טו בשבט הגיע, שלל רעיונות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   חושבים שכבר ראיתם הכל? פלטות הסושי המיוחדות לט''ו בשבט שמכינים ביוקו אונו לעיני הסועדים כוללות חוץ מסושי, סשימי ועוד גם תאנים, תמרים,שזיפים, צימוקים, משמשים, אגוזי מלך ושקדים. רעיונות ומתכונים נוספים לט''ו בשבט לפניכם

חושבים שכבר ראיתם הכל? פלטות הסושי המיוחדות לט''ו בשבט שמכינים ביוקו אונו לעיני הסועדים כוללות מינים שונים של סושי, סשימי, מאקי, נגירי, קונוסים ועוד. בין לבין משולבים תאנים, תמרים,שזיפים, צימוקים, משמשים, אגוזי מלך ושקדים. רעיונות ומתכונים נוספים לט''ו בשבט לפניכם.

יוקו אונו
ז'בוטינסקי 1, מתחם בורסת היהלומים
רמת גן
טל: 7524666-03

מרק דלעת עם פאפאיה ואוכמניות מיובשות
שאול בן אדרת ''קימל''


מצרכים
(10 סועדים)

1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
1 כרישה קצוצה
2 ל' מים
3 לימונים
10 שיני שום פרוסות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כף סוכר חום
זר טימין
2 ק''ג דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3 ס''מ
זר נענע
50 ג' חמאה
50 ג' אוכמניות מיובשות
50 ג' פאפאיה חתוכה לקוביות


1. מטגנים במחבת את הסלרי, הכרישה ושורש הפטרוזיליה במעט חמאה.
2. מוסיפים מים, 3 לימונים סחוטים ואת שיני השום. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר חום, טימין ודלעת.
3. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
4. מטגנים את האוכמניות המיובשות והפאפאיה עם כף חמאה. יוצקים מרק חם לצלחת ומקשטים באוכמניות ובפאפאיה.

לפני ההגשה ניתן להוסיף זר נענע טרי

השחר 6, תל אביב
טלפון: 03-5105204


פסטה פפרדלה, תפוחי-עץ ואגוזים

מתכון מאת שי עשהאל


חומרים

500 גר' פסטה פפרדלה- ברילה
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
1 תפו''ע גרנד חתוך לקוביות
6 כפות סויה
2 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר חום
קורט צ'ילי
4 כפות שמן אגוזים

אופן הכנה

1. מבשלים את הפסטה לדרגת אל- דנטה לפי הוראות יצרן.
2. מחממים את השמן , מוסיפים את האגוזים ותפוחי העץ לטיגון קל. מוסיפים את הפסטה, ומוסיפים את שאר המרכיבים. מגישים חם ומייד.

מתכון ללחם אגוזים וצימוקים


חומרים
400 גרם קמח מלא
600 גרם קמח לבן אורגני0
100 גרם סוכר חום אורגני

670 מ''ל מים
20 גרם מלח
30 גרם שמרים טריים
150 גרם אגוזים קצוצים גס
200 גרם צימוקים

אופן הכנה
1. מנפים את הקמחים לתוך קערה.
2. מוסיפים לתערובת את הסוכר החום והמים ומערבלים (במיקסר) באיטיות במשך 4 דקות.
3. משהים את התערובת למשך 15 דקות ולאחר-מכן מוסיפים את השמרים ומערבלים במהירות בינונית למשך דקה. מוסיפים את המלח.
4. מערבלים את הבצק למשך 5 דקות במהירות בינונית, לאחר מכן במהירות איטית ומוסיפים את האגוזים והצימוקים עד לפיזור שווה. מעבירים את כל החומרים לקערה מקומחת.
5. מתפיחים את החומרים למשך שעה, לאחר מכן מוציאים את האויר מהבצק בתפיחות עדינות ומשהים לעוד שעה של תפיחה בטמפרטורת החדר (24 מעלות).
6. מחממים את התנור ל- 220 מעלות. בסיום התפיחה מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, 450 גרם כ''א. (אפשר גם לעשות לחמניות או לחמים גדולים של 1 ק''ג).
7. יוצרים את צורת הכיכרות המבוקשת ומעגלים את הבצק. שמים במגש מכוסה בנייר אפיה ומתפיחים למשך 90-60 דקות.
8. חורצים חריץ במרכז הלחם. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, לחמים בגודל 450 גרם יש לאפות במשך 30 דקות ולחמים גדולים יש להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ולאפות במשך שעה.
9. לבדיקה יש להקיש בתחתית הלחם ולשמוע צליל חלול.

קפה טאטי,
דרך השלום 53,גבעתיים,
שעות פתיחה: א'-ה- 22:0-08:00, ו'-08:00-עד כניסת השבת