מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדת מקס ברנר בהרצליה

מקס ברנר הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בצלחת אחת מונח "משטח העבודה" עם שלוש פרוסות עבות ונדיבות של עוגת פאדג' עם שלוש מבחנות בהן: קרם לוטוס (מטריף חושים), קרם שוקולד חלב (נו מה חשבתם?) וקרם גבינה חמצמץ..." חגית גרוס יצא לגלות אלו מנות יוגשו בט"ו באב במקס ברנר, מסעדה בה מתמזגים יחד שוקולד וטונות של אהבה

קחו כוס מים קרים ושבו בנחת לקרוא על כל הפינוקים וההפתעות שמחכים לכם במקס ברנר בט"ו באב. זהירות ספויילר – יהיה מתוק!! ועוד איך...

לכותבת שורות אלו לקח 24 שעות להתאושש ממנת היתר השוקולדית שנטלה, אבל חייבת לציין שזה היה אחד ההנג אוברים הנעימים שחוויתי. בן זוגי שיחיה טען שבלילה דיברתי מתוך שינה וצעקתי "תשאיר לי את הביס האחרון". יש בהחלט מצב שהוא צודק.

דייט שמתחיל בריב
מקס ברנר, מסעדה בה שזורים יחד שוקולד ו-"הרים" של אהבה, מציעה לקראת ט"ו באב מגוון ספיישלים מתוקים ושוקולדיים שישתלבו נהדר עם הרומנטיקה. יצאנו נרגשים וסמוקים כמו בדייט ראשון לבדוק מקרוב את המנות החדשות. האנרגיה של ההתרגשות התגלגלה לויכוח טיפשי בדרך. הגענו כועסים ושותקים. התיישבנו בחלל המסעדה והשתיקה הרועמת איפשרה לי לבהות בעיצוב השוקולדי הנעים.

במקס ברנר ההרצליינית, כמו בכל אחד מסניפי הרשת הבינלאומית, השוקולד נמצא בכל הפרטים הקטנים: ברהיטים החומים, בפסיפס המרצפות שמדמה פרלין יוקרתי הנמכר בקופסאות קטנות ומתוקות, בבר, שהקיר החיצוני שלו נראה כמו טבלת שוקולד ענקית, מוארת באור זהוב המעניק לו מראה יוקרתי וזוהר במיוחד. גם התאורה חומה כך שאור רך מאיר על הזוגות, המשפחות והחברים וחברות שבאו להנות ממיטב השוקולד בעיר. במקרה או שלא התיישבנו מול דלפק המכירות של הפרלינים המזכיר במשהו ויטרינה יוקרתית בחנות תכשיטים. התחלתי להרגיש שאני, בן זוגי והריב המטופש שלנו לא שייכים לכאן...אבל אז הגיע יוסי והציל את המצב.

מקס ברנר - אימפריה של שוקולד
יוסי, כך התברר, הוא מנהל השיווק של הרשת בישראל. אולי לא ידעתם אבל מקס ברנר התפתחה בשנים האחרונות ל-60 סניפים ברחבי העולם (מישהו אמר אימפריה?) מה שהופך אותה לרשת ברי השוקולד הנפוצה בעולם החוגגת השנה עשור להקמתה. בחודשים האחרונים נפתחו ברי שוקולד של הרשת גם ביפן, בארה"ב ובאוסטרליה לצד סניפים חדשים בישראל. כל סניפי הרשת בישראל ומחוצה לה מעוצבים בקו עיצוב אחיד ומציעים תפריט מגוון הכולל מוצרים המיוצרים במפעל החברה בארץ יוסי, שקלט את המתח בשולחן, לא הרבה במילים ומיד הניח לפנינו את מנת הפונדו המפורסמת שהיא חלק ממנת השרינג הזוגית.

מסעדה שמצדיעה לשרינג
את השולחן החלו למלא צלוחיות מפנקות ובתוכן מתנות קטנות מגן עדן: פירות טריים חתוכים, מרשמלו, אצבעות מרנג פריכות, עוגות מאפינס קטנטנות ומולם הונחו כלי פונדו קטנים מחוממים בכלי חרס עדינים מלאים בשוקולד חלב, שוקולד לבן ושוקולד מריר. "תטעמי מזה" בן הזוג נשבר ראשון והצביע על הפונדו שוקולד חלב. "זה משהו מיוחד". לאט לאט החלו המזלגות שלנו להיתקל זה בזה והקרח נמס.

לצד מנת הפונדו הוגש משטח שהכיל את "המיטב" במקס ברנר. ופל בלגי עם בננות מקורמלות, מיני סופלה שוקולד נמס ואוורירי, מיני קרפ במילוי שוקולד נוגט, מנת מיני מילקי עם עוגיות שהוגשה בכוסית קטנטנה שאיימה להתחיל ריב משנה על מי ייקח את הביס האחרון, כדור גלידה וניל (כי צריך משהו לשבור את הטעם השקולדי ולאזן אותו) ומבחנה של שוקולד חלב חם שאותו הבן זוג הכי אהב. אחרי הטעימה של המילקי התחלתי לחוש סחרחורת קלה ונעימה שגרמה לפרץ צחקוקים רמים שעלו משולחננו.

מבחן הזוגיות השוקולדי
אפשר להסתכל על מנת ה"סיפור אהבה שוקולדי" מכל מיני זוויות. לדעתי זו הפסגה החדשה של מקס ברנר. בבר השוקולד הוותיק הבינו שלא מדובר רק בייצור שוקולד אלוהי אלא גם בחוויית אכילה רומנטית. שוקולד זה לחלוק, זה לדעת לוותר, זה להקשיב לאחר, זה לדעת לגוון ולחדש כל הזמן. או בקיצור – החומרים שמהם עשויה זוגיות טובה.

המנה בנויה כך שהזוג יכול לבחור בהתאמה אישית את העוגה המיוחדת שלו, מבין מבחר עשיר של ממרחים וקרמים איכותיים לבחירה עם מגוון תוספות צבעוניות לקישוט ביניהן: טאפאס בננות בטופי, סוכריות צבעוניות, קראמבל עוגיות, כדורי וופל, שוקולד חלב וקצפת טרייה. בצלחת אחת מונח "משטח העבודה" עם שלוש פרוסות עבות ונדיבות של עוגת פאדג' עם שלוש מבחנות בהן: קרם לוטוס (מטריף חושים), קרם שוקולד חלב (נו מה חשבתם?) וקרם גבינה חמצמץ. ומעבר מונחות התוספות, שרק מחכות להתמזג לתוך סיפור האהבה שלנו.

בן הזוג הסתכל עלי ושאל: איך תרצי להתחיל? ואז הבנתי: אצלנו - אני המתכננת (או שכך לפחות הוא נותן לי לחשוב) והוא המבצע. לאט לאט נערמו השכבות, הסירופים נמזגו, הסוכריות כיסו והקצפת שמרה מלמעלה שיישאר טעים ומענג. והסוכריות הצבעוניות... טוב נו, זה בשביל הילדים שלנו. התחלנו לאכול לאט לאט שלא ייגמר, שלא יקרוס, שיישאר טעים ומאוזן עד לביס האחרון.

חזרנו נרגשים ומלאים במתיקות מעוררת חושים והמשכנו לסיפור האהבה שלנו, הפרטי. ואתם עשו לעצמכם טובה, לקראת החג הכי רומנטי של השנה הזמינו שולחן במקס ברנר, מסעדה מלאה באנרגיות משובחות של שוקולד, וזכרו – האהבה תמיד מנצחת.