Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על פסטיבל טעם כנרת 2014

פסטיבל טעם כנרת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארוחות בוקר מפנקות, ארוחת דגים וארוחת אבירים, סדנאות אפיה, בישול ושוקולד, יריד איכרים אורגני ועוד שלל סיורים, טיולים ואירועים מיוחדים מחכים לכם בפסטביל "טעם כנרת" שחוגג השנה עשור. שפרה צח עם המלצות למסעדות שממש כדאי לכם לבקר בהן במהלך ימי הפסטיבל.

שלוש סיבות טובות (לפחות) יש כדי לרדת בחנוכה אל עמק הירדן והכנרת: הנוף הנפלא, שבזכות גשמי הברכה האחרונים הוא מוריק ופורח יותר מתמיד, מלאת עשרים שנה לחתימת הסכם השלום ההיסטורי עם ירדן, ופסטיבל "טעם כנרת" המשלב את כל אלה לחגיגה גדולה של טעמים, נופים ואנשים.

הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 18 בדצמבר ועד 27 בדצמבר 2014, עם שפע פעילויות חווייתיות לכל המשפחה. האטרקציות הקולינריות מתבססות על מיטב תוצרת העמק, וכוללות ארוחות בוקר מפנקות בקיבוצי האזור, ארוחת דגים במסעדת הדגים הותיקה של קיבוץ עין-גב, ארוחת אבירים ב'מרינדו' עם שפע בשרים משובחים ויין אדום, סדנאות אפיה, בישול ושוקולד, יריד איכרים אורגני ועוד עשרות ארוחות מיוחדות, סיורים, טיולים ואירועים.

מבין מגוון האפשרויות, הנה שלוש על קצה המזלג: החדשה, המתחדשת והמרגשת.

החדשה: טבע גורמה – טעמים דרוזים אותנטיים ב"נחלה בטבע"


את "נחלה בטבע" הקימו קאסם ופטמה איברהים במו-ידיהם בשטח פתוח בצומת צלמון, והם רואים בה לא סתם מסעדה אלא חזון, מקום של חיבור לטבע ושל אירוח כמיטב המסורת הדרוזית. במסגרת הפסטיבל יתקיימו במקום סדנת הכנת עלי גפן ממולאים (כולל ליקוט בשטח), סדנת כבישת זיתים, אפיית סמבוסקים וכמובן ארוחות. הארוחה נפתחת בחומוס תוצרת בית, עלי גפן קטנטנים ממולאים ומג'דרה שחומה, וממשיכה עם מטעמים חורפיים כמו מנסף – תבשיל כבש בבישול ארוך, בעיטור צנוברים קלויים ובניחוח עדין של קינמון, ומקלובה – תבשיל קדרה של עוף מושחם עם ירקות, על מצע אורז וצימוקים.

"נחלה בטבע", צומת צלמון דרום בכל ימי הפסטיבל.

המתחדשת: מטעמי איטליה במסעדת צל תמר


מי שמכיר את המסעדה היפיפייה הזאת, השוכנת בתוך גן על פלגי מים, ישמח לגלות את החידושים שהוכנסו אליה לאחרונה. האחד הוא הפיכתה לקפה-מסעדה והוספת מנות קלות יותר וכן מנות מוקטנות מתפריט המסעדה. במסגרת זו גם מוצעת ארוחת בוקר כפרית מפנקת, הכוללת כעשרה סוגים של מטבלים וסלטים, חביתה בטעמים, לחמים, שתיה וקינוח הבית של קרם מסקרפונה עם פירות העונה. החידוש השני הוא הפינה האיטלקית ובה תנור אבן שינפק מאפים טריים, וכן מנות מהמטבח האיטלקי. הפינה החדשה תיפתח בארוחת פיוז'ן איטלקית מיוחדת בניצוחו של שף מנה שטרום, שבה ישולבו הטעמים המקומיים עם פוקצ'ות ופיצות מהטאבון.

מסעדת צל תמר, אשדות יעקב איחוד, 24.12.2014, בשעה 20:00.

המרגשת: שובה של ארוחת השלום ב"רוברג"


השף אילן רוברג, שבישל את ארוחת הגורמה שהוגשה בטקס אשרור חוזה השלום עם ירדן ב-1994, משחזר אותה במסעדה המשפחתית שלו כמחווה היסטורית-קולינרית חד-פעמית. "הדרישה אז היתה לארוחה על בסיס המטבח הים-תיכוני, ושתהיה חלבית, כשרה וללא אלכוהול", נזכר רוברג. עשרים שנה אחרי הוא מגיש ביצוע עדכני של אותה ארוחה, שהפעם היא בשרית וכשרה, עם שיטות הכנה וחומרי גלם עכשוויים. בין השאר יוגשו סלט שומר עם אפרסמון ושומשום שחור, ציזיקי עם יוגורט פרווה, מרק עדשים אדומות עם טפת ארק, פרגית במילוי פריקי עם רוטב זעתר, קבבוני טלה עם עדשים ולבן פרווה, פילה בקר מוקפץ עם קוקטייל פטריות וכבדי פרגית ועוד. עיקר גאוותו של רוברג היא על הקינוח המיוחד, שזכה במקום הראשון בתחרות קינוחים עולמית: פאי אישי מבצק פריך ממולא קרם לימון ופסיפלורה שבראשו מתנוסס מאפה קטן בדמות יונת השלום, ולצידו שני רטבים עזי צבע – כתום של מנגו-תפוזים וארגמן של פירות יער.

אירוע הפתיחה של הפסטיבל, מסעדת רוברג, מושב לבנים, 18.12.2014 בשעה 20.00

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש