Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת םסטה מיאה שברמת החייל תל אביב

פסטה מיאה רמת החייל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הניוקי המשובח הממולא בריקוטה, רוקפור וקשקבל התחבר מעולה עם רוטב בתיבלון פיקנטי מדויק, שבסיסו צ'ילי יבש וצ'ילי טרי, עגבניות תמר טריות, בזיליקום וזיתי קלמטה. פשוט חוויה לחיך..." ליאור פנחסי, פסטה מאיה, רמת החייל תל אביב

בדרך למסעדת פסטה מיאה ברמת החייל, הרדיו ניגן את "רנה" של אריאל הורוביץ. "ראית מה רנה זלווגר עשתה לפנים שלה? כבר אי אפשר להכיר אותה", אמר לי דידי. כשנכנסנו למסעדה האיטלקית-חלבית הוותיקה, כמעט ולא יכולתי לחשוב כמה היא מהווה אנטיתזה לאותה רנה ששינתה את פניה מהקצה אל הקצה. פסטה מיאה כמעט שלא השתנתה מאז הקמתה ב-1997, וכל כולה אומרת: "זו אני, טוב לי עם עצמי ואני לא הולכת להשתנות בשביל אף אחד". לפי הקהל המגוון והרב שהיה שם, הנוסחה עובדת יופי. המסעדה, המעוצבת בסגנון חם ופשוט, משרה אווירה משפחתית ומהווה בית לקהל גדול של לקוחות נאמנים הפוקד את המקום על בסיס קבוע כבר שנים.

פתחנו בבירות – בזלת אייל ענברי נהדרת בשבילי ובירה Peroni איטלקייה עדינה בשביל דידי. בהמלצת המלצרית, לקחנו לראשונות פטריות פורטבלו וסלט קריספי בטטה. שלוש פטריות בשרניות ממולאות בגבינות ריקוטה, פרמז'ן וגבינת עזים הגיעו לשולחן והיוו מנת פתיחה מצוינת. הפטריות נטרפו במהרה והשאירו טעם מענג בפה. סלט הקריספי בטטה הגדול נתן פייט יפה ושילב בהצלחה בין מתיקות הבטטה לבין המליחות המעודנת של גבינת הפטה והירקות הרעננים. מסוקרנים, החלטנו לקחת גם חצי מנת ארנצ'יני – שני כדורי ריזוטו מטוגנים ופריכים במילוי מוצרלה ופיקורינו על מצע רוטב עגבניות חמצמץ. מנה מיוחדת שלא כדאי לוותר עליה.

מבסוטים מהמנות הראשונות שהזמנו, עברנו לעיקריות. המלצרית הציגה לנו בקופסה את שמונה סוגי הפסטות של היום. הפסטות מגיעות טריות מדי יום מהמפעל של פסטה מיאה המייצר רביולי במילויים שונים, ניוקי ממולא גבינות וכ-80 פסטות שונות ומגוונות: ארוכות ודקות, קצרות ועבות, ירוקות או מחיטה מלאה, שמות איטלקיים מוכרים לצד פסטות ייחודיות העונות לשמות מצחיקים כמו "עצבניות" או "רגשניות", כשהפסטה מותאמת לסוג הרוטב.

לקחתי פסטת ג'יליו ברוטב אל בורו, חמצמץ לימוני על בסיס חמאה, עם אספרגוס, פטריות יער וצנוברים קלויים. הג'יליו מלא האופי שבא אל דנטה לכד היטב את מגוון הטעמים. מנה אולטימטיבית לאוהבי החמצמצות. דידי בחר בניוקי ממולא גבינות עם רוטב אדריאטה. הניוקי המשובח הממולא בריקוטה, רוקפור וקשקבל התחבר מעולה עם רוטב בתיבלון פיקנטי מדויק, שבסיסו צ'ילי יבש וצ'ילי טרי, עגבניות תמר טריות, בזיליקום וזיתי קלמטה. פשוט חוויה לחיך. המנות היו נדיבות ומפנקות, והיינו כבר די שבעים ומאושרים, אבל הרגשנו שנעשה לעצמנו עוול אם לא נטעם גם את הפיצה, הנאפית במקום בתנור לבנים שהגיע במיוחד מאיטליה. לקחנו פיצה סיציליאנית עם סרדינים טריים וצ'ילי שנותן עוקצנות. הפיצה הדקה והפריכה בקצוות הייתה ים תיכונית אמיתית, מהסוג שהיינו שמחים לפגוש גם באיטליה.

לקחנו לנו זמן לנשום קצת וללגום צ'ייסרים נהדרים של למונצ'לו וגראפה שהחליקו בגרון את כל הכבדות של האוכל והמריצו אותנו מחדש לעבר הקינוחים. מתוך תפריט מצומצם אך איכותי מהקונדיטוריה האישית, בחרנו בטירמיסו ובעוגת גבינה. הטירמיסו היה איטלקי קלאסי, נימוח וטעים מאוד עם טעם ליקר עשיר, בדיוק כמו שאני אוהב. עוגת הגבינה המוגשת בציפוי שוקולד לבן הייתה קרמית, מתיקותה השתלבה נהדר עם חמצמצות קרם הפסיפלורה שבצד וסיימה לנו ארוחה נפלאה.

פסטה מיאה לא רוצה להיות המסעדה הסקסית בעיר המציגה את הטרנדים הכי עדכניים, יש מספיק כאלה. היא פשוט מסעדה שמרגישים איתה הכי בנוח. איטלקית ביתית אמיתית. תענוג!