סושי כושר טיים ביוקו אונו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בערב בו היינו בחר השף להציע תפריט טעימות בן 9 מנות מגוונות, כולל מרק מיסו עדין בספלוני תה סיניים, דגים מבושלים בצורות שונות: טמפורה סלמון נימוחה מהטובים שאכלנו, ילו טייל נפלא בגריל, בס בפנקו ובציפוי של סומסום שחור, ועוד.

חברתי אילנה מאמריקה צריכה להגיע לבקר אותי בעוד כמה ימים. העובדה שהיא שומרת כשרות טרדה את מנוחתי – לאן אני אקח אותה בתל אביב, עיר עם אינספור מקומות שווים, אבל מעט מאוד מקומות שווים כשרים? הבעיה נפתרה אתמול. לא רק שהאוכל ביוקו אונו הוא מיזוג טוב של ישראליות ושל חו"ל, אלא שגם האמביאנס יעשה לה טוב: גם המקום וגם סביבתו עושים ניו יורק, אבל בעברית.

כשעמדתי ברמזור במתחם הבורסה חוויתי את תחושת הקניון הזאת (קניון כמו "גראנד קניון" ולא כמו "קניון איילון"): כשהמצוקים של גורדי השחקים ורבי הקומות במתחם הבורסה משני צידייך, את מרגישה קטנה, אבל איכשהו זו קטְנוּת מנחמת ולא מאיימת. בהיעדר גיאיות ומצוקים בחיינו האורבניים, זה מקום מצויין לחוות תחושת מיניאטוריות נעימה.
גם בתוך המסעדה העיצוב הוא בצד המוקפד והגבוה, שאיננו נופל במאום מן הסטנדרטים של מנהטן: שולחנות העץ הכהים והכסאות הנוחים השרו אווירה נינוחה, שעושה חשק להעביר במקום ערב רגוע. המראה תל אביבי המתוחכם המצליח להישאר ענייני, למרות ההקפדה הסגנונית. בקיצור, רואים עליו שהוא מקום של סושי. קשה לנחש שזה מקום כשר.

יוקו אונו היא מקום מושלם לבוא אליו לא רק כשאתם (או אורחיכם) שומרי כשרות, אלא גם כשאתם בקבוצה של אנשים עם טעמים שונים (כידוע, לפעמים גם בין שני אנשים קשה למצוא את עמק השווה הקולינרי). המעוניינים להיכנס לעולם הסושי אבל פוחדים לקפוץ למים, יוכלו ביוקו אונו להכניס רגל בעדינות ולבדוק את הטמפרטורה, בלי להתחייב לצלול לעומק: הם יקבלו מאכלים מן האיזור הקולינרי של סושי אבל כאלה שפחות מרתיעים את החך המתחיל, ומאוד עשירים ומספקים. הדגים המגולגלים ברולים מוגשים פעמים רבות צלויים, מבושלים ומתובלים, ומשלבים רכיבים ידידותיים כמו אבוקדו, גבינה לבנה, גזר ומלפפון.
גם סרבני סושי נחרצים ימצאו כאן אוכל אסייתי טעים וערב לחך (דגים אפויים או צלויים, ספרינג רולס, מרקים, טמפורה – ירקות או דגים בטיגון פריך, אנטיפסטי, או איטריות אורז).

בערב בו היינו בחר השף להציע תפריט טעימות בן 9 מנות מגוונות, –כולל מרק מיסו עדין בספלוני תה סיניים, דגים מבושלים בצורות שונות: טמפורה סלמון נימוחה מהטובים שאכלנו, ילו טייל נפלא בגריל, בס בפנקו ובציפוי של סומסום שחור, ועוד.
ההפתעה של הערב הייתה מנה של פילה טונה - שלושה נתחי טונה אדומה בגריל שהיו כה עסיסיים ורכים עד שהזכירו כבד אווז, על סלט עדין של אטריות אורז דקיקות עם פטריות שיטקה בתיבול יפני מופלא. לא עמדנו בפיתוי והזמנו גם 2 רולים מיוחדים אשר הדגימו את תפיסת ה"שילוב" של המסעדה. – רול חם עם מגוון ירקות וסלמון ורול קר ששילב אבוקדו, טונה אדומה וילו טייל. הקומבינציות אינן מאפיינות את המטבח היפני הקלאסי שאנו מכירים ולכן היו הפתעה מעניינת.
ראויים לציון הקינוחים – גם באיכותם וגם ביושרתם הקונספטואלית. בדרך כלל, כשהולכים למסעדה יפנית, לא הולכים בשביל הקינוחים, ואם כבר מקבלים קינוח טוב, אז הוא לא קשור בכלל לארוחה (מה הקשר בין טירמיסו או עוגת היער השחור לבין יפן? את זה אנחנו רוצים אחרי אנטריקוט או לזניה, לא אחרי ניגירי. לתשומת לב מסעדני הסושי). ביוקו אונו לעומת זאת, האיזון העדין לא נפגם. הקינוחים מדוייקים, קלילים, וטעימים להפליא, ומצויים בהרמוניה עם הקו היפני של הארוחה. במגש הפינוקים קיבלנו פרפה פסיפלורה מעולה, פרפה קוקוס גלידתי יותר עם קוקוס מגורר, מנה מעניינת של כיסוני חלבה, ופרוסות אגס עדינות ביין אדום.

עיצוב המנות מרנין. על אחד המלפופנים המשוננים קיבלנו אפילו כמה פרחים עדינים של פרח השעווה הוורוד הזעיר. האבוקדו היה חתוך לדפים עדינים ויפהפיים, והכלים נאים מאוד. בצהריים עומדים שם שוכני המשרדים שבסביבה בתור לעסקיות המצויינות. אנחנו בערב קיבלנו חנייה חינם בחניון הבניין – הקלה משמעותית על חוויית היציאה לארוחה בעירנו מוכת בעיות החנייה

נו, אילנה, תגיעי כ בר.

יוקו אונו
זבוטינסקי 1 בניין מכבי רמת גן
טלפון: 03-7524666
פקס: 03-5750765
המסעדה כשרה


לחם בשר הרצליה אירועים חדש