Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה ביקורת על מסעדת מיט בחיפה

מיט חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתח האסדו עובר תהליך של יישון ולאחר הצלייה נעטף ברוטב הבית על בסיס יין פורט. טעם מתקתק מלווה את הנתח, והוא מתעלה על כל מנה אחרת ברכות שלו..." קרין אביב מתענגת מהתפריט החדש והמגוון של מיט בחיפה

חוכמה בעיני היא לזהות טרנדים. חוכמה בעיני היא למנף אותם להנאה משולבת בעסקים. אז מהו הטרנד שזיהו במיט? המסעדה, שעד לאחרונה היתה מזוהה עם בשרים בלבד, הרחיבה את התפריט ומצאה את השילוב הנכון במטרה לקלוע לטעמם של מגוון האוכלוסיות והטרנדים המתעוררים. אז יש טבעוני, צמחוני, קרניבורי, דגים, סלטים ופסטות, וגם תפריט ילדים. הרחבת התפריט והעשרתו הוכיחה את עצמה, לדברי איציק, מנהל המסעדה והנגישה את המקום לכולם.

אל המסעדה באות משפחות לחגוג אירועים, תיירים ואנשי עסקים מחו"ל וכן זכינו לראות גם כמה זוגות בדייט של בין ערביים. העבודה לא מפסיקה בין קירות המסעדה המיוחדים הבנויים מבולי עץ וגם שרות המשלוחים עובד שעות נוספות. המקום מציע מספר תפריטים עיסקיים שווים לכל כיס בגודל סמול, מדיום ולארג' והמחירים נעים בין 69 ₪ - 99 ₪ לעיסקיות וכן 49 ₪ לעיסקית אקספרס המציעה מנה עיקרית ושתייה. מיקומה המרכזי של המסעדה במרכז הכרמל, לא מושפע מהרחוב הסואן והמקום הוא ממש פנינה של טבע עם אווירה שקטה ונעימה.

האירוח הלבבי מתחיל בשירות של מלצרים צעירים ונחמדים שבאמת דאגו לכל בקשה מעל ומעבר. לחם הנאפה במקום הגיע חם מהתנור בליווי מטבלים של פסטו ופלפלים אדומים. מעטים הטעמים בעיניי שיכולים להתחרות עם טעמו של לחם טרי וחם.
בין המנות הראשונות טעמנו שיפודי פילה סינטה ואנטרקוט שהוגשו על מצע של תרד וחיטה. מנה טעימה מאוד עם שילוב מעניין של החיטה שהיתה עשויה בצורה מושלמת וענוגה. הנציגות של הצמחונים באה בדמות חציל צרוב עם גרגרי חומוס ברוטב טחינה עם מיץ לימון ושמן זית. המנה הייתה מאוד נדיבה ומתאימה לחלוקה בין שניים.

הגיע זמן העיקריות. המומחיות של מיט היא בשרים, ולכן רק טבעי היה שנדגום ממנות הבשר המופלאות של המקום. הבשר מגיע טרי מרמת הגולן, חלקו עובר יישון במעשנת הממוקמת בחצר המסעדה וניכר כי אנשי מקצוע מלווים את הבשר במקצוענות ובהרבה אהבה. צליית הבשרים נעשית על פחמים העשויים מעץ הדובדבן ומעבירים ארומה מתקתקה למנות.

המנות הבשריות מגיעות על פלנצ'ה עם גחלים לוחשות להמשך חימום המנה ולצידן ניתן להזמין תוספות כמו פירה, פוטטו, סלט ועוד. נתח האסדו שעבר תהליך של יישון נעטף לאחר הצלייה ברוטב הבית על בסיס יין פורט. טעם מתקתק מלווה את הנתח, והוא מתעלה על כל מנה אחרת ברכות שלו ובצורה בה נפרד הבשר והמתפורר לחתיכות קטנות המחליקות בגרון. נתח האנטרקוט קיבל את הכבוד הראוי לו והגיע בתיבול מינימלי של מלח ופלפל. כמה פשוט ככה טעים.

הקלאסיקות הנמכרות ביותר של המסעדה בתחום הקינוחים הן עוגת הביסקוויטים ועוגת הגבינה האפויה אך אנחנו החלטנו לטעום דווקא את קרם הברולה ואת הפררו רושה. שני קינוחים טעימים מאוד, מרעננים את החיך, מוגשים בצורה מאוד מפתה וסוגרים את הפינה המתוקה של הארוחה עם טעם של עוד.

תפריט היין העשיר הקיים במסעדה מגיע מחמישה יקבים מובילים בארץ. מיט מציעה מידי פעם גם יינות מיקבי בוטיק מקומיים, כך שמובטחת חוויה אלכוהולית משובחת לצד המנות המענגות.

מסעדת מיט במתכונתה החדשה נעימה, טעימה ומספקת חוויה טוטאלית. זה המקום לפנק ולהתפנק, לצחוק ולהצחיק, לארח ולהתארח סביב שולחן מלא אוכל טעים ואווירה טובה.

מיט מפנקת את גולשי האתר - 35 ש"ח לשובר בשווי 70 ש"ח על כל תפריט המסעדה. למימוש ההטבה - היכנסו לקישור מטה.