Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת טו סי בתל אביב

2C תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתחי כבד אווז בשכבות דפי פילו תפוחים מסוכרים באניס ברוטב קלבדוס - מנה עדינה ומתקתקה שגורמת לעונג בפה. נתחי הכבד היו נימוחים מאוד, והטעם – פשוט נפלא. דפי הפילו היו קראנצ'ים והיו לניגוד מעניין בטעמם ובמרקמם לנתחי הכבד..." ליאור נובו בחוויה מרוממת גוף ונפש במסעדת 2C, בקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול

הנה הוא הגיע – היום הזה בשנה בו אני והסטארטאפיסט שלי חוגגים חגיגה כפולה, את יום הולדתי ויום נישואינו. סיבה מספיק טובה לפנק את עצמנו בחוויה מרוממת גוף ונפש, כזו שתספק לנו מלאי של אנרגיות חיוביות לפחות עד לשנה הבאה.

נפרדנו מ"תל אביב של מטה" ועלינו במעלית הבניין העגול של עזריאלי אל הקומה ה-49 בה שוכנת 2c, מסעדת גורמה כשרה, אלגנטית ורומנטית. המסעדה מרווחת, שולחנות העץ כהים ומסיביים, חלונות הזכוכית רחבים, ברקע מתנגנת מוסיקה מרגיעה והתאורה רכה ומחמיאה. התיישבנו בשולחן והשקפנו, פעורי פה, על כל האתרים, הבניינים והשדרות של העיר האהובה והתזזיתית. אני והאיש שלי, שלובי ידיים, מרגישים על גג העולם.

עם זאת, בניגוד לעיצוב הקלאסי והטיפול המוקפד בפרטים, האווירה במקום צעירה ולא-מכופתרת להפתיע, וכך גם חלק גדול מקהל הסועדים. אותו שילוב בין מכובדות וקלילות, קלאסיקה וסגנון צעיר, מתבטא גם במנות עצמן. השף דמיטרי גינזבורג מוציא מהמטבח מנות קלאסיות אך מעניק להן מגע ים-תיכוני יצירתי. הוא משכיל ללהט בחומרי הגלם הטריים ולהפוך אותם למנות שובות לב וחיך.

לאחר כמה דקות שבהם התרפקנו האחד על השני מהופנטים מהנוף המהמם, התפנינו לבחון את התפריט. המשימה לא היתה קלה כיוון שכל מנה קרצה לנו ורצינו לטעום מהכל. לבסוף בחרנו להתחיל עם נתחי כבד אווז בשכבות דפי פילו תפוחים מסוכרים באניס ברוטב קלבדוס - מנה עדינה ומתקתקה שגורמת לעונג בפה. נתחי הכבד היו נימוחים מאוד, והטעם – פשוט נפלא. דפי הפילו היו קראנצ'ים והיו לניגוד מעניין בטעמם ובמרקמם לנתחי הכבד. עוד מאגף הראשונות טעמנו שווארמה קצבים על פרנה מרוקאית בעיטור טחינה וצנוברים – מנה צבעונית וססגונית שמביאה את טעמי השוק, השווארמה, לקולינריה הגבוהה. השווארמה הוגשה חמה, מפיצה ניחוח משכר, כזה שגורם לך לבצוע את הפרנה ופשוט להתחיל להנות מטעמי הבשר הספוגים בטחינה משובחת וסוחפת.

העונג שהפקנו מהמנות הראשונות הטה את הכף לבחירת העיקריות. הסטארטאפיסט שמח בחלקו עם אנטריקוט צלוי בגריל מוגש על מצע פרוסות תפוח אדמה ברוטב פלפל מדגסקאר וטרגון בליווי קונפי שום ופטריות. האנטריקוט היה עשוי במידה הנכונה, מתובל כראוי בלי גינונים מיותרים. האיש שלצידי מתענג מהבשר האיכותי ומשלים את ההנאה עם שחקני החיזוק שבצלחת, פרוסות תפוחי האדמה קריספיים, טעימים שפשוט סייעו להתמסר למנה לחלוטין. אני בחרתי בשוק אווז קונפי על מצע ניוקי בטטה מוקפץ עם אווז מעושן, פטריות ותרד, מנה גדולה, נדיבה ומשביעה מאוד - ראו הוזהרתם מראש. ישנה הרמוניה בין שלל מרכיביה: בשר האווז רך מאוד, נחתך בקלות, מתמסר למזלג ומציף את החיך בטעמים מדוייקים והניוקי היה טעים בטירוף כך שלא הפסקתי לנשנש ממנו. מנה מצויינת ומומלצת במיוחד.

את הערב שלנו, שכולו חגיגה כפולה, סגרנו עם קינוח שמסכם את כל נקודות הזכות שמנינו עד כה: יפה, מקורי ומפתיע בטעמו. בחרנו לחלוק יחד פרפה חלבה - מוס חלבה עם שקדים ואגוזים קלויים על מצע של בראוניס שוקולד ולרונה וקרם תמרים. 2c היא מסעדה כשרה, והשף עומד בכבוד במציאת פתרונות יצירתיים במנות, עד כי שוכחים לגמרי שמדובר במסעדה כשרה, וגם כאן, באגף הקינוחים, הוא מצליח במשימה ובגדול. טעמי החלבה משתלבים בצורה מאוזנת עם טעמי השוקולד ויוצרים בחיך ריקוד סוחף שגורם לנו לא להשאיר דבר בצלחת, אפילו לא אגוז קלוי אחד בודד.

ב-2c תהנו מחוויה קולינרית איכותית וגבוהה, כזו המרוממת גוף ונפש, לא רק בגלל המיקום המיוחד והמהפנט אלא בעיקר בזכות האוכל המשובח והעשיר, השואב אותך להפלגה מסעירה בין מנעד רחב של טעמים. הפלגה שתרצו לחוות יחד עם מי שאתם אוהבים.