מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות מבעבעים לסילבסטר 2015

מבעבעים לסילבסטר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי ממליץ על כמה יינות מבעבעים שיכולים להפוך את הערב שלכם למוצלח עוד יותר. איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2015 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?

יינות מבעבעים, הידועים למרביתנו בשם שמפניות, הם תמיד יינות מרגשים וחגיגיים במיוחד. הנה מספר המלצות שינסו לחשוף אתכם לצדדים הפחות מוכרות של יינות מבעבעים. בלי להיכנס ליותר מדי פרטים לגבי תהליך הייצור של יין מבעבע, קחו בחשבון שכאשר שותים יין מבעבע איכותי הבועות שלו הן טבעיות והן נוצרו בתהליך התסיסה של היין המתרחש בבקבוק (ולא בחבית עץ או במיכל נירוסטה כפי שמתרחש ביתר היינות). יין מבעבע המיוצר באזור שמפיין בצרפת על פי השיטות המסורתיות של האזור נקרא שמפנייה. על יינות מאזורי גידול אחרים בעולם (כמו קאווה הספרדית או הפרסקו האיטלקי) מצוין לעיתים כי הם מיוצרים במתודה המסורתית (method tradisional) מה שאומר שהבועות הן מהתסיסה הטבעית ללא הוספה של גז כפי שנהוג במשקאות קלים.

אחד הדברים הכי נחמדים שניתן לעשות עם שמפניה זה לפתוח איתה ארוחה זוגית רומנטית. המלצתי, במקרה זה, לרכוש שמפניה איכותית בגודל של חצי בקבוק 375 מ"ל. לאחר שעתיים-שלוש הבועות פוסקות והשמפניה מאבדת מאיכותה. שמפניה קטנה היא גם חגיגית וגם זולה יותר מבקבוק שלם. לשמחתנו שוק היין הישראלי התברך באלדד לוי המתמחה בייבוא שמפניות בוטיק. מדובר בשמפניות מבתי גידול קטנים שמשמרים איכויות ייחודיות של אזור שמפיין האגדי. בין חצאי הבקבוקים שאלדד מציע יש את Gaston Chiquet 1er cru “Tradition” Brut, שאלדד מתאר כבלנד שמפניה קלאסי בביצוע מבריק. באופן מסורתי היין הזה בנוי מ-40% פינו מונייה, 35% שרדונה ו-25% פינו נואר. לפנינו שמפניה קלה לשתייה, עם אופי ועומק בלתי מקובל בז'אנר. שמפניית אפריטיף מעולה שתגלוש בכייף לתוך הארוחה. למי שרוצה שמפניות איכות במחיר מצוין וחצאי בקבוקים - האתר של אלדד הוא מקום מומלץ.

בצרפת מייצרים יינות מבעבעים מרשימים לא רק באזור שמפיין אלא גם באזורים אחרים כמו אזור הז'ורה. הז'ורה הוא אזור יין השוכן בין בורגון לשוויץ, במרכז מזרח צרפת, כ-80 ק"מ מבורגון. חברת היבוא ג'יאקונדה מתמחה ביבוא יינות בוטיק מרחבי העולם וביניהם גם המבעבע Cremant du Jura BBF. היין עשוי על טהרת ענבי השרדונה (בלאן דה בלאן). 75% מתיישן למשך שנה בחבית עץ והיתר בנירוסטה. היין מבציר 2007, בוקבק ב-2009 והתיישן ארבע שנים נוספות בבקבוק. בגי'אקונדה מציינים שלפנינו יין חזק, עם ניחוחות של פרחים לבנים, פרי הדר ואגוזים קלויים. טעמים מניראליים וסיומת מלוחה. את היינות של ג'יאקונדה ניתן למצוא גם בחנות הדגל החדשה של צמד היבואניות ברחוב פירשמן 73 תל אביב. שם מוצעים גם מבחר יינות לטעימה בכוסות.

מצרפת אפשר לנדוד גם לקאווה הספרדית שהיא באופן מסורתי זולה הרבה יותר ממקבילותיה הצרפתיות. בחנויות "דרך היין" ממליצים על קאווה אקסטרה סקו (יבש) של פאוסטינו. בשקד מתארים את הקאווה "משקה זהבהב ומבריק, בארומת לוונדר ופרחים. היין מתאים למגוון רחב של מנות קלילות".

ואחרונה חביבה היא שמפנייה ורודה מתוצרת מקומית, הירדן רוזה, 2008, של יקבי רמת הגולן. היין מיוצר מ-70% ענבי שרדונה ו-30% פינו נואר, שגודלו בכרמים הגבוהים בצפון רמת הגולן. היין מיוצר בדקדקנות על פי השיטה המסורתית, הכוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שנייה בבקבוק. הירדן רוזה התיישן על משקעי השמרים בבקבוק למשך חמש שנים. לשמפניית רוזה יש קסם מיוחד והיא השמפניית רוזה היחידה מתוצרת מקומית. שווה לשים לב גם לירדן בלאן דה בלאן של רמת הגולן, שמפנייה מקומית שיכולה לעמוד בכבוד לצד יינות מבעבעים מחו"ל.

שנה אזרחית טובה עם הרבה יין מבעבע.