Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על בר תרל"ח בפתח תקווה

תרל"ח פתח תקווה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לצד הבירות והצ'ייסרים הוספנו את הבסט-קוויזין, שלוש קציצות דג שוחות ברוטב אדום פיקנטי עם ירקות מבושלים ולחם חם מהתנור בצד..." דן תורן מגלה את תרל"ח בפתח תקווה, בר עם שפע של אלכוהול, אוכל מעולה והכל על טהרת הכשר

תנו ליהודי כוס בירה ועשיתם אותו שמח, תנו לו בר שלם ועשיתם אותו... יותר שמח כנראה. קפצתי עם זילברומן ואמירו'ס לדרינק חמישי שמח בבר התרל"ח בפתח תקווה. אספר מה שאני זוכר ואת היתר תצטרכו להשלים לבד.

בין אם ידעתם ובין אם לא, בפתח-תקווה התפתחה סצינת לילה תוססת וכיום תושבי העיר לא מבזבזים שעה בחיפוש חנייה בתל-אביב כשמתחשק להם ללגום דרינק או להנענע את הגוף לצלילי מוסיקה עכשיוות. יש להם ברים מגניבים משלהם ובחמישי האחרון תפסנו מונית לאחד מהברים היותר מבטיחים בעיר, לערב שכולו בירות ואוכל טוב.

התרל"ח הוא בר ישראלי כשר. כן כן, כשר. מה זה בר כשר? זה כמו בר לא כשר רק שהוא... כשר. לא פתוח בשבת, מגיש אוכל כשר (ומעולה!) ולמעט זה אין כל הבדל ממשי. המקום מעוצב בצורה הנעימה לעין, מהפרטים הקטנים כמו התמונות שעל הקיר ועד לריהוט עצמו ולריצוף - הכל משתלב יחדיו לאיזו קפסולת זמן מודרנית שעשויה בטוב טעם. האווירה במקום שמחה, נעימה וסוחפת, מוזיקה ישראלית מתנגנת ברקע, הקהל ממלא את החלל הגדול וכבר מהדרינק הראשון היה ברור שזה יהיה ערב שמח.

כיאה לבר, את הערב התחלנו עם אלכוהול: בירה צוננת מהברז וצ'ייסר. אחרי היכרות קצרה עם הצוות ועוד צ'ייסר או שניים החלטנו שהגיע הזמן להיות רציניים. אז שתינו עוד בירה. לתומי חשבתי שבבר "כשר" מגוון המשקאות יהיה מצומצם אך הופתעתי לטובה. על הקיר הגדול בבר מונחים עשרות בקבוקים מהמשובחים ביותר, מגוון רחב של וויסקי טוב ואפילו כמה בקבוקים שאני, חובב אלכוהול, לא הכרתי. הבר מתפאר (ובצדק רב) ביכולות הערבוב של הברמנים ולשמחתנו "נאלצנו" לטעום חלק נכבד מהקוקטיילים של הבר. חמוץ, אדום, עם מטריה וקש - יש הכל.

לצד הבירות והצ'ייסרים הוספנו את הבסט-קוויזין, שלוש קציצות דג השוחות ברוטב אדום פיקנטי עם ירקות מבושלים ולחם חם מהתנור בצד. עוד דגמנו מהפוקצ'ה של יעקובי (תזכרו את השם הזה) עליה פוזרו בנדיבות שבבי בצל מטוגן, פטריות צלויות וביצת עין אחת שעשתה מאוד שמח בצלחת ובעין. חייב לציין שבניגוד להרבה ברים בהם ביליתי, המטבח בתרל"ח הוא מהטובים שפגשתי. האוכל מוקפד וטרי, התפריט מכיל מנות מבושלות כמו פסטות וקישים ואיכשהו לתוך הבר הזה השתרבב לו לא-פחות מאשר מטבח של מסעדה.

זוכרים את יעקובי שאכלנו לו את הפוקצ'ה? אז מדובר במנהל המקום והוא מגיע עם אג'נדה ששווה לשמוע; "יש בעיר המון קהל דתי שרוצה מקום לשבת בו. הקהל הדתי-לאומי הוא לא מהמחמירים ולחובשי כיפה אין בעיה לשבת בכל בר. בכל זאת, החלטנו לעשות כאן משהו קצת שונה והתאמנו את המקום לצרכים של הקהל הספציפי הזה. מלצריות מעט יותר צנועות, מוסיקה ישראלית, אוכל כשר ובעיקר חומר אנושי מתאים. חלק גדול מהקהל שלנו הוא בכלל חילוני. הרי הבירה היא אותה בירה וכולם נהנים כאן. אנחנו נותנים בילוי באווירה צעירה וכיפית. עם או בלי כיפה".

אז הנה הסיכום, אחרי ערב של המון בירה ואין-ספור צ'ייסרים חזרנו הביתה (במונית כמובן) ובראשון בערב חזרנו לשם שוב. נראה לי שזה אומר הכל.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש