מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ננה בתל אביב

ננה - נווה צדק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"השרימפס הרכים נחו על ברוסקטה, שהייתה ספוגה ברוטב חמאת יין לבן עם תרד, פטרוזיליה ובצל סגול קלוי. עוד לא הספקתי לבקש ממיכל ביס, והיא כבר חיסלה את המנה..." ליאור פנחסי בערב חגיגי ובלתי נשכח בננה - נווה צדק, תל אביב

"די נו, 40 זה ה- 27.5 החדש", אמרתי למיכל שהחליפה קידומת יום לפני ועדיין לא התאוששה. "זה גם מספר טיפולוגי. 40 שנה הלכו במדבר, שקטה הארץ 40 שנה", המשכתי. "40 מכות תקבל אם לא תשתוק", השיבה בחצי חיוך. "יש לי רעיון איך להתחיל יפה את השנה שלך", אמרתי. "כמה יפה?" שאלה. "הכי יפה!" עניתי.

לא אגזים אם אומר שננה - נווה צדק היא מתחרה בכירה על תואר המסעדה היפה והרומנטית ביותר בתל אביב. כבר כשנכנסנו, לכדו את עינינו נברשות מרהיבות, אחת בצורת פרחי קאלה ואחת עם פתקי אהבה בשפות שונות. העיצוב המושקע ניכר היטב בכל ארבעת אזורי הבילוי: המסעדה, הבר, החצר הפרטית והחדר הפרטי. אפילו השירותים קיבלו טאץ' של ימי-הביניים עם כיור ענק מפסיפס וידית ייחודית לפתיחת הזרם. הספות, השולחנות הכבדים והעיצוב הכפרי המשחק בשלמות בין עץ ואבן, יצרו היכל אבירים מהסרטים.

באנו בפורים, כך שהמחזה כלל מלצרים וסועדים כשמסכות על פניהם. הרגשנו שאנחנו על הסט של סרט ההמשך ל"עיניים עצומות לרווחה". לאחר שהשתכרנו מהעיצוב, היינו מוכנים לשתייה. אני הסתקרנתי ולקחתי בירה תפוחים, שהייתה בעצם סיידר מחוזק, ומיכל בחרה במוחיטו קלאסי שהיה מרענן וטעים.

למנה הראשונה לא הייתה לי שום התלבטות. הטורטליני ננה קראו לי, אז באתי. מהצלחת חייכו אלי חמש יחידות טורטליני במילוי תבשיל טוסקני של בקר. הבצק העשוי היטב עטף מילוי בקר עשיר. רוטב היין האדום היה דומיננטי אך לא השתלט על המנה, וכל הרכיבים התחברו מצוין. כחובבת מושבעת של פירות ים, מיכל הלכה על קרוסטיני שרימפס. השרימפס הרכים נחו על ברוסקטה, שהייתה ספוגה ברוטב חמאת יין לבן עם תרד, פטרוזיליה ובצל סגול קלוי. עוד לא הספקתי לבקש ממיכל ביס, והיא כבר חיסלה את המנה, תוך מלמול שזו מנה ממכרת ושלא ברור מי הכוכב האמיתי, השרימפס או הרוטב הנהדר. נו, נסלח לה, יומולדת.

לליווי העיקריות הזמנו קברנה סוביניון של יקב צרעה הרי יהודה ו-ווייט פרנק חצי יבש של יקב טוליפ, מתקתק ופירותי, שהוכיחו שוב למה היין הישראלי כל כך מוערך בעולם.

לעיקריות, החלטנו לחלוק שתיים שנראו מפתות במיוחד. התענגנו על אוסובוקו טלה בבישול איטי עם פסטת פפרדלה ביתית מצוינת בציר יין לבן, טלה ותבלינים. בננה בהחלט מבינים בבשר. נתחי הבשר השומני היו עסיסיים ונימוחים להפליא והשתלבו נפלא עם הרוטב העדין. הכול היה במינון מאוד מדויק, ולמרות עושר הטעמים המנה עצמה הייתה קלילה ולא הותירה תחושת כבדות. גם הניוקי פולנטה עם שרימפס וסרטנים כחולים הצדיק את בחירתנו. ניוקי הפולנטה היה הרבה יותר טעים ומעניין מהניוקי הסטנדרטי. החלוקה ביני למיכל הייתה ברורה. היא נהנתה מהשרימפס, הניוקי והרוטב העשיר עם השמנת, חמאה, ציר ובשר סרטנים, ואני התמקדתי במשחק האהוב עלי – פיצוח סרטנים. רק תנו לי להתלכלך עם הידיים ואין מאושר ממני. זו בהחלט הייתה מנה נפלאה ששווה את ההתעסקות בה.

התלבטנו זמן מה בגזרת הקינוחים, אך ברגע שהטירמיסו ערמונים נחת על שולחננו ידענו שבחרנו נכון. המראה היה פשוט מרהיב. על צלחת שעוטרה כולה בקפה עם איור לוגו המסעדה, האביר על הסוס, נחו שלוש כוסות שוט עם טירמיסו מקורי במיוחד. מיכל הרגשנית אמרה שבא לה לחבק את מי שחשב על הרעיון הגאוני הזה לשלב ערמונים במנה. הערמונים המתפצפצים בפה בהחלט שדרגו את הקינוח הקלאסי. גם הקרם ברולה סמי פרדו (חצי קפוא) בטעם פירות יער עמד ברף הציפיות הגבוה שלנו. הקינוח הדו-קומתי עם זיגוג כפול היה קליל ומענג. זו הייתה חגיגה שמחה בפה של קור וקריספיות עם המתיקות המרעננת של פירות היער.

חשבנו שהמתוק מאחורינו, אבל אז סיון המלצרית, שהייתה פשוט מלכה ולא רק בגלל הכתר הפורימי שלראשה, הפתיעה אותנו עם קינוח נוסף. "פינוק ליומולדת ממני", אמרה. "כדור פבלובה". גם כאן ההגשה הייתה משובבת עין. בשני חצאי הכדור השמנמן התחבא מילוי עשיר של קרם מסקרפונה וניל, בליווי תותים וקרם תותים. שילוב הטעמים הנפלא הותיר תחושת מתיקות מענגת בכל חלל הפה.

מיכל התחילה לשיר "לוקחת חצי כדור להרגיע את עצמה" ואני ידעתי שמשבר גיל ה-40 מאחוריה. יופי של חוויה, ננה.

ננה נווה צדק מפנקת את כל חברי מועדון 2eat בארוחה מלאה ב-109 ש"ח בלבד לסועד. בוא לגלות בעצמכם את הטעמים המרתקים והמענגים של ננה - לפרטים היכנסו לקישור המצורף.