מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חנדלה -בואי נימלט מהאספלט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

      עוד המלצה חשובה – לא לוותר על מיצי הפירות הנסחטים באחד המשקים בסביבה ומגיעים לחנדלה, בעיקר טעם לנו מיץ התפוחים.

אם אתם מחפשים , כמוני , בית קפה , שלא מתנחל על מדרכות העיר הגדולה ומפריע לעוברים ושבים. אם לא בא לכם לנשום את אידי האגזוז יחד עם ניחוח הקפה שלכם ואם לא אכפת לכם להשקיע נסיעה קצרה כדי לקבל בית קפה טובל בירק כששדה של נוריות וכלניות נשקף דרך החלון – כדאי לכם להגיע למסעדת חנדלה.

מסתבר שיש עוד הרבה כאלה שרוצים את ארוחת הבוקר (או הצהריים או הערב שלהם) נטורל, עם קצת טבע ירוק הרחק מהעיר המעושנת ולכן, עשו לעצמכם טובה והזמינו בצהרי יום חול מקום מראש.

מצוידת בבנותי הגענו בצהרי אחד מימי הגשם והרוח אל המפלט החמים של חנדל'ה. כייף גדול בעיני כשהגשם יורד, מסדר את מאגר מי התהום של המדינה, אבל אני ויקירי ספונים במקום יבש ומלא מטעמים.

למנה ראשונה התענגנו על מרק בטטה עטור קצח מחמם בטן. כמבינה גדולה במרקי בטטות אני יכולה להמליץ בחום על הביצוע המקומי. מנות עיקריות של קבבוני טלה עם טחינה ירוקה ורביולי גבינות צאן בפטריות היו חגיגה. הקטנה גילתה בשמחה את השניצל והפירה (אבל יש לציין שהמנה מספיקה לשני ילדים רעבים). בכורתי בעלת המודעות התזונתית טעמה וציינה בסיפוק ש''אם כבר שניצל, שיהיה עשוי ככה''.
מי שחשקה נפשו במנות יותר קלילות כדאי לו לבחור בסלטים . הכריכים גם הם מצוינים ושקשוקה תרד גורמת למחשבה שגם משקשוקה אפשר להוציא משהו אחר. ארוחות בוקר מוגשות כל היום והן גדולות ומשקעות.

עוד המלצה חשובה – לא לוותר על מיצי הפירות הנסחטים באחד המשקים בסביבה בעיקר טעם לנו מיץ התפוחים. מבין המנות האחרונות מומלצת מאוד עוגת שוקולד חמה ופאי תפוחים.

שקשוקה תרד
השף יוסי תמיר ''חנדלה'':

מתכון ל- 8 מנות:
מרכיבים:
1 ק''ג תרד שטוף
½ ק''ג בצל לבן קצוץ
50 גרם שום כתוש
50 גרם חמאה
120 גרם קמח
1 ליטר שמנת מתוקה 38%
מלח
פלפל לבן
250 גרם גבינת קשקבל
16 ביצים

1. חולטים את התרד במים רותחים מומלחים, חליטה קצרה מאוד.
2. מסננים את התרד, סוחטים היטב וקוצצים בפולסים קלים במעבד מזון.
3. בסיר רחב ונמוך מזהיבים את הבצל בחמאה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
4. מוסיפים את הקמח לאט ומערבבים היטב, על אש קטנה רצוי בעזרת מטרפה, מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
5. מוסיפים את התרד ומערבבים . מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מעבירים הבלילה למחבת גדולה או תבנית תנור.יוצרים גומות ושוברים פנימה את הביצים. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד להתקשות הביצים לדרגה הרצויה.
7. מפזרים מעל גבינת קשקבל ומקרימים בגריל חם מאוד או על הכיריים עם המכסה סגור.
חנדלה
מושב גבעת חן
להזמנות צלצלו 09-7603647