מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לפסח 2015

ארבע כוסות יין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הרי אין חג יהודי בלי יין, ובפסח רואים יותר מכל חג אחר את החיבור ליין. יובל בלנקובסקי ממליץ לכם על כמה יינות איכות שכדאי מאוד לשתות בפסח 2015. לא תשתו?

חג הפסח הוא חג היין הישראלי. בליל הסדר נשתה ארבע כוסות יין, ויש כמובן את היין המלווה כל מנה המוגשת לשולחן, כך שבעצם שולחן החג שלנו מתהדר ביינות איכותיים. הנה מספר יינות מומלצים במיוחד לארוחת ליל הסדר הארוכה:

האיכות של היינות הישראליים מקבלת בשנים האחרונות גושפנקא ממבקרי יין מחו"ל. לאחרונה, זכה יקב דלתון הגלילי להכרה ולהערכה עולמית. יינות היקב קבלו ציונים גבוהים מאד מעורכי מגזין היין המוערךWine Enthusiast בגיליון חודש אפריל. שניים מיינות היקב זכו בתואר "בחירת העורכים": הפטיט סירה, 2012, שזכה בציון 93 והעלמה שיראז-גרנאש ומורבדר 2012, לו הוענק הציון 92. מדובר ביינות איכות שנותנים תמורה טובה לרמת המחיר שלהם. יינות נוספים של היקב, שזכו לציונים מרשימים הם עלמה מרלו-קברנה סוביניון, 2011 עם הציון 91 וקברנה סוביניון, 2012 לו הוענק הציון 90. אם אתם מחפשים יין מרשים לשולחן החג שלכם כדאי מאוד לשים לב לסדרת "עלמה" של יקב דלתון כיוון שמדובר בסדרה של בלנדים מאוד מעניינים, באיכות נהדרת ובמחיר סביר (פחות משמונים שקלים). בין יינות הסדרה תוכלו למצוא את עלמה SMV (שיראז-מורבדר-ויונייה) 2011. היין מורכב מ-90% שיראז, 8% מורבדר ו- 2% ויונייה. זהו בלנד מעניין ועשיר משנת בציר מצויינת וקרה במיוחד. לדעתי זהו יין שמתפתח מאוד יפה בבקבוק ועל כן מתאים מאד ללוות ארוחה ארוכה כמו ארוחת הסדר.

יקב נוסף שהחל בשנים האחרונות להעלות את רף האיכות של יינותיו באופן משמעותי הוא יקב תבור. ליקב סדרה בטווח המחיר הבינוני הנקראת אדמה ובה היקב מציע מספר בלנדים מעניינים במיוחד. מתוכם אני ממליץ בחום על הסופה, 2012, בלנד של פטיט סירה וקברנה סובניון. זהו יין שביקב מגדירים כ-"מחוספס עם פרי רענן וטוויסט ים תיכוני. ענבי הפטיט סירה אוהבים מאוד את האקלים הים תיכוני ולכן מייצרים יינות מורכבים ומיוחדים. ביין זה הפטיט סירה מאוזן על ידי זן הקברנה סובניון וכך נוצר שלם הגדול מסך חלקיו. יין עוצמתי אך אלגנטי". להערכתי מדובר ביין טוב, מספיק מעניין לשותים מנוסים, ונוח לשתייה גם למי שאינו רגיל בכך.

מכאן נעבור לשני יינות לבנים שיכולים להתאים למנות הפתיחה של הסדר. הראשון שבהם הוא ה-white tulip 2014. יקב טוליפ הוא גם יקב איכות וגם פרויקט קהילתי, שאין דומה לו בעולם היין הישראלי. היקב שוכן בכפר תקווה והוא מעסיק את תושבי הכפר שלהם מוגבלויות שונות. כאשר אתם רוכשים יין תוצרת יקב טוליפ אתם נהנים פעמיים: גם מקבלים יין נהדר וגם מחזקים פרויקט קהילתי מבורך. אין תקופה יותר מתאימה לרכוש מיינות היקב מאשר תקופת החגים. הוויט טוליפ, 2014, הוא בלנד של שני זנים לבנים השונים באופיים: 70% גוורצטרמינר פירותי, מתובל ומתקתק ו- 30% סובניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ. ענבי הגוורצטרמינר הגיעו מכרם גלעד, שבכפר יובל ליד מטולה, וענבי הסובניון בלאן נבצרו מכרמים בנות 30 שנה בפלאטו של כרם בן זמרה. זהו יין לבן יבש בעל ארומות פירותיות של אשכולית וליצ'י לצד חומציות טובה ונעימה. היין ישתלב עם מגוון מאכלים רחב של מנות והוא מאוד מתאים ללוות מאזטים שונים המוגשים בתחילת הארוחה ומנות דגים צלויים.

אחרון חביב גם הוא יקב גלילי, יקב אדיר. היקב הוציא בשנים האחרונות בלנד של יין אדום בשם A המייצג את האות הראשונה משם היקב והינו יין נהדר ומרשים, כעת לראשונה מוציא היקב את A 2013, המיוצר מ-90% ענבי שרדונה ו- 10% סוביניון בלאן. היין יושן כשנה בחביות עץ אלון, מה שאומר שבניגוד ליין הלבן של טוליפ שהיה קליל וכיפי, כאן מדובר על יין לבן בעל גוף מלא המתאים ללוות מנות דגים ועוף צלוי. כדאי ומעניין לשלב יין לבן ואיכותי בתוך ארוחת הסדר שלכם.

פסח כשר ויין משמח לכם.