל כל אחד אחרת לגמרי. סלט השרימפס כלל אטריות שעועית, מנגו, צנוניות, צ'ילי, הרבה עשבי תיבול ורוטב אסיאתי קליל וקייצי. סלט השרי, איטלקי בכל רמ"ח איבריו, כלל ארטישוקים משומרים, גבינת פטה, זיתי קלמטה, שקדים, צנוניות, צ'ילי ובצל סגול. לא יכולנו שלא לשים לב איך פרוסות הצנונית, שמופיעות בשני הסלטים, מהוות מאין אי טעם קטן בקצה קשת הטעמים של כל אחד מהסלטים, אבל מכיוון שונה לחלוטין. את הסלטים ליווה לחם הבית, לחם מחמצת טרי ונהדר הנאפה במקום, שהוגש עם מטבל יוגורט עשבי תיבול ומטבל וינגרייט עגבניות, ונושנש עד תום.

יבשה, ים, או גם וגם במסעדת פלימרקט

אחרי הפסקה מתודית קטנה, שכללה שני צ'ייסרים על בסיס מיץ רימונים (אלכוהולי בשבילי, וירג'ין בשבילה), התפנינו להזמין מנות עיקריות ועוד קוקטייל אחד בשבילי: קיטשן סוואר, על בסיס סמבוקה שחורה וטבסקו, כי היה חסר לי קצת חריף במערכת. בשביל לאזן, נבחרה מהתפריט עיקרית סולידית יחסית: ניוקי ציידים. מנת "אדמה" קלאסית שכללה נתחי פילה בקר מתובלים בטימין, ניוקי רכים ואווריריים, עשויים בעבודת יד במקום, פטריות ובצלצלי שאלוט על מצע של קרם גזר עדין.

את המנה השנייה לקחנו מהספיישלים: רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות. המנה נאפית קלות בתנור לאיחוד טעמים, אבל לא ברמה שתייבש את הבשר, ומגיעה עם נגיעות של קרם פרש חרפרף, לצד סלט של מנגו טרי וסורימי מטוגן שהיווה מעין צ'יפס אסיאתי, ונטבל בקרם פרש בשמחה.

זכרונות מפייר הרמה

לקינוח החלטנו להמשיך עוד קצת מהשילוב הקלאסי-אקלקטי שנראה שהמסעדה כל כך מצטיינת בו. מהקלאסיות בחרנו פאדג' שוקולד חם, שהגיעה בצורה הכי לא קלאסית שניתן להעלות על הדעת, כמעין שלולית של רוטב שוקולד חם אפוי למחצה, עם עוגיות חמאה ענקית,ו גלידת קרמל טופי נהדרת וקצפת. המנה השנייה, היפואית יותר באופיה, הייתה מלבי פיסטוק. מנה שהשכיחה מאיתנו כל מה שלמדנו על מלבי במסעדות מזרחיות: קרם שמנתי נהדר ומאוזן שעליו נבזקו ביד רחבה אבקת פיסטוק ירוקה, פיסטוקים קלויים, קצפת, ולקישוט - מקרון ארל גריי שהעיף לנו את הסכך לחלוטין. בהתחשב בכך שהפעם האחרונה שאכלנו מקרון הייתה בקונדיטוריה של פייר הרמה בפריז - זה בהחלט אומר הרבה.

פלימרקט, ביסטרו יפואי, פתוח באמצע השבוע בשעות הערב – ולפי איך שהתרשמנו, מתמלא יפה - ובימי שישי ושבת פתוח גם בצהריים, ומציע, לצד התפריט הרגיל, גם תפריט בראנץ' הכולל בופה צמחוני במחיר שווה לכל נפש, עם או בלי תוספת של ביצים, שקשוקה או אגס בנדיקט. התפריט בראנץ' הזה מתאים גם לצמחונים, ואנחנו כבר זוממים לנצל אותו עם זוג חברים, שעל אף צמחונותם גם הם כמונו, חובבי אוכל ושווקים, והקטגוריה הזו של מסעדות בשוק הפשפשים, ופלימרקט בפרט, מתאימה לכולנו במיוחד.