Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על אספרסו בר ביאליק ברמת גן

אספרסו בר ביאליק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הקציצות, קטנות ו"קפיציות", טובלות ברוטב עז-טעם של עגבניות, פלפלים, שום וכוסברה, חריף בדיוק עד לנקודה הנכונה. כל זה נח על פוקצ'ה עגולה חמה, שסופגת באהבה את הרוטב..." שפרה צח בזמן איכות עם הבת, שחר, באספרסו בר ברח' ביאליק ברמת גן

אחת לשבוע בערך שחר בתי ואני מפרגנות לעצמנו זמן פינוקים. הזדמנות לכיף משותף ונינוח בתוך הלו"ז הצפוף והנפרד של כל אחת מאיתנו, עם עדיפות ברורה לבתי קפה. במזג האוויר החורפי שנחת פה לא היה לנו חשק להסתובב יותר מדיי או לתכנן איזו יציאה מורכבת, כך שה"אספרסו בר" בביאליק התאים לנו בדיוק: קרוב לבית, חמים וביתי. ה"אספרסו בר", למי שלא מכיר, הוא מוסד רמת-גני ותיק, שמאכיל כבר שנים את תושבי הסביבה: הקבועים שמתייצבים על הבוקר לקפה ומאפה שלהם, עובדי החנויות והמשרדים שמגיעים בצהריים לעסקיות, וכמובן כל מי שאוהב, כמונו, את המקום הרגוע והמסביר פנים הזה, עם מנות כיפיות, אווירה נעימה ופס קול ערב לאוזן ברקע.

התפריט מציע קצת מהכל. החל מארוחות בוקר, דרך ארוחות קלות של כריכים וסלטים, ועד ארוחות רציניות יותר של דג, פסטה או קיש. אנחנו, שהביקורים הצפופים שלנו בבתי קפה הפכו אותנו להרפתקניות קולינריות, מחפשות תמיד את המנות היותר מיוחדות. רעות המלצרית עומדת בסבלנות בהתלבטויות שלנו ומכוונת אותנו אל הלהיטים היותר מבוקשים כאן. התוצאה הסופית היא קיבוץ גלויות על השולחן: קאדה עיראקית, גלילות חציל בסגנון איטלקי, פטריות ממולאות וסלט אגסים ורוקפור בהשראת המטבח הצרפתי וקציצות דגים חריפות מהמטבח הטריפוליטאי.

בעצת רעות אנחנו מתחילות עם הקאדה - מאפה עגול שטוח, עשוי במחבת וממולא גבינות, שלדבריה "יפתח לכם את החיך לטעמים שיבואו בהמשך". ואכן התיאבון שלנו נפתח ומוכן לקראת המנות הראשונות שלנו – שתי ואריציות על נושא מנה צמחונית במילוי גבינת עיזים. האחת היא פטריות פורטבלו צלויות וממולאות, כשבוטנים קלויים מסביב מספקים ניגוד פריך, ובשניה גלילות חצילים ממולאות, כשהפעם מעטה של רוטב שמנת ופסטו חם מוסיף למנה עסיסיות וטוויסט פיקנטי.

בעיקריות אנחנו מתפצלות - אני למחלקת הדגים ושחר למחלקת הסלטים. אחרי שביררנו, כמובן, איזו מנה הכי מעניינת בכל אחת מהן. "אל תוותרו על קציצות הדגים", אומרת רעות, וצודקת. זאת המנה הכי לוהטת כאן, תרתי משמע. הקציצות, קטנות ו"קפיציות", טובלות ברוטב עז-טעם של עגבניות, פלפלים, שום וכוסברה, חריף בדיוק עד לנקודה הנכונה. כל זה נח על פוקצ'ה עגולה חמה, שסופגת באהבה את הרוטב. הסלט של שחר, מנגד, לוקח אותה אל טעמים מרוככים יותר – שילוב מעודן של סלט חסה וירקות עם בצל סגול, אגסים חמים, גבינת רוקפור ואגוזי מלך. הסלט מוגש בקערה גדולה, ויחד עם הפוקצ'ה והחמאה שנלוות אליו יכול להוות בשקט ארוחה קלה בפני עצמה.

ואז מגיע שלב הקינוחים. וזה כבר מחייב ללכת ולבחור אותם מהתצוגה. או ליתר דיוק לעמוד דקות ארוכות מול התצוגה ולהתלבט בקול: האם "עוגת ביסקוויטים ביתית עם קרם וניל וציפוי שוקולד" או שמא "גנאש שוקולד לבן בין עוגיות מרנג שוקולד ואגוזים"? ואולי "ספירל וניל" שנראה כמו קרמבו לבן עם לב של פירות יער? ומה לגבי העוגות? והמשקאות המיוחדים? בסופו של דבר נבחר השילוב המנצח: שחר הולכת על "ג'ולייט", קוביה של מוס קרמל מצופה בשבבי שוקולד ומקרון קטן מעטר אותה, ולידה כוס שוקו שקוביית שוקולד בלגי אמיתי מתמוססת לאיטה בתחתיתה. בשבילי טארט אגסים בקרם שקדים, במתיקות מאוזנת, על בסיס חמאתי נימוח, וקפה בטעם קרמל על יד. טעים לנו וחמים לנו. מזל שיש לנו כזה מקום ליד הבית.