Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על תפריט הקיץ החדש של מקס ברנר

תפריט קיץ: מקס ברנר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שתי אצבעות עבות של שוקולד מריר מוקצף עם אגוזי לוז, מצופה כדורי דגנים, שמוגש עם סלט פירות ורוטב שוקולד מריר. וחוץ מזה שזו מנה מעודנת יחסית, ופחות מתוקה, היא גם מתאימה לטבעונים..." גיא סופר-זמרני בערב שכולו הצדעה לשוקולד, על כל צורותיו, טעמיו ומרקמיו, במקס ברנר, רשת מסעדות בתל אביב והסביבה

לנשים בהריון, כידוע, אסור להגיד לא, או שהילד יצא עם כתם לידה בצורת הדבר שהן רצו ולא קיבלו. אז כשהאישה מכריזה על קרייבינג למתוק – אני לא מתווכח. מה, אני צריך ילדה עם טבלת שוקולד על הפרצוף? אז לקחתי אותה לסניף רוטשילד של מקס ברנר, רשת מסעדות בתל אביב והסביבה המתמחה במתוקים לסוגיהם, ושם היא הזמינה את כל תפריט הספיישלים של הקיץ. אני לא צוחק. את כולו. קינוח מתוק אחד אחרי השני.

המקום: מסעדות בתל אביב. התחושה: חזרה לילדות
למקס ברנר יש כרגע שמונה סניפים בארץ – האחרון שבהם הושק ממש השבוע, בשרונה מרקט בתל אביב – כמו גם 52 סניפים באוסטרליה, כולם על טהרת המתוקים בלבד, ועוד סניפים בארה"ב, יפן, רוסיה וסינגפור. תפריט המתוקים, עליו גאוותה של הרשת, נבנה בדגש על נוסטלגיה וטעמי ילדות. העיצוב וכלי ההגשה מתכתבים גם הם עם הקונספט, עם אטרקציות כמו כוס חיבוקי למשקאות השוקולד החם, או כוס אליס לשייקים, שחלקה העליון מעוצב כמו חיוכו החמקמק של החתול צ'סייר. עבור מי שמחפש מסעדות בתל אביב כדי למצוא בהן מפלט מחומו המהביל של הקיץ הארצישראלי – השיקו ברשת תפריט קיץ מיוחד, כולו על טהרת המתוק (בנוסף לתפריטים הרגילים הכוללים גם מנות "רגילות", ובהן סנדוויצ'ים, פסטות, ארוחות בוקר ונשנושים), המונה שלושה שייקים וחמש מנות קינוח, ומוגש בכל מסעדות הרשת בארץ.

התחלנו עם השייקים: חלבה שייק, עם טחינה גולמית וגלידת שוקולד לבן; ולוטוס שייק, עם קרם לוטוס וגלידת וניל, היו שניהם סמיכים מאוד ונהדרים, וחוסלו מיד. את המולטי שייק, על בסיס אצת ספירולינה, בננות, פסיפלורה ותפוזים, שמרנו לאחר כך. עוד נזדקק לרעננות שלו בהמשך, לאזן את המתיקות שעומדת להתרגש על ראשנו.

המשכנו לגלידת אגוזי לוז עם פרלינים של שוקולד לבן במילוי טופי. מכל המנות שאכלנו, זו אולי המנה שהכי מתכתבת עם הקונספט של מקס ברנר, של חזרה לטעמי הילדות. אבל רק לכאורה. כי זה נראה כמו גביע גלידה גדול עם קצפת, כמו שהיינו מקבלים בגלידריות של פעם. אבל מתחת לקצפת יש גלידת אגוזי לוז בטעם אגוזי מובהק, כדורוני וופל, רוטב טופי, פרלינים של שוקולד לבן במילוי קרמל ושתי אצבעות קראנץ' בטעמי שקדים ונוגט. עושר של טעמים ומרקמים למבוגרים, בהגשה שמחזירה אותך לבית של סבתא.

הורה פחמימות
המשכנו ל-celebration. לאנשים כמונו, שמתקשים להחליט מה הם רוצים מכל המתוק-מתוק הזה, המנה הזו פותרת את הבעיות: טעימה מכל אחד משלושת הוופלים של מקס ברנר: בננה ספליט, עם בננות מקורמלות וקצפת טרייה; שוקולד צ'יפס נוגט, עם פירורי שוקולד חלב ולבן; ובפלה, עם שברי פקאן סיני וכדור של גלידת שוקולד חלב. כל זה מגיע עם כדורוני וופל מצופים שוקולד, סלט פירות קטן ושוט של רוטב שוקולד, כדי שלא יחסר, חלילה. לצידו, בקטגוריית הקינוחים מבוססי-הפחמימות, לקחנו קרפ לוטוס, ממולא בקרם עוגיות לוטוס קרמלי וקראמבל עוגיות מקושט בשוקולד לבן נמס, סוכר מקורמל ואבקת סוכר, שהוגש מצידו עם גלידת וניל תוצרת בית, סלט פירות וטראפל שוקולד חם.

חזרנו לשוקולד, בצורתו הטהורה ביותר, עם סיגר פרלין קראנצ'י של שוקולד טהור. זוהי כנראה המנה המושלמת לאוהבי המריר: שתי אצבעות עבות של שוקולד מריר מוקצף עם אגוזי לוז, מצופה כדורי דגנים, שמוגש עם סלט פירות ורוטב שוקולד מריר. וחוץ מזה שזו מנה מעודנת יחסית, ופחות מתוקה, היא גם מתאימה לטבעונים.

כשהקרמבו הפך ירוק מקנאה
אבל הדובדבן שבקצפת היה, ללא ספק, מנת הקרמבו הנוסטלגי. שלושה קרמבואים שהם כל מה שאלו התעשייתיים חולמים להיות כשיהיו גדולים: אחד של גלידת אגוזי לוז בציפוי שוקולד חלב, אחד של גלידת פיסטוק בציפוי שוקולד לבן ואחד של טראפל שוקולד חלב בציפוי שוקולד מריר. שלושתם רוכבים על עוגייה, כיאה לקרמבואים מן המניין, רק שפה זה עוגיות אוריאו תוצרת בית, והם מלווים בקצפת מנוקדת בכדורוני וופל, סלט פירות, שוקולד חלב חם לטבילה ופטיש עץ קטן. כדי לשבור את הציפוי, מה למה – אתגר פשוט פחות ממה שאתם חושבים. ולא נראה לי שבמקרה הזה מישהו יתחיל לריב על מאיזה צד מתחילים לאכול את הקרמבו. גם אנחנו לא רבנו. רק חיסלנו את זה והתנדנדנו בחזרה אל הרכב, מפרכסים מרוב סוכר. "המתוק הזה הספיק לי לכל החיים!" היא הודיעה כשהיא מיקמה את עצמה במושב שליד הנהג, שנייה לפני שהחלה לנמנם. אני נותן לה גג שבוע לפני שהיא תרצה לחזור שוב למקס ברנר.