Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על מסעדת לה בוקה בירושלים

לה בוקה - מובילה בין מסעדות שף בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מולארד עטוף ברוטב פסיפלורה לצד אורז אוסטרלי עם חמוציות. מנה מעולה, לא כבדה שאחרי כל ביס רוצים עוד אחד, כי הטעם הממכר סוחף למחוזות חדשים שלא פוגשים כל יום..." ליאור נובו והסטארטאפיסט שלה עולים לירושלים להכיר את לה בוקה הלטינית של השף גיא קמחי, מהבולטות והוותיקות בין מסעדות שף בירושלים

ירושלים, מטפחת כבר שנים דימוי קולינרי משובח כזה המוצע בלא מעט מסעדות שף הנותנות פייט של ממש לחברותיהן בתל אביב. לה בוקה, בניצוחו של השף גיא קמחי, היא אחת כזו ששווה "לטפס" בשבילה עד לירושלים.

לפני כחצי שנה, לה בוקה, עברה דירה מאזור המושבה הגרמנית לרחוב שלומציון הטרנדי שהמרכז העיר. המיקום החדש, בשילוב העיצוב היוקרתי של ריהוט עץ מאסיבי בגוון חום כהה לצד מוטיבים לבנים, יחד עם מנות מכל הקשת של המטבח הלטיני, והטיפול המסור והאוהב בבשר, לב ליבו של מטבח זה, הופכים את לה בוקה לכזו מיוחדת.

טיסה לאמריקה הלטינית
רגע לפני שנגיע למטרה העיקרית שלשמה התכנסנו הערב, הרמנו כוסית עם יין "תניא", קברנה-מרלו 2007, השייך ליקב בוטיק ישראלי, עפרה. לגימה, שתיים, והנה אנחנו יוצאים לדרך. התחלנו עם לחם הבית החם והטרי מלווה במטבלים טריים: איולי סלק, חצילים בטחינה, פסטו וסלסת עגבניות פיקנטית שהיוו פתיח מושלם להמשך הדרך.

בתזמון מדויק, ממש ברגע שסיימנו את הניגוב האחרון, קיבלנו את מנת כבד האווז עם צ'אטני עגבניות שרי מתקתק - במילה אחת, מצוין. שלושת נתחי כבד האווז ניצלו בצורה מדויקת והונחו אחר כבוד על פרוסות בגט קראנצ'יות. רוטב הצ'אטני, שהיה מתקתק ונתן את הטוויסט הנכון, קישר הכל יחד מבלי להשתלט על אף אחד מהמרכיבים, דבר שיצר עושר ענוג של טעמים בפה. דגמנו גם אנצ'ילדס עוף, מאפה בצק עלים מטוגן בפירורי לחם במילוי נתחי עוף וירקות כאשר חלב קוקוס עוטף את הכל מעל. מנה הלוכדת בתוכה קשת של טעמים שאט אט משתחררים בחלל הפה, מנה קלילה וטעימה מאוד.

בשר של מסעדות שף
אין כמו להתענג על בשר איכותי, המטופל בקפידה רבה ועם המון יחס אישי, כפי שזכינו לטעום בלא מעט מסעדות שף. אך לקרניבורים שכמונו, אין אושר גדול יותר מלהיות במסעדה כמו לה בוקה, שהבשר הוא לב ליבה, ולכן היה זה טבעי שבעיקריות נבדוק מקרוב את הבשר הטרי והאיכותי על כל גרסאותיו, מידות העשייה וסגנונות הבישול.

זה התחיל עם מנה מיוחדת שעתידה להיכנס לתפריט החדש של המסעדה, מולארד עטוף ברוטב פסיפלורה לצד אורז אוסטרלי עם חמוציות. מנה מעולה, לא כבדה שאחרי כל ביס רוצים עוד אחד, כי הטעם הממכר סוחף למחוזות חדשים שלא פוגשים כל יום. האורז המשמש כשחקן חיזוק, ספח את טעמי הבשר, ונתן טון נוסף למנה. ואז הם הגיעו - על גבי צלחת חרס מפוארת שהוכנה בעבודת יד הונחו ה-"ביפה דה לומו" - מדליוני פילה בקר ברוטב יין אדום והביפה אנצ'ו – רצועות אנטריקוט בליווי תפוחי אדמה קריספיים. פילה הבקר היה עשוי במידה הנכונה - רך כמו שרק פילה יודע להיות וכל מילה נוספת מיותרת. רצועות האנטריקוט היו עסיסיות שנעמו עד מאוד לסטארטאפיסט שלצידי, והשאירו אותו ללא מילים.

כאן גם המקום לציין את הנדיבות, הצבעוניות, האסתטיות ואיכות חומרי הגלם בכל המנות שהוגשו לנו בלה בוקה. כמה אושר רק מהתבוננות על המנות ועיצובן המושקע, אך עוד יותר תענוג לאכול אותן.

חותמים במתוק
אחרי כל זה, נשאר לנו רק לסיים עם משהו מתוק. פאי שוקולד שהיה סופר שוקולדי כשמעליו פוזרו בנדיבות בוטנים מסוכרים שהרימו אותו עוד יותר מעלה. מהפאי לא נשאר אפילו לא פירור אחד קטן, וכך חותמנו לנו ארוחה מהמשובחות שיצא לנו לאכול לאחרונה.

לה בוקה היא בין המקומות הטובים והמבוססים בז'אנר מסעדות שף בירושלים. לא מתיימר מדי, לא צעקני, אוכל משובח ומנות נדיבות כשהשף קמחי מוסיף להן טוויסטים מעניינים ומיוחדים. כדאי לדעת, במקום מוגש בכל יום חול תפריט עסקיות עד השעה 17:00 במחיר משתלם במיוחד ובאווירה לטינית סוחפת. בלה בוקה ניתן לקיים גם אירועים חגיגיים וכנסים, וזאת בקומה העליונה של המסעדה המיועדת ומצוידת לכך.