Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדת גבריאלה בירושלים

גבריאלה מסעדה איטלקית מומלצת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מתוך עשרה קבין של יופי שירדו לעולם, כך על פי האמרה המיוחסת לחז"ל, 9 נטלה ירושלים. חז"ל לא פירטו איך מתחלקים אותם 9 קבין של יופי בתוך עיר הקודש, אולם אין ספק שחלק ניכר מהם צנח על האזור הציורי שבלב העיר ובפרט על מדרחוב בן שטח רב הקסם. מסעדת גבריאלה שוכנת במדרחוב זה, מתעטפת ביופיו ובמקביל תורמת את חלקה לאסתטיקה שלו - וגם בהיבט הקולינארי מדובר במקום ייחודי ומושך, ובהתאם תמצאו אותו בכל רשימה של מסעדות בירושלים מומלצות.

מיקום מנצח


מבחינת מסעדות בירושלים תלפיות, עמק רפאים ומתחם הרחובות ריבלין - בן שטח - הלל - שלומציון המלכה הם לוקיישנים אידיאליים, שכן במקומות אלה כל ביקור הוא לא רק בילוי קולינרי אלא חוויה הוליסטית, בזכות האפשרות לשוטט בסביבת המסעדה וליהנות מהאווירה הירושלמית הכה ייחודית.
 
אגב, ממש בסמוך לגבריאלה שוכנת מסעדת "גבריאל" - לא להתבלבל ביניהן (גבריאל היא מסעדה צרפתית, ואין קשר בין השתיים פרט ליחסי השכנות הנעימים). בימי חול המסעדה נפתחת ב-9:30 ומשרתת סועדים מרוצים עד 23:30, בימי שישי היא נסגרת ב-16:00 ובצאת השבת היא נפתחת שוב והומה בליינים עד לחצות.
 

תפריט איטלקי חלבי - וטעים להפליא


התפריט של המסעדה מבוסס על טעמיו האהובים של המטבח האיטלקי ואשר זוכים לפרשנות אישית של השף ז'אק דיין. המסעדה כשרה למהדרין והתפריט הינו חלבי (כולל דגים) כך שגם הצמחונים יוכלו למצוא בו שלל אפשרויות טעימות.
 
עד לשעה 13:00 מוגשת ארוחת בוקר, שכיאה למסעדה איטלקית נקראת "בון ג'ורנו" ומציעה, בין השאר, בוקר ירקרק (חביתות ירק בליווי עלי תרד על מצע בצק עלים ובתוספת גבינה כחולה וטחינה ירוקה), בוקר נורווגי, שקשוקה פטריות וגבינת עיזים ועוד.
 
אופציה אחרת הינה פתיחים, כריכים, פוקצ'ות, פיצות ומשהו באמצע - למי שרוצה לנשנש משהו טעים. בין האפשרויות: גבינת קממבר ממולאת בתרד, פטריות וגרעיני חמנייה, עטופה בבצק פילו ומוגשת ברוטב פלפלים ועגבניות; סביצ'ה אספרגוס; טרין כפרי (שכבות של חצילים, פלפלים קלויים וגבינת פטה); כריך בריאות; פיצה קוואטרו פורמז'ו (עם 4 סוגי גבינות); פוקצ'ה אנטי פסטי; ופוקצ'ה סלמון.
 
גם קטגוריית הסלטים של גבריאלה עשירה ומפתה, עם אופציות דוגמת "דולצ'ה די פאטאטה" (שערות בטטה מטוגנות, פטריות מוקפצות, גרעיני חמנייה, גבינת פטה מגורדת, עלי בייבי, עגבניות שרי ומלפפון), סלטונה אדומה המבוסס על הדג הפופולארי ו"בלה אזורה" (פירות העונה, פטריות, פקאן מסוכר, שבבי רוקפור ועלי בייבי, והכל בווינגרט בלסמי).
 
עוד כולל התפריט שלל פסטות ובהן רביולי אספרגוס, ניוקי ים תיכוני וקנלוני טריו פטריות, ומנות עיקריות המבוססות על דגים. ביניהן ניתן לציין את ה"לה גונדולה" (אצבעות דג מצופות פנקו עם צ'יפס, קטשופ ומיונז), את הבורי הצרוב שמוגש עם אורז בר ושקדים ואת הפילה לברק ברוטב פירנצה.
 

העסקיות המשתלמות


בימי חול, החל מהשעה 13:00 ועד 17:00 מוגשות במסעדה עסקיות שהופכות את הביקור בה לא רק לטעים מאוד אלא גם למשתלם במיוחד. מחיר העסקית הוא בין 55 ש"ח ל- 89 ש"ח והיא כוללת מנה ראשונה, לחם וחמאה, מנה עיקרית ושתייה חמה או קרה.
 

אירועים בגבריאלה


ישנן לא מעט מסעדות בירושלים לאירועים קטנים אולם מעטות מהן מציעות מיקום מרכזי עטוף קסם, אסתטיקה עילאית ותפריט עשיר וכשר, כך שאין פלא כי גבריאלה היא הלוקיישן הנבחר לאירועים רבים מכל הסוגים.
 
המקום מתאים ל-60 עד 90 אורחים, שיוכלו ליהנות הן מהתפריט המגוון של המסעדה והן מהאווירה החמימה והמזמינה שבה, תוצר של השילוב בין האבן הירושלמית העתיקה ועקרונות עיצוב מודרניים שעושים שימוש מושכל גם בעץ ועור.