Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת יאניביצ'י בבוסתן הגליל

חדש: יאניביצ'י


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פטוצ'יני, בעבודת יד כמובן, המונח על רוטב חמאת מרווה בתיבול עדין של שום, צ'ילי, בזיליקום וזעתר. בין פרוסות הפטוצ'יני העבות הונחו פלחי ארטישוק, פלפל קלוי ועגבניות מיובשות..." קרין אביב בפגישת היכרות עם יאניביצ'י, מסעדת גלילית חדשה במושב בוסתן הגליל.

אל מסעדת יאניביצ'י הגעתי תשעה חודשים לאחר ההשקה. כתושבת הגליל המערבי לא יכולתי שלא לשמוע על פתיחת המסעדה ומשב הרוח החדש והמרענן שהיא הביאה עמה. המסעדה ממוקמת במבנה עתיק בו שכנה המחלבה הראשונה של המושב הפסטורלי, בוסתן הגליל, ונוהלה על ידי אדון יאנו ההונגרי אשר בתרגום לעברית מתחבר לשם יאניביצ'י.

יאניביצ'י עטופה בשפע ירוק של עצי אקליפטוסים עבותים, ומחולקת לשניים: פנים המסעדה המציע בר עץ וגלריה בעיצוב כפרי בשילוב כורסאות המעניקים תחושת חמימות ואינטימיות, ומרפסת דק רחבה המשקיפה אל הטבע והנוף הירוק.

עידן השף הגיע ליאניביצ'י לאחר תחנות התמחות במסעדות מובילות בארץ והביא עמו שק של יצירתיות ורצון עז להצליח. התפריט הוא עונתי, מתחלף ותלוי רבות בדגה היומית המגיעה מהשוק הקרוב בעכו ובאימפריית הירקות המקומית שמביאה את המובחרים שבין הפירות והירקות העונתיים (זה לא מקום לפרסומת אבל המקומיים יודעים על איזה שוק מדובר...). במסעדה כל חומרי הגלם טריים ולא מוקפאים לא רק ברמת העיקרון, כי אם במעשה.

התחלנו עם לחם הבית בליווי מטבל איולי פפריקה, חמאה וזיתים. אין כמו טעמו הענוג של לחם חם וטרי, המפיץ שובל של ניחוחות לכל עבר. ביאניביצ'י מקפידים להכין את הלחם והפסטות במקום ובעבודת יד. כלי ההגשה במקום מיוחדים מאוד, וברור קצר העלה כי הם יוצרו בהזמנה מיוחדת עבור המסעדה על ידי אמנית קרמיקה מקומית.

הגיע זמן הראשונות: סלט דג נא שכלל עגבניות שרי, בצל סגול, בזיליקום, גרעיני חמניה, סלק חי וחמוציות שהונחו על מצע לבנה שקיבל צבע אדמדם מפפריקה ושמן זית. המנה הזאת היממה אותי, העיפה אותי לגבהים של תענוגות שמזמן לא חוויתי, פשוט שילוב מעולה של צבעים, טעמים ופריכיות. מנה קלילה ומרעננת המתאימה מאוד לחודשי הקיץ החמים.

ואז הגיעה הפולנטה הרכה שעורבבה עם תירס ומעל נחו להן פטריות עבות ובשרניות וגילופי פרמזן. מנה טעימה מאוד ששילבה בצורה מושכלת בין טעמים ומרקמים. הסתקרנתי מאוד לטעום אותה בגרסה של פולנטה מהודקת יותר. מנה צבעונית ונפלאה נוספת שהגיעה לשולחננו היא ריזוטו סלק - מנה חמה המוגשת עם קוביות סלק ועלי זעתר. המנה נמסה בפה, נוטה למתיקות וטעמו של הפרמזן שעורבב בריזוטו היה דומיננטי וטעים.

הפוגה קלה, מרעננים את החיך ומתקדמים אל עבר העיקריות. כאן דגמנו פטוצ'יני, בעבודת יד כמובן, המונח על רוטב חמאת מרווה בתיבול עדין של שום, צ'ילי, בזיליקום וזעתר. בין פרוסות הפטוצ'יני העבות הונחו פלחי ארטישוק, פלפל קלוי ועגבניות מיובשות. המנה היתה פשוט מושלמת בזכות הפסטה המדויקת והרוטב העדין והמיוחד. בנוסף, טעמנו גם פרגית אסייתית - מנה המורכבת מפרגית צלויה בחלב קוקוס, ג'ינג'ר ולמון גראס המוגשת על מצע אורז לבן. מנה ענקית, עסיסית וטעימה עם עקצוץ קל של חריפות.

לסיום, הפתיע השף עם קינוח חדש שהוסיף לאחרונה לתפריט הקיץ - סורבה יוגורט המיוצר במיוחד על ידי גלידרייה מובילה באזור הגליל המערבי. לצד הסורבה שולבו קרם פטיסייר, שזיף טרי, מרנג וניל, קרם ליצ'י, קולי ענבים על בסיס פירורי לוטוס. לאחר המתנה ארוכה שהמלצרית תסיים לפרט את מרכיבי המנה, הופתענו לגלות שלמרות ריבוי המרכיבים לכל טעם ניתן הכבוד המגיע לו וכולם יחד היוו שילוב מנצח של מנת קינוח מפתיעה ומקורית.

לתושבי הגליל המערבי אני ממליצה בחום לאמץ את המסעדה ולהתחיל להכיר אותה דרך העסקיות המשתלמות (במחיר מנה עיקרית, מקבלים גם ראשונה ושתייה). המסעדה מביאה משב רוח חדש ומרענן לצפון, דבר הבא לידי ביטוי בשילובים קולינריים חדשים, לא סטנדרטיים, המאתגרים את החיך. לכל מי שמגיע לבקר בגליל שלנו מומלץ להכנס ולאכול ביאניביצ'י שלא נופלת ברמתה ובאיכותה ממקומות טובים ומובילים במרכז הארץ.