מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יקבים בישראל: יקבי רמ הגולן ויקב רמת נגב

יינות מצפון ודרום


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארצנו הקטנטונת עשירה מאוד ביקבים והטור הזה מוקדש לשני יקבים מצפון ומדרום: יקבי רמת הגולן ויקב רמת נגב. יובל בלנקובסקי עם המלצה ליינות איכותיים מכל יקב, מה אפשר לשלב עם ארוחת החג הקרבה וקצת על יינות משנות בציר שונות. מוזמנים להרים כוס של יין ישראלי

הטור מוקדש לשני יקבים: מהצפון – יקבי רמת הגולן, ומדרום – יקב רמת נגב. נתחיל ביקבי רמת הגולן, אין ספק שזהו היקב הגדול והמוביל בארץ מבחינת איכות היינות. לאורך השנים היקב הפיק יינות איכות מעולים בסדרת שונות. פסח קרב ובא ואין ספק שמי שמחפש לקנות יין משובח כדאי לו להביא בחשבון את יינות רמת הגולן. אלא שכאן העסק מתחיל להיות מעניין, בחיפוש אחר יינות עילית של יקבי רמת הגולן (סדרת ירדן) ייתכן שתמצאו יינות מבציר 2010 ומבציר 2011. שנים אלו מוגדרות כשונות זו מזו באופן תהומי כיוון שבעוד ששנת 2010 הייתה אחת השנים החמות בהיסטוריה, שנת 2011 הייתה אחת השנים הקרות. כיצד זה משפיע על היין? מקובל לחשוב כי בציר של שנה קרה הוא איכותי יותר והיינות מבציר זה מתאימים ליישון ארוך יותר. זה אמנם נכון, אבל יש גם צד שני למטבע, לפחות לטעמי. היינות של שנת 2010 מתגמלים בשתייה עכשווית יותר משנת 2011. בעוד שיינות 2011 הם יינות דחוסים ובעלי ארומות מרומזות בלבד של פרי, יינות 2010 מציגים כבר כעת ארומות של פרי בשל, לעיתים אפילו עם ריח אדמתי נעים של רקב, שמשתלב עם ארומות החבית.

בסדרת הכרם היחידני הוציאו יקבי רמת הגולן את ירדן כרם אל רום, 2011. אין ספק שזהו יין אדיר אבל אם אתם מחפשים יין לשתייה עכשווית מומלץ לבחור את כרם יונתן, 2010. בדומה לכך אם אתם מתלבטים בין קברה סוביניון ירדן 2010 או 2011 - כדאי להכריע על פי מטרת השתייה: לשתייה עכשווית אני ממליץ על 2010 וליישון 2011. והכי טוב אם מתחשק לכם להבין את ההבדל בין יין משנה חמה ליין משנה קרה, טעמו במקביל את שני היינות, הם מדגימים זאת היטב.

נעבור ליקב דרומי עם אקלים חם יותר והיקף ייצור והיסטוריה צנועים יותר – יקב רמת נגב. ליקב שלוש סדרות, לפי דירוג האיכות של היקב: קדש ברנע, נווה מדבר ורמון. היין שהכי התחבב עלי הוא דווקא הקברנה סוביניון, 2012, מסדרת קדש ברנע. זהו יין על טהרת זן הקברנה סוביניון, שיושן שמונה חודשים בחביות עץ. הוא מציג טעמים מגוונים, מתיקות לצד ארומות של פרי וחבית. בקיצור הוא יין שמעניין בפה. שתיתי 2-3 בקבוקים ממנו, בלגימות מסוימות הוא הרגיש ממעניין אך לא מאוזן, באחרות הוא הרגיש מאוזן ויוצא דופן לטובה ליין ברמת המחיר הזו. בסך הכול יין טוב ומעניין ששווה לנסות.

טעמתי גם את הנווה מדבר, 2012, זהו בלנד המכיל 50% קברנה סוביניון מכרם עבדת, 35% פטיט ורדו מכרם חלוצה ו-15% מרלו מכרם ניצנה, ואת הקברנה פרנק 2011 מסדרת רמון, העשוי מענבי קברנה פרנק מכרם חלוצה. הקברנה פרנק הוא יין מרוכז שמפגין ארומות של שקולד ומוקה המגיעות מיישון של ששה עשר חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות. מי שאוהב יינות עם ארומות חבית מודגשות יאהב אותו. שימו לב ליקב רמת נגב דברים מעניינים מתרחשים שם.