Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות דרוזיות בצפון הארץ

מסעדות דרוזיות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מטבחה הקסום של העדה הדרוזית מתגלה באמצעות עשרות מסעדות דרוזיות הנמצאות בעיקר בצפון הארץ. הארוחה מתנהלת בסגנון משתה: שפע של סלטים, תוספות וצ'ופרים קטנים המוגשים בכלים דרוזיים אותנטיים, עיקריות המוגשות ביד נדיבה ורחבה ובסוף קינוח מתוק לצד קפה חזק. קבלו המלצה למסעדות דרוזיות שכדאי שתשלבו בטיול הבא שלכם בצפון

קפרון, דיר חנא
קפרון היא מסעדה מזרחית אותנטית עם נגיעות ים תיכוניות. המסעדה ממוקמת על דרך ראשית, בין כפר עראבה לדיר חנא. עיצוב המסעדה בסגנון כפרי, דמוי מערה ומעוטר בקשתות. בתוך המסעדה ישנה מרפסת סגורה ואינטימית לנוחיות הסועדים. התפריט משלב טעמים מזרחיים, ארופאים וים תיכוניים. עיקר ההתמחות של מסעדת קפרון היא במאכלי הים והאוכל המזרחי. מומלצי המקום: קלמארי ממולא עם שרימפס מטוגן עם פירורי פאנקו ורוטב מקסיקני, ומנת הדגל - צוואר כבש ממולא עם בשר, אורז ושקדים בתנור.

פרפל, עראבה
המסעדה בהובלתו של השף בדראנה סאלמה מציעה תפריט בסגנון איטלקי עם נגיעות מזרחיות. בהתאם לשם המסעדה, הצבע הדומיננטי במקום הוא סגול. בכל שעה שתגיעו למסעדה תוכלו להתענג על מגוון עשיר של מנות, כגון: סלטים קרים או אישיים, ארוחות בוקר משביעות, פסטות על כל סוגיהן, דגים ופירות ים, בשרים על האש ועוד הרשימה ארוכה. כדאי לכם לטעום פטריות ממולאות עם גבינה ברוטב שמנת מוקרמות בתנור, פילה דג מצופה בפרורי פאנקו, קבב על גריל מוגש עם סלט ירוק וצ'יפס. מונח על לאפה ומעל בצל סגול.

נסיב, יאסיף
איך תרצו את הדג שלכם - מטוגן או על הגריל? נסיב, מביאה לכם טעמים מיוחדים בצלחת עם ניחוחות של פעם (כמו שאמא היתה מבשלת). הדגים הכי טריים שיש - פשוט נכנסים לחנות הדגים המשפחתית מעבר לכביש, פותחים את דלתות חדר הקירור, מתייעצים עם הצוות ואז מזמינים לשולחן - איזה עונג!. כמובן, שהבשרים לא נפקדים מהתפריט, והם מוצעים בטעמים אותנטיים ממכרים. מה בתפריט? שרימפס שמנת, חרדל ויין לבן, פלטת פירות ים של סרטנים, שרימפס, קלמארי וצדפות, אנטריקוט גריל ברוטב שמנת פטריות, פלפל גרוס, יין אדום ועוד.

קזבלנקה, עוספיה
במסעדת קזבלנקה זו מסורת להעביר את המתכונים מאב לבן, כך נשמרת המסורת בצורה האותנטית והטעימה ביותר. מוזמנים להנות ממטעמים פרי ידיו של כרם, אב המשפחה, אשר מבשל מעלה מ-40 שנים ומצליח להפתיע כל פעם מחדש. את כל מרכיבי המנות מכינים במסעדה, וכדי ליצור את המנות המדהימות משתמשים בחומרי הגלם הטריים ביותר בשוק. מוזמנים לנשנש סלטים טריים, שפע של בשרים עסיסיים על האש, דגים ופירות ים מענגים ועוד טעמים חובקי עולם.

ג'ירף, ירכא
עם הכניסה למסעדה תחושו ישר את האנרגיות החיוביות ואת האהבה שעוטפת את הסועדים. אתם מוזמנים להנות מארוחה מפנקת, המרעננת את הגוף והנפש, המשלבת טעמים אותנטיים, כאלה שלא בא לך להפסיק לאכול. בתפריט יש מנעד רחב של טעמים: בשרים, דגים ופירות ים, תבשילים, סלטים מזרחיים ואוכל דרוזי. אל תפספסו את דג הפורל בעשבי תיבול, גלילי סינטה ממולאים ואת "טורנידו רוסיני" - סטייק פילה עם כבד אווז.

אל מנגל, ראמה
אם חשקה נפשכם בטעמים ביתיים, המפיצים ניחוחות לכל עבר אתם מוזמנים להגיע לאל מנגל השוכנת בכניסה לכפר ראמה. במקום מוצע תפריט מהמטבח הערבי הידוע והקסום. מוזמנים לטעום בשרים ממספר סגנונות בישול, דגים ופירות ים, ממולאים עסיסיים, סלטים מזרחיים הנעשים עם המון אהבה כל יום בבוקר, מטוגנים ועוד שלל מטעמים. והמומלצים - שיפודי העגל, סטייק פילה מוקרם, קלמארי מטוגן ועוד שפע של טעמים.

אבו מאדי, כפר קרע
במסעדת אבו מאדי, עוסקים בבשר מעל 25 שנה. חנות הבשרים הצמודה למסעדה הולידה את הרעיון לפתיחת מסעדה. התפריט מציע בשר איכותי, משובח וטרי המגיע מהמרעה המשפחתי. שף המסעדה מרכיב מנות המשלבות בין המטבח המזרחי למערבי - כאלו המאתגרות את החיך הישראלי. המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי ארופאי וניתן לערוך בה אירועים פרטיים ועסקיים עד 200 איש. אל תפספסו לטעום את שוק הכבש ממולא באורז וצנוברים.