שף בשקט עם שאול בן אדרת מקימל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   שאול בן אדרת עומד כבר שנים רבות מאחורי ההצלחה של קימל, מסעדת המעדנים הכפרית שליד נווה צדק וכלבו שלום. כמו בצרפת הכפרית, מככבים במטבח של קימל עדשים, נקניקים כפריים ירוקות שורש והרבה שמן זית. אוכל שמחמם את הלב והבטן. ויש גם מתכון למרק חורפי משובח.

שם: שאול בן אדרת

מסעדה : קימל

עבודות קודמות: צצה-פאב מועדון, קפה סול בבורסה – קפה מסעדה איטלקי, ושירותי קייטרינג.

לימודים: ליידי דייוויס – מכניקה ב'. בישול לא למדתי מעולם.

סגנון: צרפתי כפרי עם טעמים ישראלים

מנת הדגל: פטריות ממולאות בכבד אווז ברוטב יין פורט תאנים ושזיפים

לעולם לא אבשל: רגל קרושה

השראה: דמיון

חומרים אהובים: הכל

הקהל הישראלי: נאמן, חברותי, שמח ונהנה לאכול

חלום: לנוח. (וגם – לפתוח מלון בוטיק בנושא אוכל, שיהיו בו ארוחת בוקר, בראנץ', צהריים, ארוחת five o'clock, ארוחת ערב וארוחת לילה)


מרק אפונה ועצמות מח

שאול בן אדרת/''קימל''

מצרכים (ל-6 סועדים

1 ק''ג אפונה יבשה ירוקה
מעט שמן זית
1 בצל קצוץ
6 עצמות מח נקיות מבשר בגובה 7 ס''מ
1 כוס ציר עוף או ירקות
1/2 ליטר מים
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף כמון טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
מעט מיץ לימון
10 גרגרי קצח

1. משרים את האפונה במים למשך שעתיים. מסננים ושוטפים היטב.
2. מאדים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את עצמות המח. מוסיפים את ציר הבשר/ירקות, 1/2 ל' מים, הסלרי, הכמון, המלח והפלפל. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה עד לצמצום כל הנוזלים.
3. מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר עד לקבלת מחית חלקה וסמיכה.

להגשה: בתוך צלחת מרק ''סבתא'' עם שולים רחבים, שתי מצקות מרק אפונה. להניח את עצם המח במרכז. לטפטף מספר טיפות מיץ לימון, לצקת מספר טיפות שמן זית ולפזר את גרגרי הקצח.

השחר 6, תל אביב
טלפון: 03-5105204